Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaniljestang/vaniljesukker

#1

Syrin sa for siden:

Eg skal lage ein dessert med skyr, jordbær og blåbær (jepp, rødt, kvitt og blått). Fann ei oppskrift der det skal blandast inn frø frå ei vaniljestang.

Eg har ei gammal ei, utgått på dato og det heile, og vurderer å prøve denne. Kanskje smaken vil vere svak. Men det er vel mulig å bruke vaniljepulver kanskje? Blir vel ikkje like godt, men dog?


#2

Nextlife sa for siden:

Det blir ikke det samme med vaniljepulver.
Det er som du sier ikke noe problem å bruke en stang utgått å dato, jeg tror den skal være bra gammel og tørr før smaken svinner hen. Hvis du legger den i bløtt i bittelitt kokende vann blir smaken sterkere :)


#3

Che sa for siden:

Ikke bruk vaniljeksukker iallefall. Jeg synes den har en merkelig bismak om man har i for mye.


#4

ingling sa for siden:

Vaniljestang, evt. knust ekte vanilje, smaker helt annerledes (og mye bedre, synes jeg) enn vaniljesukker. Ikke noe problem at den er utgått på dato, sikkert smart å prøve sånn som Nextife sier og koke den. Den desserten hørtes spennende ut, link?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.