Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunt brød laget i brødbakemaskin

#1

Mamma Rosa sa for siden:

Noen som har oppskrifter? :)
Jeg bruker egentlig kun spelt (i alle former) men vil gjerne ha tips med andre typer mel også.


#2

Katrin sa for siden:

Abonnerer! ;)


#3

Ibidelma sa for siden:

Jeg tenkte: YES!! Endelig skal jeg få meg noen gode brødbakemaskin-oppskrifter, og strakte meg etter pennen på skrivebordet. Dette bare MÅ jeg abbonnere på.

Og så var det ingen oppskrifter :leiseg:

:sparke:


#4

safran sa for siden:

Dette blir et lite brød:

3 dl vann
1-2 ss god olje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1 1/2 ts tørrgjær

4 dl grovt mel (her slumper jeg og bruker hirseflak, rugflak, havregryn, knuste nøtter, sammalt hvete etc)
4 dl hvetemel

Ha i hvetemel til deigen er passe.


#5

Mamma Rosa sa for siden:

Hvordan vet du hva som er passe?
Jeg pleier å sette på masinen på kvelden, slik at brødet er ferdig til frokosten.


#6

safran sa for siden:

Du må justere deigen når den har begynt å elte, for det blir veldig ujevnt når jeg bruker dl-mål istedet for vekt. Hvis du vil lage den om kvelden, så start maskinen som vanlig, juster deigen til passe, og slå av. Så starter du den på timer et par timer frem. Brødet er da passe avkjølt til frokosten.


#7

Mamma Rosa sa for siden:

Ok, skal prøve. :) takk.

Har laget to brød i dag. Glemte å ta i gjær i det første. :mumle:
Det er ikke første gangen for å si det sånn.:rolleyes:


#8

Bequita sa for siden:

Hehe, kjenner følelsen! Det har skjedd mer enn et par ganger her også...

Vi gjør også som safran, prøver oss frem med ulike grove blandinger. Jeg liker veldig godt å ha oppi noen av følgende ingredienser: sesamfrø, linfrø, grovt rugmel, revet gulrot, havregryn, hirseflak, soyaflak, pinjekjerner.


#9

nam sa for siden:

Er det noe særlig billigere å lage brød selv? Grove..
Har ei brødbakemaskin stående fra jula i 2003. Lagde et par brød, men sluttet siden jeg syntes brødene røy så ille. :rolleyes:


#10

safran sa for siden:

Om det blir billigere eller ei kommer jo veldig an på hva slags kvalitet du skal ha. Du får jo kneip til 4,90, men sånt brød spiser iallefall ikke jeg. Null næring og bare luft. Jeg kjøper stort sett økologiske bakevarer, og da blir det jo automatisk litt dyrere. Men barna mine spiser sunt og godt brød, og det er det viktigste for meg.


#11

nam sa for siden:

Vet du hvor mye et speltbrød med godt innhold i koster å lage?



#13

safran sa for siden:

Men igjen - det er rett og slett ikke viktig for meg å vite akkurat hvor mye jeg kan spare ved å lage brødet hjemme. Det er hva som kommer i kroppen som har hovedfokus her. Og smaken.


#14

Mamma Rosa sa for siden:

:dulte:
Derfor jeg vil lage brød selv også, rett og slett for å vite hva det er jeg putter i oss.
Har aldri prøvd å regne ut hvor mye et brød kommer på.
Speltmel er jo ikke akkurat billig.


#15

nam sa for siden:

Har aldri prøvd på det jeg heller.
Men kjekt å vite om noen vet. Sikkert noen her som vet det. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.