Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til kalkun (Honeybunny?)

#1

Palmen sa for siden:

Jeg er på jakt etter oppskrift til verdens bestesaus til kalkun. Jeg har til og med smakt den, til en kalkun Honeybunny lagde en gang. Det var en saus som smaker like godt varm som kald.

Kan noen hjelpe meg? Jeg skal ha gjester på kalkun i morgen og da hadde det vært så kjekt om jeg kunne lagd denne sausen!


#2

Hilda sa for siden:

sånn gjør vi det her, denne er litt sånn tilfeldig. Har ikke noe nøyaktig oppskrifti på den.
Pensle kalkunen med smeltet smør,karri og litt estragon.
Fyll formen med gulrot,litt eple, en splæsj rødvin og ca 1 l vann.
når kalkunen har stått inne i ca 1 time tar du den ut å tar av krafta i forma.
Sil den i en kasserolle, ha oppi ca 1 dl rødvin og la det koke ned litt.
Bland maizenna i et halvt glass med vann ca, ha oppi, smak til med mere krydder, la den stå og småkoke til rett før servering, da ser du om den er for tykk tynn, smak til med mere krydder om nødvendig.
På slutten har du oppi rømme/fløte og LITT sukkerkulør om du vil ha litt farge.

Lykke til uansett:)


#3

Esme sa for siden:

Jeg bruker sjyen fra kalkunen, steker den i stekepose sammen med gulrøtter, epler, purre etc. Og den sjyen er fantastisk å lage saus av, moser med stavmikser, heller i litt fløte, og så smaker til med salt og pepper, og gjerne en del chili, for å få "futt" i sausen.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Fibi lager VERDENS beste saus til kalkun, den er så god at jeg aldri har smakt noe lignende. Hun kan sikkert legge ut oppskriften om hun ser dette. Hun har bla. eddik i, det setter en fantastisk spiss på sausen. Jeg lager aldri brun saus uten eddik lenger, etter å ha prøvd det. Og brunost og greier. Jeg kan se om hun har lagt den ut her et sted.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.