Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt, vannes ut i romtemperatur eller kjølig?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har alltid tidligere vannet ut pinnekjøttet i kjøleskap (altså satt det i kjøleskap mens det vannes ut), men nå har jeg kjøpt ei pakke i butikken, der det spesifikt står at det skal stå 30 timer i romtemperatur. :grube: Hvorfor det? Er det feil å sette det i kjøleskap? (Jeg vet selvsagt at man ikke kan gjøre særlig stor skade i et kjøleskap, jeg bare lurer på hva som er "riktig").


#2

Kaktus sa for siden:

De sier i romtemperatur på tvreklamen. :hjelpsom:


#3

tinkadott sa for siden:

Vet at det går fortere med lunkent vann....


#4

trøtt sa for siden:

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid vannet ut i romtemperatur.


#5

shute sa for siden:

Aldri merket forskjell. Tredve timer høres lenge ut om man liker kjøttet litt salt.


#6

allium sa for siden:

Jeg har alltid vannet ut i romtemperatur. Jeg har ikke plass til så digre kar i kjøleskapet uansett. Dessuten sto det på pinnekjøttpakken i år at den også kunne oppbevares i romtemperatur, og det gjorde jeg. Kjøleskapet er fullt nok på disse tider.


#7

Chablis sa for siden:

Har alltid vannet det ut i romtemperatur.


#8

Elisabet sa for siden:

Jeg vanner det bestandig ut i romtemperatur, men tar kaldt vann på når jeg tar på vann. Vanner det ut 16 timer og da bytter jeg til nytt kaldt vann etter ca. 10 timer. Det er viktigere og bytte vann en gang underveis enn å vanne det ut i hele 30 timer. Er det noe spesielt salt kjøtt? På kjøttet mitt sto det at det skulle vannes ut i minimum 14 timer.


#9

Ru sa for siden:

Jeg tar kaldt vann i kjelen, setter lokket på og setter hele sulamitten på kjøkkenbenken. :værsågod:


#10

Hasselnøtt sa for siden:

Ah. Bare meg som har en innebygget sperre mot kjøtt på kjøkkenbenken, antakelig.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Eh. Har jeg da ødelagt noe som slang det i fryseren?


#12

Mauser sa for siden:

:knegg:

Dette er kjøtt som er tørket, saltet, tidvis røkt, vannet ut igjen og dampet i timer. I good old days hang det på stabburet i månedsvis også. Det tåler en støyt.


#13

Hasselnøtt sa for siden:

Nei jøss, det har vi gjort mange ganger. Går helt fint det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.