Jeg har alltid tidligere vannet ut pinnekjøttet i kjøleskap (altså satt det i kjøleskap mens det vannes ut), men nå har jeg kjøpt ei pakke i butikken, der det spesifikt står at det skal stå 30 timer i romtemperatur. :grube: Hvorfor det? Er det feil å sette det i kjøleskap? (Jeg vet selvsagt at man ikke kan gjøre særlig stor skade i et kjøleskap, jeg bare lurer på hva som er "riktig").
Jeg har alltid vannet ut i romtemperatur. Jeg har ikke plass til så digre kar i kjøleskapet uansett. Dessuten sto det på pinnekjøttpakken i år at den også kunne oppbevares i romtemperatur, og det gjorde jeg. Kjøleskapet er fullt nok på disse tider.
Jeg vanner det bestandig ut i romtemperatur, men tar kaldt vann på når jeg tar på vann. Vanner det ut 16 timer og da bytter jeg til nytt kaldt vann etter ca. 10 timer. Det er viktigere og bytte vann en gang underveis enn å vanne det ut i hele 30 timer. Er det noe spesielt salt kjøtt? På kjøttet mitt sto det at det skulle vannes ut i minimum 14 timer.
Dette er kjøtt som er tørket, saltet, tidvis røkt, vannet ut igjen og dampet i timer. I good old days hang det på stabburet i månedsvis også. Det tåler en støyt.