Vi har ansvaret for desserten i år, går på rundgang. Vertskapet lager kalkunen. Dermed må vi finne en god dessert til 4 voksne og 5 barn. Dette bør være noe vi enten kan lage på forhånd, eller som raskt kan lages på kjøkkenet dit vi skal.
Vi har hatt ørten varianter av is og varm frukt, så den er brukt opp.
Oisann, det var visst overskriften sin det. :knegg:
Jeg laget sjokoladefondant i går med sukkerfri sjokolade. Smakte himmelsk det også :nikker: Men eggene er sikkert vanskeligere å erstatte enn sukkeret ??
ingling sa:
Enig! Det er en av de få tingene som får meg til å savne å kunne spise sukker og egg. Nam!
Dronning maud hadde vi på nyttårsaften. Sjokoladefondant kan være en bra greie, ungene liker ikke multer.
Pavlova har jeg aldri laget, kun fått servert, men det er jo umenneskelig godt. :gruble:
Ellers synes jeg sjokoladefondant er digg. Man kan også lage den i sprinform og servere direkte fra den. Flytende sjokoladekake går den under navnet her i heimen.
Ja, jeg tror det blir litt vanskelig. Jeg tåler ikke store mengder sukkerfri sjokolade heller så godt, så jeg finner stort sett andre alternativer. Men jeg får (mer enn) nok god mat, så det er ikke synd på meg, altså. :)
Ja, det stemmer jeg for også! Det liker de fleste, og det er en VAKKER, festlig dessert! :nikker: Og kan kjapt settes sammen, like før servering! :jupp:
Is med varm sjokoladesaus, med hjemmelaget saus åff corrs. En sikker vinner for liten og stor.
Evt. sitronsorbet (helst italiensk) med champagne over for de voksne.
Flubby, takk for tips, vi går for pavlova. Lager to ulike, en med litt kjent snill frukt, og en med mango og kiwi.
Skal steke bunnene i morgen så jeg er sikker på å få det til.
Kan jeg bruke vaniljekrem i stenden for bare krem ?
Sist jeg laget Pavlova, laget jeg en med bringebær og vaniljekrem med dryss av melis over og en med sjokoladekrem, sjokoladesaus, mango og raspet sjokolade. Succé med begge to! :nikker:
Og et fantastisk pavlova-tips er å pensle bunnene med smeltet sjokolade (gjerne hvit) og avkjøle før man legger kremen på. Da trekker ikke kremen inn i bunnen og gjør den vassen så fort, også smaker det himmelsk :)
Hadde tenkt å foreslå hjemmelaget karamellpudding, veldig godt og enkelt, men ser jeg er for sent ute ...
Pavlova er nyyydelig og like lett som karamellpudding.
Bland pisket krem og vaniljekrem, det er :nam:
Pavlova er påkrevd i alle familieselskaper hos oss. Vi teller mange, og pavlova spises av absolutt alle. Her var mange tips som var nye for meg, jeg ville bare støtte en blanding av krem og vaniljekrem.
Laget to store bunner ferdig på forhånd. Renset frukt og bær og hadde med i småbokser dit hvor vi skulle feire. To en boks vaniljekrem og en vanlig kremfløte og blandet. Det ble perfekt ! Brukte samme kremen til begge kaker.
En tok jeg sjokoladesaus først, så krem, så masse frisk mango og ny runde sjokoladesaus i striper. Den ble råtøff !
Den andre fikk kun masse krem og rikelig med blåbær og bringebær. Begge ble spist opp ! :D
I.P. Pavlova er forresten et t-banestopp i Praha.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.