Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billige middager

#1

Myrsnipa sa for siden:

Tips til billige middager mottas av alenemor med 2 småspiste jentunger og 12 dager til lønn.:knegg:

Pannekaker
Grøt

Hva mer?


#2

Ina sa for siden:

Pasta
Supper
Form/gryte av det som evnt. måtte befinne seg i kjøleskapet

Invitere seg selv bort på middagsbesøk....


#3

Anne sa for siden:

Spagetti og kjøttdeig
Fiskeboller og makaroni
Ris og kjøttboller
Supper
Små hjemmebakte pizza


#4

Señora sa for siden:

Hva har du i skap og skuffer og frys?


#5

Slettet bruker sa for siden:

Kyllingkjøttdeig fra Rema sammen med alt man har av rester av grønnsaker.
Eggerøre
Omelett med alt man har av rester - ost, tacokjøtt, brokkoli - hva som helst.


#6

Kate sa for siden:

Salat og hvitløksbrød
Pølse med brød
Pasta og kylling
Kylling og ris
Speilegg og bacon
Pizza
Wok med feks kylling
Pølsegrateng
Ostesmørbrød


#7

cilen sa for siden:

Fiskepinner. Ungene mine elsker dem!


#8

LilleT sa for siden:

Hvis du ikke fokuserer på å spise mat med få karbohydrater, kan du komme ganske billig ut av det om du bruker poteter, ris eller pasta som basis og sper på med det du måtte ha av grønnsaker, påleggs- eller middagsrester.

Ellers:
-Hjemmelaget grønnsakssuppe (bruk poteter, gulrøtter og purre og kok i vann med pepper og grønnsaksbuljong)
-Pytt i panne
-Seikaker med potetmos, poteter eller i burgerbrød
-Wok
-Omelett, eventuelt med grønnsaker eller noe annet
-Ostesmørbrød

Generelt råd: Tøm skapene og fryseren og bruk opp alle gamle rester!


#9

Skilpadda sa for siden:

First Price-Laks eller -kylling.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Linser, bønner og kikerter er billig, mettende, sunt og godt. Støtter ellers tøm-skapene-rådet.


#11

Myrsnipa sa for siden:

Mange gode tips. Jammen ta. :)

Takk folkens. Jeg skal nok overleve. Har hele 1000 kr frem til den 8 januar. :kry:

Må le litt av meg selv da...:knegg:


#12

myr sa for siden:

Det går nok bra :)
Jeg pleier å være veldig flink til å be meg selv bort på middag :p evnt slå deg sammen med noen andre som også har barn og kjøpe litt hver


#13

Fruktflua sa for siden:

Hjemmelagde fiskepinner (frossen blokk av seifilet tines i et par timer før den skjæres i 1 cm tykke(tynne) skiver og vendes i egg, mel salt, pepper, griljermel, litt hvitløkspulver og litt sitronpepper (mel, griljermel og krydder blandes i en skål). Stekes i ovn med litt rapsolje "sprutet" på bakeplate med bakepapir til de er gylne og sprø (ca 230 grader). Serveres med fullkornsris, brokkoli, remulade og amerikansk grønnsaksblanding. Middag til 4 for under 100-lappen.


#14

safran sa for siden:

Og ikke minst - bruk rester! Unngå å kaste mat, det er bare planlegging som skal til. Har du kjøtt- eller grønnsaksrester så lager du omelett. Brød fryses ned i skiver sånn at du alltid har ferskt brød. Et par dager gammelt brød kan dyppes i egg, melk og kanel og stekes. Rester av melkeprodukter kan vispes inn i en vaffel/lapperøre, også etter at de har gått ut på dato. Bare å lukte og smake.


#15

Kaprifol sa for siden:

Bra tråd! Her må jeg huske å hente tips i blant.

Jeg lager gjerne tomatsuppe selv fra bunnen, og det er veldig rimelig mat. Bruker to bokser hermetiske tomat, en løk og to hvitløksfedd som basis. Krydder fra skapet. En buljongterning. Ved siden av kan vi ha kokte egg og brødskive med smør, det er stor favoritt.

Jeg har ellers blomkålsuppe på repertoaret mitt, der går det med en del melk, en blomkål og ellers rimelige ingredienser. Litt broccoli til pynt.


#16

safran sa for siden:

Lag hjemmelaget tomatsuppe! Skilpadda har oppskrift. Billig, sunt og godt! Kjøp en pakke kjøttdeig og lag boller du koker oppi suppa.


#17

Arona sa for siden:

Et av mine beste sparetips i fht middagsmat har så langt vært å virkelig se hvor mye mat vi kaster... Vi er to voksne og to små, men ingen av oss noen storspisere. Når vi har kjøttdeig el.l. bruker jeg som sjelden mer enn 250-300g til en full porsjon til oss, enten det er taco, spaghettisaus, lasagne eller annen kjøttdeigmat. Tenk etter om det kanskje holder med en halv pakke kjøttdeig til middagen, i stedet for en hel.

Ellers synes jeg at firstprice har ganske greie fiske-middagsalternativ, som fiskegrateng, fiskepinner og laks.
Andre tips;
spaghetti med kjøttsaus
suppe med brød/rundstykker/knekkebrød
stekte nudler med grønnsaker og et par pølsebiter i
omelett

ellers kjørte jo rema en kampanje, finner sikkert noen tips der også.
www.rema.no/kampanje/under100/


#18

Chablis sa for siden:

Grønnsaksuppe, bruk det du har av grønnsaker hjemme.


#19

Lyppa sa for siden:

Hvis man lager kjøttdeig og tomatsaus til pasta er det godt å spise rester til ris:).


#20

Amelie sa for siden:

Stekt ris er godt, ofte blir det ris-rester igjen.

Kokt ris
2-3 rå egg
ha oppi det du ønsker, f.eks:
løk, purre
paprika
hvitløk
mais, erter
skinke
rosiner er også ganske godt i

Server med en kesam/rømmeklatt til, evt søt chilisaus.

Fin tråd! :)


#21

Katta sa for siden:

har man alt i ei stekepanne og steker eller hvordan gjør man? liker stekt ris og har kokt ris i kjøleskapet


#22

Amelie sa for siden:

Ja. Olje, løk, ris, egg. Løk først, for å få den litt myk, før du tilsetter ris og egg. Også glemte jeg å skrive krydder etter smak, evt soyasaus.


#23

Hilda sa for siden:

Her var det mye bra og hente.
Jeg satt faktsik tidligere og spekulerte på hvordan vi skulle slippe billingst unna med mat i noen uker framover. Vi er så blakke!:sukk:


#24

Fibi sa for siden:

:noterer flittig:

Hjemmelaget tomatsuppe er veldig godt, og ikke dyrt. Fres løk, hvitløk og bacon, ha i en boks tomater og to bokser vann (da får du med restene i boksen, og konsistensen blir perfekt). Krydre med salt, pepper, buljong og chili explosion-krydder, hell i ca en halv liten karton fløte, og kjør med stavmixer. Ha i kokt pasta, og evt kjøttboller. :nam:


#25

Primrose sa for siden:

Linser er billig og mettende og kan brukes til diverse salater og gryter!


#26

Filifjonka sa for siden:

"Gå på besøk, Mikkel! Det er bestandig så hyggelig. Og så tar fru Ekorn fram en stor bolle med nøtter ...."

For å si som Morten Skogmus. :)


#27

Dixie Diner sa for siden:

Eller melk, for å gjøre det enda rimeligere. Jeg har brukt begge deler og merker ingen forskjell (men jeg bruker jo alltid helmelk da, har aldri lightgreier i hus). Hjemmelaget tomatsupper er gooodt! Må ha egg i, og gjerne litt fullkornspasta.

Jeg kjøper forresten sekker med kikerter og linser på innvandrersjapper. 2 kg tror jeg de er, og koster en femtilapp! Linsene kan kokes som de er, men kikertene må bløtlegges i ett døgn. Men det jeg gjør da, er å faktisk koke HELE posen en dag jeg har god tid (etter bløtlegging, seff), avkjøle, veie opp porsjoner på 200 gram (det velger du jo selv, en hermetikkboks er på ca. 400 gram) og fryse ned i sånne brødposer/fryseposer. Da er de alltid ferdige til bruk og kan has rett i gryter eller varmes opp i mikro eller gryte og has i salater og lignende. Jeg har halve fryseren full til enhver tid.


#28

annemede sa for siden:

linsesuppe:
litt olje i en kasserolle, skjør opp en løk og litt hvitløk, stek dette i kasserollen.
Hell oppi en liter med vann. 250 g med røde linser. 1 boks med hermetiserte tomater. 2 buljongterninger. kokes i 10 min.


#29

rajraj sa for siden:

Løksuppe er superenkelt og veldig billig:

4 Løk
En god klatt smør
1 ts sukker
Evt. 1 ss mel
1 ½ til 2 l valgrifri buljong/kraft
Salt, pepper, timian litt chili hvis du og barna liker

Skrell løken og skjær den i løvtynne skiver eller strimler. Smelt smøret i en passende kjele, ha i løken og pepper, la den surre på svak varme til den er helt myk. Tilsett sukker og la det surre i ytterligere 1-2 minutter, rør hele tiden. Jevne med 1 ss mel dersom du ønsker en litt fyldigere suppe. Hell i buljongen, salte og krydre med fersk eller tørket timian, la det småkoke under lokk i en drøy halv time.

Jeg pleier å lage ostesmørbrød til. Det er også vanlig å gratinere suppen i ovnen - i porsjoner - med en brødskive med ost oppå. Du kan imidlertid spare inn litt hvis du dropper osten! Det går jo an å lage krutonger av gammelt brød og strø det oppå i steden. Evt. kan du bare ha brødskiver/rundstykker ved siden av.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Løksuppe er såå godt, skulle ønske ikke eldste fikk kregla av løk. Rare unge, det går ikke an å IKKE like noe så fantastisk som løk. :mumle:


#31

rajraj sa for siden:

Ja, det er superdigg! :nam: Har hun smakt det da? Løksmaken er jo nesten ugjenkjennelig når det er laget suppe av den.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Nei hun har ikke smakt det, så jeg kunne prøvd, men da må suppen moses slik at det ikke viser noen som helst løk whatsoever, og da synes ikke jeg det er noe særlig. Jeg kan jo ta av en porsjon til henne og mose, men da ser hun at vi har noe annet og skaper seg. Vanskelige unge. :knegg: Hun har HELT aversjoner mot løk, virkelig. Men hun er ikke kresen, hun spiser muggoster, fetaost, hvitløk (det elsker hun), kikerter osv. Men løk, det takler hun virkelig ikke. Og det som er så fantastisk, jeg kunne levd på løk!


#33

Fibi sa for siden:

Og jeg som trodde du kunne leve på creamed corn. :knegg:

First Price kyllingfileter er heller ikke så dyre, og man får tre-fire middager i en pose. Om man skal ha kyllingen i biter i f.eks gryter o.l. så kan man slippe unna med to fileter til tre personer, og da varer posen enda lengre. :jupp:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Creamed corn med løk. :hyper: :knegg:


#35

D'Arcy sa for siden:

Sånne fredagstilbud på Kiwi. 14,90 for laks, kylling osv. Det er smart å hamstre litt så har man i alle fall noe i fryseren.


#36

m^2 sa for siden:

pannekaker, tomatbønner med restemat og krydder eller med egg, grøt, alt som kan lages med ris og pasta man har i skapet, variasjoner over supperposer etc man har i skapet.

Kjøtt fra den velfylte fryseren til foreldre som bor i nærheten ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.