Vi skal ha besøk av noen venner, ikke helt sikker på hvor mange enda...
Har tenkt å ha en helstekt filet av et eller annet slag til hovedrett, crémé bruleé til dessert, men har enda ikke bestemt forretten...
Vi skal være hos krystallklart, og der blir det kalkun til hovedrett, og Toblerone-kake og Mad Muff Pie til dessert/kos etterpå. :)
Neste år er det min tur til å ha nyttår, det blir nok kalkun da også siden det er tradisjon. Desserten bestemmer vi etterhvert. Forrett har vi aldri, vi klarer ikke å spise hovedretten da.
Vi skal, tradisjon tro, feire med gode venner her i Oslo. Min beste venninne er gift med en brite, og der tilberedes en fantastisk kalkun. De bestiller fersk kalkun og det smaker veldig mye bedre enn frossen. Jeg og mannen skal lage karamellpudding på hans bestemors oppskrift, og så blir det masse champagne når alle barna er i seng (vi og et annet vennepar med deres barn skal alle overnatte der - der det er hjerterom er det husrom ; )
Jeg lagde hummersuppe til forrett på julaften. Min mor og jeg syntes den var veldig god, LøveMannen likte den ikke, da han ble dårlig av lukten...Det var litt stress med å knuse skallene og sånn da..
Jeg har ikke så veldig lyst på suppe til forrett, men så Veronals tips om kaviarmarinert laks, og vurderer den. Er dog redd for at alt går i vasken, så jeg har lagt ut tråd der jeg håper på forsikringer om at ikke noe kan gå galt. :knegg:
Her tror jeg det blir biff til hovedrett, kansje sjokoladefondat til dessert. Ungene får pølser og is og godis. Gleder meg, vi får Kumillafamilien på besøk.
:oKorleis en lagar kalkun da??
Og kva tilbehør?? Eg er vand med ribbe, men har lyst å prøve noko anna.
Kor lang tid må eg regne feks...?
Desserten er klar da, huskar ikkje navn, men det er pikekyss, skogsbærblanding, vanleg krem og vanilje krem. Verdas enklaste. Alt berre blandast i ei skål. Nydeleg godt!!
I år blir nyttårsaften her hos oss, også kommer ei venninne og hennes barn. Det gleder jeg meg til. Vi skal spise kalkun med tilbehør. Desserten tror jeg ikek vi har diskutert engang. Hmm.
Kalkun med deilig saus, dessert har jeg ikke tenkt på enda, men noe blir det - kanskje panacotta. Selv om man sikkert aller helst bør ha hvitvin å drikke til kalkun, så skal en lenge spart Villa Erbice Amarone della Valpolicella 2000 åpnes og nytes til den siste middagen av året.
Vi skal "bare" være oss fem, og vi skal ha fondue til middag - kjøttpølse, svinekjøtt og storfekjøtt, grønnsaker og alt som hører med. Til dessert skal vi ha bringebær og mascarponesaus. Kjempegodt.
Vi skal ha kalkun med waldorf, rosenkål, fløtesaus og poteter til de som spiser det. Ingen forrett, men et eller annet til dessert....
Har ikke helt bestemt hva det blir, men lurer på om det blir noe med multer i allefall :nam: