Vi laget dette som forrett i høst. Vi endte med plan B - ubehandlet salmalaks. Jeg skjønner ikke hvordan man får vekk saltsmaken (vi forsøkte plan A, men det ble for salt - klarte ikke å få vekk saltsmaken), men det ble perfekt!
Jeg leter febrisk etter plan A og plan B, men må innrømme at jeg ikke helt forstår hva som er definert som plan A eller plan B.
Men vi har hatt god erfaring med Salma-filet, så jeg tror vi går for det.
En annen forrett jeg kan anbefale (vi hadde den på julaften):
Skjær en tynn skive til hver person (jeg delte et rundstykke i 4 skiver og skar vekk topp og bunn) - dynk skivene i olje og strø med flaksalt. Rist i ovenen til det er sprøtt (f.eks. ved 180 grader så lenge det trengs). Like før servering legger du over en god skive chevré som du griller til den er ferdig. Så serverer du med en god spiseskje tyttebærsyltettøy over til hver + en spiseskje med flak av mandel som er ristet i pannen på forhånd.
Ah, det er også en idè. Har hatt loff, litt ruccola, chevré (-> grillet) med akasiehonning, en eller annen gele og lett ristede valnøtter. Det var også godt, og det blir jo ganske likt. Tja tja.
Nei, det hørtes godt ut med laks óg, altså. Får høre med min bedre halvdel. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.