Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fondue

#1

Mississippi sa for siden:

Vi skal ha fondue på nyttårsaften :nam:
Har elgkjøtt og svinekjøtt.
Skal servere med litt foskjellige sauser, aioli og ris.

Trenger tips til hva slags olje man bruker i gryta ...

Under gryta har jeg brukt rødsprit, finnes det noe smartere å 'tenne opp' med?

Dere matglade damer må hjelpe meg. :sparke:
Jeg er nemlig matnerd ...


#2

LittLemen sa for siden:

Fondue :nam:
Et tips er å varme oljen på komfyren først, så slipper du å vente så lenge på at den skal bli varm. Rødsprit under etterpå til å holde oljen varm underveis.


#3

rajraj sa for siden:

Og oppi gryta bruker du f.eks rapsolje.


#4

Mississippi sa for siden:

Rapsolje i gryta ... :noterer:
Varme oljen først!
Takk for tips!
Leeenge siden jeg har laget fondue.
Pleier ha ostefondue ..., det er ganske annerledes.


#5

Føniks sa for siden:

Vi har sluttet å bruke olje fordi jeg synes det lukter litt og at det er litt skummelt med små barn. Jeg har begynt å bruke fond, og koker den opp med løk, hvitløk, vin og krydder. Blir veldig bra. Tar dog noe lengre tid før kjøttet er varmt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.