Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Research - forskning

#1

Tangina sa for siden:

Til dere som har greie på slikt: Har det engelske ordet "research" (i akademisk forstand) en videre betydning enn "forskning"? "Research" dekker for eksempel innsamling av informasjon i forberedelsene til et forskningsprosjekt eller til arbeid med en tekst, men gjør ikke ordet "forskning" også det? Eller refererer "forskning" bare til faktiske undersøkelser av en problemstilling?


#2

shute sa for siden:

Det vil høres veldig merkelig ut å gjøre forskning til en kriminalroman f.eks, men man kan godt gjøre research før man skriver den. Ordboken definerer også forskning som en "vitenskapelig granskning." Sånn sett er ikke de to helt synonyme (uten at jeg på stående fot klarer å komme opp med noe særlig bedre norsk synonym for research i eksemplet romanskriving).


#3

Tangina sa for siden:

Ja, jeg er enig i dette i forhold til f.eks. en roman, men jeg lurer først og fremst på dette i en akademisk sammenheng.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.