Lilo sa for siden:
Jeg sitter igjen med over 4 kg epler som jeg skal prøve å få brukt opp. Er ikke noe særlig glad i eplegrøt men hadde vært artig å prøvd noe annet enn eplekake. Noen som har noen gode oppskrifter??
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Lilo sa for siden:
Jeg sitter igjen med over 4 kg epler som jeg skal prøve å få brukt opp. Er ikke noe særlig glad i eplegrøt men hadde vært artig å prøvd noe annet enn eplekake. Noen som har noen gode oppskrifter??
Benzo sa for siden:
Eplemos!
DM sa for siden:
Lage jus i saftsentrifuge, eplekake, og stekte epler med smør, sukker, kanel og brødrasp i midten der kjernehusene er (med melk på de varme nystekte).
Bomull sa for siden:
Glassér noen epler og/eller dypp dem i sjokolade; fint tilbehør til en gave etc., hvis du kjenner noen som fyller år el.l i tiden som kommer.
Isolde sa for siden:
Jeg lurer på hvordan man kan ha 4kg epler til overs midt på vinteren :p
Jeg prøvde å lage eplejuice i høst.. tror det er lurt å ta ut kjernehuset for det smakte veldig beiskt. Eneste som drakk det var gnomen.
Blåbær sa for siden:
Jeg lager store menger eplemuffins som jeg har i frysen. Supre til matboksen siden de inneholder havregryn og lite sukker. :google frem oppskrift:
12 store muffins
2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 ts kanel
2 egg
0,5 dl rapsolje
2 dl lettmelk
2 epler, revet
Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Visp egg, olje og melk med gaffel i en annen bolle. Skrell og riv eplene. Lag et hull i melblandingen, ha i eggblandingen og revet eple og rør lett sammen til alt er blandet men det fremdeles er en litt klumpete deig. Ikke rør for mye, da blir muffinsene mindre luftige. Ha deigen i smurte muffinsformer. Stek midt i ovnen ved 180°C, ca. 20-25 min. Hvis du steker de i muffinspanne, må de avkjøles 5-10 min. før du lirker de ut av pannen.
Jeg bruker kun 2 ss sukker og noen dråper vaniljeessens. Litt hakka nøtter er også godt oppi. Også 3 epler ikke to.
Acsa sa for siden:
Ovnsstekte epler med kjernen tatt ut med sånn rund uttaker, og marsipanpølse i hullet. Is/vaniljesaus/krem/råkrem til.
ltb sa for siden:
Her var det mange gode tips til de som ikke har 4 kg epler til overs også :O)
Lilo sa for siden:
Tusen takk, kjempe masse gode tips:)
Forklaringen på alle eplene er vel at det var tilbud på 2kg kasser på obsen for noen uker siden :) og pink lady er de beste eplene jeg vet om.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.