Che sa for siden:
- Hva funker til svinesteik - som ikke nødvendigvis er det helt tradisjonelle?
(Kan glaserte poteter funke?, annen saus? Annet enn surkål?)
Enn så lenge er det kun rosenkål med bacon jeg kommer på som en "måha"
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Che sa for siden:
(Kan glaserte poteter funke?, annen saus? Annet enn surkål?)
Enn så lenge er det kun rosenkål med bacon jeg kommer på som en "måha"
Dixie Diner sa for siden:
Surkål er et must (det er jo tradisjonelt da), og sånne danske, karamelliserte poteter (er det det du mener med glaserte?) er nyydelig til svin.
Jeg har forresten skivet, stekt sopp i rosenkål- og baconblandingen min.
Che sa for siden:
Ja, det var karamelliserte jeg tenkte på ja...
Besøket vårt skal stille med steik, og jeg skal stille med tilbehør - så jeg må jo bidra, kjenner jeg :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Hva med creamed corn? Maisstuing? Det MÅ jeg ha til kalkun etter at Fibi laget det til meg i går, jeg ble helt hekta. Ser for meg at det funker glimrings til svin også. Det er seriøst noe av det beste jeg har smakt!
Du har mais i en gryte (et par store bokser, feks) og heller kremfløte over til det dekker. Så koker du det opp, jevner med maizenna til ønsket tykkelse og krydrer så med masse muskat, salt, pepper og kajennepepper. Smak til. Det skal være som en litt løs grøt i konsistensen.
Ååh det skal vi ha i morgen, til kalkunen. Gleder meg ihjel!
Salt sa for siden:
Honningglasserte rotfrukter?
Fibi sa for siden:
Jeg pleier å lage noe jeg bare kaller for "Soppgreier". :knegg: Hakk masse sopp, bacon, og litt paprika i små biter, stek alt sammen til baconet er sprøtt. :nam:
Che sa for siden:
Soppgreier ja...Kan tørket sopp brukes? fått 3 glass tørket sopp fra 3 forskjellige mennesker som tydeligvis ikke vet at jeg ikke er særlig begistret for sopp
Albertine sa for siden:
Jeg synes rødkål er himmelsk til svinesteik. :)
Fibi sa for siden:
Tjah... Men da bør du vel bløtlegge den først, slik at den får tilbake fuktigheten?
Mauser sa for siden:
Babygulrøtter, stekt møre på middels varme sammen med baconbiter. Svisker. Tyttebærsyltetøy. Hermetiske grønne erter. Fløtesaus med kraft, appelsinjuice og sherry (portvin, madeira, konjakk, whatever). Og rødkål, selvsagt. Da snakker vi svinesteik!
Nessie sa for siden:
:nam:
Nå ble jeg sulten!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.