Elisabet sa for siden:
Hvor mange grader skal steketermometeret stå på når kalkunbryst er ferdig? Kalkun må jo være gjennomstekt, må det ikke?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Elisabet sa for siden:
Hvor mange grader skal steketermometeret stå på når kalkunbryst er ferdig? Kalkun må jo være gjennomstekt, må det ikke?
Bokormen sa for siden:
Vårt kalkunbryst stekes på 180 grader. :)
Camomilla sa for siden:
Vi tar også vårt på 180 grader.
Elisabet sa for siden:
Dere misforsto litt. Jeg forklarte litt klønete. :flau: Jeg steker det på 180 grader, men hvor mange grader skal det være inni når det er ferdig? F.eks. 76 eller noe sånt?
Camomilla sa for siden:
:knegg:
Husker ikke hvor mange grader, sorry.
Mrs. Longbottom sa for siden:
75 grader
Elisabet sa for siden:
Tusen takk. Da var jeg ikke så langt unna når jeg tippet 76 grader da. :D
Magica sa for siden:
Husk at temperaturen øker etter at du har tatt det ut også... noen grader!
ullmor sa for siden:
180 grader i stekeovnen, 69 grader inne i kalkunen når den er ferdig, eller 40 minutter per kilo.
Elisabet sa for siden:
Men jeg steker ikke hel kalkun, jeg steker bare kalkunbryst.
ullmor sa for siden:
Jeg også. Det var det som stod på pakken.
Wix sa for siden:
Hm, det stod 70 på min pakke.
ullmor sa for siden:
Hvordan ble resultatet? Vår ble veldig bra!
Wix sa for siden:
Ikke så bra... Måtte la den stå en god stund til ja. konklusjonen er at 70
blir for lite, 75 er mer passe.
ullmor sa for siden:
Det var rart. Kalkunbrystet var minus en da den ble satt inn i ovnen og ble helt perfekt da det rundet 69 grader, men det var marinert, vet ikke om det betyr noe for resultatet? Og det ble stående ganske lenge etterpå, kanskje 45 minutter før vi spiste.
Hva med deg, Elisabet? Hvordan ble resultatet?
Wix sa for siden:
Det er jo mulig ikke mitt termometer var helt i det tykkeste, selv om jeg trodde det.
Elisabet sa for siden:
Jeg tok ut min på 76 grader og lot den stå på benken ca. 15 minutter før vi skar den opp. Jeg hadde nok ikke fått termometeret helt på den tykkeste delen innerst jeg heller, men det var helt perfekt bortsett fra bittelitt i midten som vi bare skar bort. Vårt var sånn ferdigmarinert.
Kanina sa for siden:
Jeg tok ut vår kalkunfilet på 70 grader, og lot den stå og hvile i 45 min (jeg feilberegna steketiden litt, nemlig :o ). Den ble helt perfekt!
ullmor sa for siden:
Da er det slått fast: La kalkunbrystet hvile 45 minutter før du skjærer det opp og resultatet blir perfekt! :D Det er akkurat den tiden det tar å få gode fløtegratinerte poteter, bare man drøyer litt til så potetene setter seg.
Kalkunen smaker helt fantastisk i dag og, deilig lunsj!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.