Jeg sitter her med en liter kremfløte og ingen gelatin. Posen med gelatin har rett og slett forsvunnet siden i går og verken mannen eller jeg finner den, selv om begge husker at den ble lagt inn i skapet og hvor den ble lagt. :gaah:
Den planlagte panna cottaen må derfor bli til karamellpudding. Hvor mange egg trenger jeg til en liter fløte (jeg har masse), bør jeg spe med noe ekstra lett melk og hvor lenge skal den stå inne? :hjelp:
4 dl helmelk
2 dl fløte
4 ss sukker
1 vaniljestang (evt 1 ts vaniljesukker)
Kokes sammen og avkjøles litt
Pisk 5 egg og hell oppi blandingen
Sil blandingen oppi formen. La det sette seg i ca 10 minutter før det stekes i vannbad i ca 1 1/2 time på 125 grader. "Ta" på den med bunnen av en våt skje for å se om den er ferdig.
Karamellpudding til 4 pers: 5 dl melk
2 1/2 dl kremfløte
4 egg
50 g sukker
1/4 ts vaniljesukker
Karamell til formen (1l):
125 g sukker
Slik gjør du:
Smelt sukkeret i stekepanna. Rør til det er lysebrunt. Hell det i formen. Drei formen så den blir jevnt glasert med karamellen.
Kok opp melk og kremfløte. Pisk eggene lett sammen med sukker og vaniljesukker. Bland det i blandingen med melk og fløte. Sett en langpanne midt i stekeovnen og fyll den med 1/3 med vann.
Forvarm stekeovnen til 120 grader. Fyll røre i den glaserte formen. Steik karamellpuddingen i 1-2 timer. Avkjøl puddingen i formen før den blir veltet over på et fat. Pynt eventuelt med pisket krem, banaskiver, appelsinskiver og revet appelsinskall.
Dette er en oppskrift etter Arne Brimi. Vi pynter for øvrig kun med pisket krem.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.