Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hamstrer du gaver?

#1

MegaMie sa for siden:

I det siste har jeg snakket med folk som har en "gaveboks" hjemme. Om man kommer over fine ting eller gode tilbud i løpet av året putter man det i boksen slik at man alltid har noe å gi bort om det skulle trenges. Jeg ser at det kan være smart, men jeg liker å kjøpe gaver spesifikt til den jeg skal gi den til.....tror ikke jeg hadde kommet til å bruke tingene i boksen.

Hamstrer du gaver? Og hva kjøper du inn?


#2

safran sa for siden:

Vi har en slik gaveboks, men den består av gaver til barn. Det er ørten bursdagsinvitasjoner i løpet av et år, og ikke alltid passer det å dra ut og kjøpe på så kort varsel som invitasjonene gjerne kommer med. Da er det greit å ha et par unisexgaver i riktig aldersgruppe. Det er gjerne små spill av noe slag, tegnesaker, hårspenner/-strikker og eksperimenter.


#3

tinkadott sa for siden:

Vi har alltid liggendes ett par gaver til gutt/jente som barna kan gi i barnehage/vennebursdager. Ofte så kommer invitasjonene litt plustelsig på meg, og da er det greit å ha noe der. Kjøper selvfølgelig bare skikkelige ting, ogh ikke alltid på tilbud.


#4

Anne C sa for siden:

Det har jeg aldri hatt. Men det hadde sikkert vært ok å ha det til barnebursdager.


#5

gullet sa for siden:

Jeg gjør det, men selvfølgelig har jeg mottaker i tankene når jeg kjøper. Er det salg eller jeg kommer over noe som jeg vet at noen ønsker seg eller samler på, kjøper jeg det.
Gå-bort-gaver(vertinnegaver?) - lys og servietter, en glasskål, håndkrem er også greit å ha i skuffen.
Bursdagsgaver til klassekamerater og venner av ungene går ofte i det samme; Pet shop, lego, brettspill ol.


#6

Acsa sa for siden:

Jeg har gaveboks, men bare til barneselskap. Der går det ofte i mye av det samme, og så velger jeg farge og mer spesifikt ut fra barnet som skal få. F.eks har jeg hatt noen kjede/hårspennesett i forskjellige farger, perler, lego osv.


#7

turi sa for siden:

Har alltid hatt det før om årene, nå er jeg blitt for sløv. Om en kommer over drømme-julegaven i mars, så kjøper jeg den og lar den ligge til jul, eller eventuelt bursdag, hva som kommer først.

Nå bruker jeg heller en mindre formue i desember, det liker jeg ikke så godt.


#8

rine sa for siden:

Bare til barnebursdager. Hvis jeg finner en ting jeg vet er populær på tilbud -Lego, eller Bakugan av ett eller annet slag f.eks- kjøper jeg gjerne flere en èn. I vår krets gir vi gaver for mellom 50 og 100 kr i barnebursdager, da kan det være greit å hamstre litt hvis man kommer over litt ordentlige ting. (vet ikke om Bakuganplastopplegget kan karakteriseres som en ordentlig gave, men..) Jeg har ikke 20 gaver liggende i skuffen, men av og til 3-4. For distrè personer som oss, som glemmer å sjekke meldemappen hver dag, hender det ofte at vi finner ut at det er bursdag i morgen-rett etter jobb. :skremt: Da er det iallfall greit å ha en gave liggende.

Jeg hamstrer ikke gaver til andre begivenheter. Blir gaven liggende for lenge, er det jo ikke sikkert den kan byttes, og i tillegg liker jeg gjerne å forhøre meg om hva folk liker/ønsker seg.


#9

Pasta sa for siden:

Jeg har en gaveboks som inneholder gaver som kan passe ved barnebursdager og servicer og slikt som jeg kjøper på salg fordi det er svindyrt på fullpris.


#10

Dragen sa for siden:

Ja. I vår boks er det bøker fra mammutsalg, og Legosett som har vært på tilbud.


#11

Chablis sa for siden:

Vi har en gaveboks men i den er det kun gaver til barn.


#12

Babe sa for siden:

Smart. Jeg har ikke en slik gaveboks, men tror jammen at jeg skal ordne meg en. :jupp:


#13

Skilpadda sa for siden:

Nope, hamstrer ikke, men det er sikkert lurt. Jeg tviler på at jeg kommer til å gjøre det likevel, da. :selvinnsikt:


#14

Divine sa for siden:

Nei, det har jeg ikke. Vi har rett og slett ikke behov for det.


#15

Filifjonka sa for siden:

Hamstrer ikke, men jeg har i perioder liggende noen barnegaver som Lego eller bøker hvis jeg finner bra tilbud. Ofte er det kort varsel på barnebursdager, og det å komme seg et sted og få kjøpt gave blir et ekstra stressmoment i en allerede travel hverdag. Så det er veldig greit å ha noe liggende. "Gutt, 7-8 år" er jo en kategori som er ganske lett å treffe med diverse Legopakker.


#16

Kanina sa for siden:

Faktisk så har jeg et lite lager nå, ja. Jeg har kjøpt en del fine ting, kunsthåndtverk, og litt l'Ôccitane-produkter fra taxfree, som jeg ikke hadde "noen" å gi til jul i år. Det er fine ting som jeg kunne tenkt meg selv, da. Og ejg gir det bare til personer jeg tror vil sette like stor pris på det som meg.


#17

Agurke sa for siden:

Nei. Men har ofte tenkt at det kunne ha vært en Lur Ting. Spesielt med tanke på alle barnebursdagene.


#18

Dragen sa for siden:

Vi pleier å kjøpe fødselsdagsgaver til nevøer og nieser når vi finner noe på salg også. Vi har en fast sum vi kjøper for, og da er det jo hyggelig å få mest mulig for de pengene.


#19

gnuri sa for siden:

Kjøper dersom jeg kommer over noe- men det er mest til barn...


#20

Retz sa for siden:

Nei, har aldri hatt det. Jeg kjøper aldri generelle gaver, men legger en del tid og energi ift den enkelte. Hvis jeg kommer over noe som bare er midt i blinken til en bestemt person, så kjøper jeg det selvsagt. Men jeg gjemmer ikke på dette til bursdag eller jul, jeg gir gaven med en gang.


#21

Azi sa for siden:

Jeg har også en slik boks til barneselskaper. Med 3 barn og nesten 100 invitasjon til bursdager i løpet av året så sier det selv at vi ikke kan kjøpe til 200 kr til hvert enkelt barn.


#22

Dragen sa for siden:

Det gjør jeg til de voksne jeg kjenner. Til gjengjeld er det sjelden noen av dem får jule- eller fødselsdagsgaver av meg.


#23

Snippa sa for siden:

Jeg har et skap i kjelleren som ungene bare kaller "gaveskapet".
Jeg har 4 barn, og de er som barn flest... Det betyr at de ikke alltid husker på å levere lapper de har i sekken, og barnebursdager kommer ofte med en "forresten, jeg skal i bursdag etter skolen i dag" om morgenen. Så skapet inneholder først og fremst gaver tilpassa unger.
I tillegg til sånne generelle gaver, kjøper jeg til spesifikke mottakere i løpet av året hvis jeg plutselig kommer over noe jeg tenker er midt i blinken.


#24

Macky sa for siden:

Nei, det har jeg aldri hatt, men ser poenget ift barnehagevenner, for det blir en del bursdager i året, og som noen nevner; noen ganger går dagene litt for fort og bursdagen kommer litt for raskt på ;)


#25

Angelique sa for siden:

Har det også.
Jeg har innimellom noen vertinnegaver såsom lys, vin etc.
Jeg jobber mye og det er ikke alltid jeg rekker å handle gaver dersom det er bursdagsinvitasjoner fra små venner.
Veldig kjekt å ha Lego/bøker diverse på lager.


#26

Pebbles sa for siden:

Jeg tenker akkurat som deg. Barna forandrer seg fort og 6 mnd senere er det noe annet klassekamerater ønsker seg og er opptatt av, og Ben 10 figurer er plutsleig helt ut, etc.

Det samme med famieliemedlemmer og nære voksne - mamma ønsker seg kanskje en bok som nylig er utgitt, og da blir det ikke det samme å gi bort en dings fra gaveboksen.

Det eneste jeg kunne brukt en gaveboks til måtte være vertinnegaver - små ting som ikke trenger å være så personlig, servietter, lys etc.


#27

Maz sa for siden:

Jeg har det, mest til barn, men også noen voksenting. F.eks når jeg vet svigerfar ønsker seg en speiell type glass. De hoder på å gå ut så jeg kjøper når jeg kommer over.

Jeg har også venner der sjargongen tilsier morsomme gaver. De kan godt kjøpes inn på forhånd.


#28

Martis sa for siden:

Jeg har ofte 2-3 barnegaver liggende, det er ikke alltid det passer å dra på shopping og bursdager kan komme ganske brått på. :knegg: Gavene er ikke nødvendigvis kjøpt på tilbud, men kommer jeg over Lego eller andre fine leker på tilbud så er jo det kjekt.
Gaver til voksne handler jeg fra gang til gang.


#29

mkj sa for siden:

Jeg har en hylle i et skap. Prøver at den ikke blir for full. Stort sett er det ting til barn der, og mest bøker. F.eks. så kjøpte jeg Historien om alt etter at den ble anbefalt her inne og så la jeg en ekstra utgave i gavehylla. Det ble en 'midt-i-blinken-gave' til en gutt i klassen til jenta vår.

Kan også være til voksne, men da ikke til hvem som helst,men kjøper bøker til min far og min svigermor. Hender jeg er på bakgårdssalget til Aschehoug og da kjøper jeg bøker som jeg tror de liker, men tror de ikke har fra før av.Da blir de liggende i gaveskapet til en passende anledning.

Voksengaver som vi trenger i en fart er som regel en vin fra vinhylla.


#30

ming sa for siden:

Vi forsøker å ha et lite lager med barnegaver. Stort sett bøker, tegnesaker, lego og pyntegreier. Gavene er tilpasset aldersgruppene ungene våre er i, og er gjerne kjøpt på salg. I minstemann sin klasse har vi maksgrense på 70 kroner for bursdagsgaver, og da er det veldig kjekt å kjøpe inn bøker og lego på salg. Og så slipper man stresset når man plutselig kommer på at det er bursdag i morgen...


#31

Fluke sa for siden:

Om vi kommer over tilbud på Lego handler vi vanligvis inn en del som vi har liggende til bursdager fremover. :nikker:


#32

isola sa for siden:

Tror jeg kommer til å gjøre det når det blir tid for barnebursdager (muligens et par år til..). Til julegaver funderer jeg litt på å sette av en sum hver måned.


#33

Matilda sa for siden:

Jeg kunne kanskje gjort det med tanke på barnebursdager, men ikke til voksne. Jeg kjøper aldri julegaver før midten av desember heller, hvis man kjøper ting lenge før blir det vanskelig å bytte, slik noen nevner, og så risikerer man bare at folk kjøper seg tingen selv før man får avlevert gaven. Mer generelle ting som lys og dill og dall liker jeg ikke så godt å gi, og om jeg skal gjøre det synes jeg det bør stå i stil med hva mottakeren har fra før.


#34

Lyppa sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe inn 6-8 gaver som egner seg som fødselsdagsgaver. Det blir gjerne små legoesker, barbiedukker(finner innimellom til en femtilapp på OBS) og perlesett.
Ellers har jeg alltid et lager med fine kubbelys og hjemmelagde kort hvis jeg trenger en liten oppmerksomhet hvis vi tilfeldigvis blir bedt på kaffe til naboer i forbindelse med bursdag ol.


#35

Mikkeline sa for siden:

Jeg pleier alltid å ha et par "krisepakker" på lager i tilfelle "uforutsette" bursdagsbesøk. Men hamstring og store mengder ser jeg ikke noe behov for.


#36

rine sa for siden:

:nemlig:
Selv om jeg, mot min vilje, blir stille imponert over venninner som har kjøpt "nesten alle julegavene" på sommerferie. :skammer meg over mine 7 late og fullstendig ineffektive sommerferieuker: :knegg:


#37

Sansa sa for siden:

Vi er pent nødt til å ha et gavelager, siden vi ikke har noen muligheter til å kjøpe gaver her vi bor. Da vi bodde i byen tenkte vi ikke så langt og kjøpte etter hvert.


#38

Matilda sa for siden:

Avspasering Rine, avspasering. :nemlig: Kan'ke handle julegaver da, vettu. Man må få sommerens karakteroppgjør ut av hodet før man begynner å tenke på jul. :dulte:


#39

LilleRosin sa for siden:

Jeg har gavelager til både barn og voksne.

De voksne kjøper jeg til når jeg ser noe som vil passe til vedkommende, og er det ikke bursdag rett rundt hjørnet havner det i boksen til neste anledning.

Jeg liker å kjøpe gaver, men jeg liker ikke å gjøre det under press. Mye bedre å få det unna når lysten, anledningen og Den Perfekte Tingen er der. I år hadde jeg ikke klart å foreberede meg gjennom året, så julegavehandelen ble en slitsom affære.


#40

Mams sa for siden:

Jeg har en haug med gaver liggende som er til barn.
Nå er det litt mer en vanlig for jeg har handlet en del spill på tilbud.
Jeg synes det er kjekt å ha barnegaver liggende for det blir noen bursdager som kommer litt "brått" på. (henger innbydelsene på kjøleskapet og "glemmer" de litt)


#41

goldnugget sa for siden:

jeg og:)


#42

Mirasol sa for siden:

Jeg har som regel noe liggende på lager til slike anledninger ja. Helst til barn. "Buff", lego, småbiler, dukker på tilbud, tegnesaker ol.l. Og ikke minst en babyrangle el.l. Voksne får gjerne noe vin el.l. som jeg glatt "re-gifter".


#43

Turte sa for siden:

Jeg har et lager med smågaver til barnebursdager. :jupp:
Det blir ofte bøker kjøpt på salg...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.