Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Müslibar

#1

Blåbær sa for siden:

Får ikke til den spesielle u`en, men det får være.
Laget noen etter oppskift på nettet i dag, og de ble supergode! Får dele oppskriften.

Her er orginalen:
www.quietfish.com/notebook/?p=1642

Min variant:
2,5 kopp havregryn
0,5 kopp malte mandler
0.5 kopp all bran
1 kopp hvetemel
2 egg
1 ss honning
1 liten kopp rosiner
eplesaus:
to skrelte, delte epler kokes i bittelitt vann, 1 stor ts kanel, 1 ss honning, 2 ts vaniljeessens. Kokes til eplene er møre og stavmikses.

Bland alt det tørre, lag grop i midten til det våte og rør alt sammen. Røren skal være ganske tørr, men ikke helt hard. Smør så røren utover en langpanne (jeg brukte en standard 30x40 cm) og steik i ovnen på 180 grader i 30 minutt.

Vent 5 min å del opp i ønsket størrelse. Jeg brukte hjerte-pepperkakeformer. Siden jeg liker de litt harde utenpå men seige inni så steikte jeg hjertene 10 min til på 180 grader.

Avskjæret er supert som smaksprøver.
Hele familien digget disse!


#2

Mei sa for siden:

Det hørtes godt ut - og matpakkevennlig. Steike - skjære til - og steike igjen altså?


#3

Blåbær sa for siden:

I orginaloppskriften stod det ikke det, men jeg syns de var litt for seige.
Mulig det er ok å bare steike de litt lengre også. :knegg:


#4

Daisy sa for siden:

Dette er jo genialt! Har aldri tenkt på å lage sånn.


#5

Mei sa for siden:

Da er ovnen vår fikset og muslikaker i boks. Jeg lagde dem nok tynnere enn deg, for de var ferdige før det var gått 30 minutter, og de ble fort så harde at det var vanskelig å stanse ut noen former. De siste ble bare skjært i rektangler. Ungene synes de er veldig gode, og jeg regner med de blir populære i matboksen i ukene fremover.


#6

Ole Brumm sa for siden:

Noe annet enn all bran som er mulig å bruke, det har vi ikke i hus?


#7

Blåbær sa for siden:

Sikkert bare å droppe det, eller bruke annen cornflakesaktig-greie.
Jeg vil ikke si det hadde så mye å si for smak eller konstens.


#8

Mamma@work sa for siden:

Lurt. Det må prøves. Hvor lenge holder de seg i kjøleskap?


#9

Blåbær sa for siden:

De er jo steikt. Like holdbare som kjeks vel? Jeg har mine i boks på benken.
Det tok en uke før boksen var tom, så mer enn det vet jeg ikke. :knegg:


#10

Mei sa for siden:

Jeg brukte kli.


#11

daffy sa for siden:

Når kan barn spise honning igjen? Bør jeg bytte ut honning med sukker eller sirup pga 2,5-åringen?


#12

Heilo sa for siden:

Barn over 12 mnd kan spise honning.


#13

Ole Brumm sa for siden:

Jeg syns de ble litt seige og er ikke helt overbevist. Jeg brukte forøvrig solsikkefrø i steden for all bran. Mulig deigen min ble litt for flytende.


#14

Trois sa for siden:

Tror dere det går greit å bytte ut melet med glutenfritt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.