Min variant:
2,5 kopp havregryn
0,5 kopp malte mandler
0.5 kopp all bran
1 kopp hvetemel
2 egg
1 ss honning
1 liten kopp rosiner
eplesaus:
to skrelte, delte epler kokes i bittelitt vann, 1 stor ts kanel, 1 ss honning, 2 ts vaniljeessens. Kokes til eplene er møre og stavmikses.
Bland alt det tørre, lag grop i midten til det våte og rør alt sammen. Røren skal være ganske tørr, men ikke helt hard. Smør så røren utover en langpanne (jeg brukte en standard 30x40 cm) og steik i ovnen på 180 grader i 30 minutt.
Vent 5 min å del opp i ønsket størrelse. Jeg brukte hjerte-pepperkakeformer. Siden jeg liker de litt harde utenpå men seige inni så steikte jeg hjertene 10 min til på 180 grader.
Avskjæret er supert som smaksprøver.
Hele familien digget disse!
Da er ovnen vår fikset og muslikaker i boks. Jeg lagde dem nok tynnere enn deg, for de var ferdige før det var gått 30 minutter, og de ble fort så harde at det var vanskelig å stanse ut noen former. De siste ble bare skjært i rektangler. Ungene synes de er veldig gode, og jeg regner med de blir populære i matboksen i ukene fremover.