Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deres beste oppskrift med MYE hvitløk?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er ekstremt glad i hvitløk, og er på evig jakt etter nye oppskrifter. Vet jo at man kan bruke hvitløk i det meste og selvsagt bestemmer mengden selv, men spør allikevel, kanskje det er noen som sitter på en nydelig rett med masse, masse hvitløk?

Bakt hvitløk er forresten nydelig, jeg hiver fedd rundt i langpanna når jeg feks. steker potetbåter eller kjøtt i ovnen. Man trenger ikke å skrelle dem men jeg liker å gjøre det. De blir brune og myke og søte og bare helt vanvittig nydelige. Man kan også kjøre dem til mos etterpå, og smøre over loffskiver eller pizzadeig og lage knallgodt hvitløksbrød, gjerne med fersk mozarella over.


#2

nam sa for siden:

Denne henger jeg med på for å få noen tips. :nikker:

Jeg kan nevne at smøreost med hvitløk,
er fantastisk deilig inni utflatede sammenrullede kyllinfileter som stekes. Mmmm!


#3

Eia sa for siden:

Sakset fra Aperitifs sider. Jeg har laget dem flere ganger og det er knakende godt.

Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
4-5 ss olivenolje
4 hvitløkbåter, finhakket
1 ts tørket rød chili, i flak
1 ts paprikapulver
500 g middels store, rensede rå scampi
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry
salt og nymalt pepper
2 ss bladpersille, hakket

Fremgangsmåte:
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.

Innsendt av: Oppskrift fra boken Til bords i Spania og Portugal av Joyce Goldstein


#4

Dixie Diner sa for siden:

Åååh sikle!! De har ofte tilbud på scampi på Obs, betaler 20-30 kroner for en stor pose (1/2 kilo tror jeg det er). Vi hamstrer alltid når det er sånne tilbud.


#5

Krem sa for siden:

Laksefilet med hvitløks-dill-snøfrisk-topping

Ta en boks med snøfrisk med dill, og bland i hvitløk etter smak. Jeg liker mye. Smør det på laksefileter, en kladd smør, og pakk det inn i folie. Bakes i ovnen i 20-30 minutter, og spises med salat og ovnsbakte poteter, pasta eller ris.




#8

Xian sa for siden:

Sånne karamelliserte, hele hvitløksfedd er noe av det beste jeg vet også. Mannen steker poteter og hvitløk i jerngryte, og uansett hvor mange fedd han har oppi blir det spist opp.

I går freste vi masse, masse hakket hvitløk i olje (bare lukten! :nam: ). Så en god del hakket persille, chili om man ønsker, og så reker (som ikke må være i pannen for lenge; da blir de seige). Dette blir en deilig pastasaus.


#9

Salt sa for siden:

Ååååh, åååh, åååh! Nå kom jeg på!

Kylling med 40 fedd hvitløk! Det er såååååå godt!

Kjøp rå, hel kylling. Løsne skinnet fra kyllingbrystet (og lårene) med fingrene (pass på at skinnet ikke sprekker). Stikk urtekvister (rosmarin og timian) under skinnet. Ha kyllingen i en ildfast form med rikelig olivenolje og 40 hvitløksfedd. Jeg gidder ikke skrelle dem først. Ha på salt og pepper, og litt sitronsaft. La den steke i ca 45 minutter på 180 grader (eller til kyllingen er 70 grader inni).

Jeg serverer med ovnsbakte poteter, og hvitløken most oppi creme fresh. :nam:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Åhhåhå keep 'em coming!

Nå har jeg 20 tykke hvitløksfedd med smør i ovnen, skal mose dem og lage hvitløksbrød senere, har "rå" pizzadeig fra i går i kjøleskapet.


#11

Turban Smukk sa for siden:

Jeg steker hel kylling med masse hvitløksfedd (med skall), sitron og friske urter (en Jamie-oppskrift). Så skvises hvitløken ut av skallet, moses med en gaffel og smøres i et tykt lag utenpå kyllingen. Kjempegodt!


#12

Nelly sa for siden:

Jeg er også glad i hvitløk, men blir så inmari tørst av det dagen etter (og nei jeg har ikke drukket alkohol i tillegg ;) ). Er det bare meg som hr det slik??


#13

Dixie Diner sa for siden:

Det har hvertfall ikke jeg opplevd, men kanskje jeg er herdet etter all de hvitløken jeg har proppet i meg. Jeg spiser glatt en hel stor hvitløk på en dag, og spiser vel minst et par fedd daglig hele året.


#14

Aiza sa for siden:

Har du opprskrift på hvitløkssuppe? Mamma laget det til oss i julen, veldig godt, kan skaffe oppskrift. Har tenkte å prøve meg på den også, visstnok svært lett.


#15

Libra sa for siden:

Kebabdressing - bland ca halvt om havlt med kefir og majones. Til en pakke majones bruker jeg 1/2 - 1 hvitløk som jeg river oppi dressingen. Tilsett hakket bladpersille - en god neve eller så. En dæsj sitron og en god dæsj ketchup og en knips salt. Denne er utrolig god som dressing i pitabrød, men også som saus til pasta.


#16

LilleLeo sa for siden:

Her var det mye godt!


#17

Didjeridust sa for siden:

Kvar skal desse kvitlauksfedda vera? Inni kyllingen eller ligga og "slenga" rundt i forma?


#18

Molo sa for siden:

Kjøttboller i tomatsaus.
Karbonadedeig blandes med masse løk, hvitløk og basilikum. Form små kjøttboller som stekes. Ha over knuste, skinnfrie tomater, smak til med grovkvernet pepper, salt, enda mer hvitløk og basilikum. Lages as we speak. :nam:


#19

Che sa for siden:

hvitløksscampi er det aller beste jeg vet.


#20

Salt sa for siden:

Begge deler. :jupp:


#21

Claire sa for siden:

Pasta med bakte cherrytomater og hvitløk

  • Del x antall cherrytomater i to, legg på bakeplate, legg på en hvitløksskive på hver tomat, bak i ovnen på ca. 120 grader til tomatene har "skrumpet" - kok pasta al dente og bland tomater/hvitløk med pastaen og god olivenolje. Kan også tilsette hakket chili frest i litt olje. Alltid en suksess! (Riv gjerne parmesan over.)

#22

Tilde sa for siden:

Nam, dette må prøves.:)


#23

Hyacinth sa for siden:

Yes. Har den ikke her, men jeg har en oppskrift på potetstappe med 30 fedd hvitløk. Det skal kokes og smaker ikke mye hvitløk i det hele tatt.


#24

Didjeridust sa for siden:

Vart laga og servert i går: Totalt suksess. Ultra-yummy! :highfive:

Stappa all kvitlauken inni kjuklingane(var mykje folk i huset her i går, så 2 måtte til) og fann ut etter 45 minutt i omnen at det gjorde at litt lengre tid måtte til, så eg gravde fedda utav og lot dei ligga i botnen av langpanna medan det stod i omnen 15 minutt til.

Serverte med ris og oljesteikte grønsaker(Lauk, purre, paprika(raud, orange og gul), gulrøter og sjampinjong) og rørte moste kvitlauk og krafta frå langpanna i Creme Fraiche + litt salt.


#25

Salt sa for siden:

SÅ bra! :highfive:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.