Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har havregryn, what to do?

#1

turi sa for siden:

Hvordan lager jeg god havregrynsgrøt?

:dårlig husmor:


#2

Slettet bruker sa for siden:

Litt melk, litt havregryn, litt salt. Kokes til konsistensen er passe.

Kan halvblande med melk og vann.

Kan gjerne ha i noen skjeer med cottage cheese etter at den er kokt.


#3

Hilda sa for siden:

ja, eller slenge oppi noen fråsne bær mot slutten. Det er godt.


#4

Skytte sa for siden:

Rosiner i er også godt.

Ja, og så kanel på toppen er et must i følge Poden.


#5

Left sa for siden:

Koke havregryn i vann/melk med litt salt i. Jeg har i en neve rosiner som får koke med. Serveres med melk og sukker på. Kan også ha i banan, og hele korn som f.eks gresskarfrø og solsikkefrø. Det blir kjempegodt. Og som smilefjes sier; det er godt med cottage cheese i.


#6

pulverheksa sa for siden:

Jeg bruker å smelte en ss smør i bunnen av en panne. Så heller jeg i 2,5dl vann. Deretter har jeg oppi noen never havregryn og gjerne litt hirseflak, maismel eller rismel også. Det går oppi litt salt og så sper jeg med melk til ønsket konsistens etterhvert som grøten tykner. Tilslutt smaker jeg til med litt sukker.


#7

Lyppa sa for siden:

Det står nok oppskrift på havregrynspakken tenker jeg.


#8

Bloppy sa for siden:

5 dl vann/melk og 1 1/2 dl havregryn. Litt salt, og kokes i 3 min. Ha i litt sukker på slutten så er den klar til å spises :jupp:

Godt med frukt og rosiner i også. Pompen bruker kun litt sukker og kanel på.
Også liker han å ha litt melk på.


#9

Mandarin sa for siden:

Litt melk, litt havregryn, koke opp. :værsågod:


#10

Erica sa for siden:

Frokostgrøten min er(1 porsjon):

1 dl havregryn
2 dl vann
litt salt
1 ts sukker

Serveres med melk og syltetøy

Barna liker best når den er lagd med melk og servert med smør og sukker.


#11

ming sa for siden:

Grøt til to sultne unger til frokost her lages sånn:
3 dl havregryn
3 dl melk
3 dl vann
1 klype salt
blandes i kjele, kokes opp og kokes i drøye 3 minutter. Serveres med kanel og littegrann sukker.


#12

Veronal sa for siden:

Jeg bruker lettkokte havregryn og tar ca. 1 del havregryn og 2 deler vann + litt salt og bånn gass i 2-3 minutter i mikroen før jeg tilsetter litt melk for å kjøle ned til perfecto serveringstemperatur.


#13

venla sa for siden:

Her var det mange gode tips til ting å ha i grøten.
Spiser havregrøt hver morgen, så greit å ha litt forskjellig smak å variere mellom.

I det siste har jeg brukt hakkede mandler og tørka aprikos.


#14

turi sa for siden:

Da skal jeg prøve meg frem, får se hva ungen liker. Hadde vært fint med noe enkelt og godt til ungene om morgenen.


#15

Skilpadda sa for siden:

Vi bruker hverken salt eller sukker i grøten, men koker den på bare (lett-)melk, og lar den stå og småkoke/tykne lenge etter å ha kokt den opp. Når melken er skikkelig innkokt, blir det naturlig søtsmak, så det er ikke nødvendig med mer søtning, synes vi. Jeg blander cottage cheese i og bruker masse kanel på; mann og barn spiser den uten noe på.


#16

Mani sa for siden:

Koker alltid grøten i mikroen vi da, på melk og med valgfri smakssetting. Har gjerne litt kald melk over den etter at den er kokt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.