Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alkoholproblem: vin i suppen

#1

teia sa for siden:

Dette er kanskje et litt dumt spørsmål, men altså:

Er det sånn at ALL alkohol blir borte når man koker? Jeg skal lage løksuppe til gjester, og den blir absolutt best med hvitvin i. Men så er det sånn at en av mine gjester er tørrlagt alkoholiker som går på antabus... Det ville være en kjedelig avslutning på et måltid, for å si det mildt, om h*n skulle reagere på alkoholen. Noen som vet sikkert?


#2

Vimsen sa for siden:

Jeg mener det... men jeg skal spørre min kjemikermann med det samme.


#3

annemede sa for siden:

Jeg tror alkoholen fordamper ved 76 grader, så ved koking vil den vel egentlig allerede være borte?



#5

Vimsen sa for siden:

Nei... den fordamper ved 50 sier min mann. Men han våger ikke garantere HUNDRE prosent likevel Siden situasjonen er såpass alvorlig.


#6

Ole Brumm sa for siden:

Kan du ikke lage en "lett" variant til han da ?
Eller det blir muligens mye styr ?
Kanskje du kan bruke alkoholfri vin til suppen ?


#7

Vimsen sa for siden:

Alkoholfritt var lurt. Da er du HELT sikker. :knegg:


#8

teia sa for siden:

Hmm, jeg bør kanskje ringe for å spørre om h*n vil ta sjansen... Det går jo helt sikkert bra, men jeg ville følt meg fryktelig om det ikke gjorde det.

Eller ha noe annet oppi? Hvitvinseddik? Ikke alkohol i den vel?

Takk for at du sjekket med mannen din, Vimsen!

Uff, alle små ting man skal ta hensyn til ...


#9

Veronal sa for siden:

Etanol fordamper, men om den fordamper fullstendig avhenger av temperatur og tid. Et annet spørsmål er hvor stor mengde etanol vedkommende kan få i seg uten at antabus genererer ubehagelige toksiske nivåer. Kan en person på antabus spise sjokolade med alkohol uten effekt? For å være på den sikre siden så ville jeg enten spurt vedkommende om vedkommende tok sjansen - ellers så ville jeg laget suppen uten vin.


#10

teia sa for siden:

Ikke så dumt, men alkoholfri vin er mye søtere enn alkoholvin, og da blir smaken helt annerledes. Nå MÅ det jo ikke være vin i det hele tatt, så jeg lager muligens et litt større problem av dette enn nødvendig. :flau:


#11

Bokormen sa for siden:

Kanskje du kan lage suppen med alkoholfri vin? Det smaker ikke like godt, men i en suppe tror jeg ikke det spiller noen rolle. :)


#12

daffy sa for siden:

All alkohol fordamper lenge før vann gjør det, så hvis du koker opp suppen er all alkohol borte. Men om tørrlagte alkoholikere kan reagere på andre bestanddeler i vinen, f.eks tørrstoffer og aromaer, er jeg mer usikker på.


#13

teia sa for siden:

Nei, hos denne personen er det er selve alkoholen som er problemet. Hn tar som nevnt antabus, som gjør at hn blir fryktelig syk om hn drikker alkohol. Selve smaken trigger ikke, hn drikker gjerne alkoholfri vin og øl.

Tror jeg går for vinfri variant, ihvertfall til denne gjesten. Takk for hjelpen til alle! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.