Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Supernytt - nyheter for barn

#1

Tallulah sa for siden:

Glitterbarnet har gledet seg til Supernytt hele uka, og var veldig begeistret når han fikk se det i går, og gjenfortalte alle nyhetene fortløpende til oss med stor entusiasme. Var det noen fler som så det? Hva syns dere?

Jeg likte det veldig godt, og syns det er et bra konsept. Svensk TV har hatt det i mange år allerede, og jeg har savnet et slikt alternativ på norsk TV. Kort fortalt til de som ikke kjenner konseptet, så er det vanlige nyheter fortalt på et språk barn kan relatere seg til. I går snakket de om brannen i Storsteinnes hvor idrettshall og kulturhus brant ned, om man skal si totusen-og-ti eller tjue-ti og verdens høyeste hus i Dubai.


#2

Harriet Vane sa for siden:

Vi så det, eldste og jeg, og vi likte det veldig godt! Endelig nyheter på barns premisser, fortalt slik at barn skjønner og ut fra barns interessefelt. Brannen på Storsteinnes var VELDIG interessant, og vi snakket mye om det.


#3

Obelix sa for siden:

Jeg likte det veldig godt, og det gjorde ungene også.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Ah - dette skal vi teste. Når går det?


#5

Tjorven sa for siden:

Snuppa likte det også veldig godt, men syntes at det var altfor kort. Hun hadde gledet seg veldig.



#7

Tallulah sa for siden:

Her fant jeg beskrivelsen av programmet:


#8

Go\jenta sa for siden:

Høres bra ut. Må se på det i dag med ungene.:)


#9

Hondacrv sa for siden:

Hun likte det bedre enn barnetv. Det var "barnslig " igår.


#10

Gri sa for siden:

Eldstejenta her fulgte nøye med og likte nyheitene. Det einaste gale var at det vart slutt alt for fort.


#11

Anne C sa for siden:

Dette har storebror fått øynene opp for. Han har store øyne akkurat nå.


#12

tink sa for siden:

Vi har sett på det et par ganger. Det er stas, men Storebror er såpass liten enda at jeg legger stor vekt på å se det sammen med han, sånn at jeg vet hva han vet om alt som skjer ute i verden. Det er ofte litt hektisk med legging av lillebror akkura på denne tida, så det er ikke alltid vi får sett det. Men han får det nok med seg etterhvert.


#13

Olympia sa for siden:

Jøss, jeg hadde nettopp tenkt å legge inn tråd om supernytt jeg også!

Jeg synes det er veldig bra, men reagerer litt på at det er lite "nyheter" i forhold til at de viser mye kulturnytt og vitenskapsnyheter.

Mulig jeg bare er påvirket av "voksennyhetene". Ikke vet jeg helt hvilken aldersgruppe dette skal være for heller, men iblant savner jeg litt mer av det som preger nyheter for oss voksne. (F.eks. dagens flystyrt, bare for å komme med et eksempel). Men det er kanskje ikke meningen at småskolebarn får slikt med seg?


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg syns de har litt av de store tingene som skjer hver dag også, men jeg tror de gjør en avveining. Nå som det har vært mye om Haiti så lar de kanskje vær å følge opp med en flystyrt.

Hvis du titter på linkene jeg la inn, så sier de endel om konseptet der, og at de ikke søker å være dagsaktuelle på alt.


#15

Olympia sa for siden:

Aha, ålreit å vite!

Vår seksåring ser på "voksennytt" sammen med oss etter Supernytt, og det er kanskje derfor jeg merket så godt forskjellen mellom Supernytt og Dagsrevyen, jeg trodde på en måte at det skulle være innholdet i Dagsrevyen forklart på barnevennlig måte.

Men da utfyller jo Supernytt Dagsrevyen, ikke noe bedre enn det! :)


#16

Ulvhedina sa for siden:

Ungene mine er for små, men jeg kan tenke meg at det er kjempespennende for dem som er gamle nok.


#17

Veronal sa for siden:

Prototypen elsker Supernytt! Jeg ser det sammen med ham og synes det er interessant å se hvor flinke intervjuobjektene som regel er til å forklare ting på en enkel måte.


#18

Tallulah sa for siden:

Ja, det er ganske morsomt å se litt tørre professortyper som er vant til å bruke mange vanskelige ord komme seg ned på barnenivå og forklare om naturfenomener rett fram og forståelig for målgruppen.


#19

Sonar sa for siden:

Dette har ikke vi fått med oss. Høres jo veldig bra ut!! De to eldste får med seg litt av voksen nyhetene, men da alltid sammen med en voksen. Og vi avveier litt hovednyhetene om vi lar dem se eller switcher kanal.

Skal prøve å huske det på mandag (er ikke hjemme idag)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.