Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg med alternativ urt ...

#1

Señora sa for siden:

Jeg har en oppskrift på en salat som jeg synes er god, men den inneholder frisk korander, som jeg synes smaker oppvaskevann. Jeg skal lage salaten, men ønsker noe annet godt oppi som alternativ til korianderen. Kan dere hjelpe?

Oppskriften er som følger:

Jasminris kokes, kjøles og dynkes i soyasaus
1 agurk i biter
1 rødløk, hakket
3-500 gram flate sukkererter - forvelles i 1-2 min.
600 gram ferdigpillede reker (store, tørkes godt)
1 neve hakket koriander
1-2 rød hakket chili uten frø
evt. 1 boks bønnespirer.

Bland alt sammen med litt olje uten smak, smak til med salt eller mer soyasaus.

Hva skal jeg bytte ut korianderen med?


#2

Tallulah sa for siden:

Bladpersille?


#3

Esme sa for siden:

Enig med glitter, bladpersille er greia å bytte ut fersk koriander med. Men du må ta endel mer enn når man bruker koriander da.


#4

Susse sa for siden:

Det var min tanke også, det smaker hundre ganger bedre enn koriander!


#5

scilla sa for siden:

Tror frisk kjørvel kunne passet også, ellers er bladpersille godt på alt.


#6

Palmen sa for siden:

Bladpersille var min tanke også.


#7

Señora sa for siden:

Da skal jeg lukte og ta på kjørvel i butikken, for det aner jeg virkelig ikke hva er, og så skal jeg ha bladpersille i bakhodet.

Tusen takk.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Jeg stemmer også på bladpersille.


#9

Señora sa for siden:

Bør jeg da ha noe annet oppi for å gi smak? Eller holder bladpersillen, gir den nok smak? Jeg tenker kanskje en dæsj sitron eller lime eller noe kanskje?


#10

Turban Smukk sa for siden:

Jeg synes bladpersille i seg selv gir god smak, men en dæsj sitron (eller lime) er aldri feil og høres veldig godt ut i den salaten. :)


#11

Señora sa for siden:

Hei ja, tusen takk for gode råd, det funket veldig bra med bladpersille, men lime glemte jeg. Jaja, halvparten ville ha oppskriften, så det tar jeg som et godt tegn.


#12

Mrs. Longbottom sa for siden:

Må bare si meg enig i at fersk koriander smaker ugh! Bladpersille er godt, men jeg er sikker på at den salaten blir god med forskjellige andre urter også, eller f.eks ruccola


#13

Tallulah sa for siden:

Det er så rart med koriander, enten så misliker folk det sterkt, eller så elsker man det. Det er ikke en urt man er likegyldig til. Jeg elsker det, og syns det er selve ryggraden i mye asiatisk og søramerikansk mat.


#14

Esme sa for siden:

Jeg likte det ikke da jeg var barn fordi jeg syntes det smakte såpe, men nå liker jeg det av samme grunn faktisk. :knegg:


#15

Claire sa for siden:

Koriander er nydelig. Jeg må alltid lukte på en potte når jeg er i butikken. :knegg:


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg også. Egentlig burde jeg bli flinkere til å dyrke det selv om vinteren også, fordi man bruker jo så mye av det når man først bruker det. En potte er jo bare nok til en salat.


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men det lukter godt, da, det syns jeg. Men smaken er så voldsom og dominerende at selv bare litt overdøver alle andre smaker i maten, så jeg føler jeg bare kunne spist en digen bunt koriander.


#18

Señora sa for siden:

:knegg: Da er jo ikke oppvaskevannteorien min så ille da. Jeg begynner å venne meg til smaken, nå klarer jeg å spise salaten når det er koriander i den, men jeg vet at minst en av de som skulle komme til meg i går kveld er relativt A4 i matveien og da blir koriander et stooort steg for dem.

Mitt inntrykk har også vært at enten liker man det, eller så synes folk det smaker høgg, men jeg begynner å venne meg til det saaaakte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.