Jeg skal lage kake til en fest og liker godt å bake. Jeg funderer litt på hvilken jeg skal velge og lurer derfor på hvilken type kake du selv blir mest glad over å finne på kakebordet når du blir invitert på fest.
Har noen favoritter jeg ofte lager, men det er jo så kjedelig med det samme hele tiden.
Kremkake, gjerne med vaniljekrem og banan + litt til inni. Fyrstekake og brownies. Ostekake er også godt. Og verdens beste. Og rabarbrapai. Ja og så en krydderkake med tyttebær inni. Marsipankake er absolutt ikke å forakte, om den ikke er for tørr. Sjokoladekake er nammenam om sjokoladen utenpå er god. Gulrotkaka til min tidligere kollega, den er god den.
Glemte jeg å nevne at jeg liker kaker, sånn rent generelt?:lykkelig:
Egentlig hadde jeg trodd at både verdens beste og suksessterte var gått litt ut på dato sånn i forhold til popularitet, men nå er jeg på tynn is i mine uttalelser her altså. Har et forhold til dem som kaker servert mer i selskaper før.
Jeg liker best mine egne kaker. :enda særere: Av kaker andre lager så er fyrstekake godt. Sjokoladekake kan jeg også syns er god når andre har lagd den, men jeg er generelt ikke så glad i sjokoladekake.
Av de jeg lager så liker jeg suksessterte (veldig sjelden jeg får god hos andre), verdens beste (den liker jeg omtrent bare min av) og daimiskake (kan spise andres, men min er best :knegg: )
Jeg blir veldig glad når det finnes kvæfjordkake og pavlova på kakebordet. Ellers så er snickerskake veldig godt, en litt mer moderne variant av kvæfjordkake?
Hva er det som er best med dine da trøtt? Selv liker jeg klissete, ikke pisket gul krem til suksestterten og seig mandelbunn. Om verdens beste skal være god må det være mye marengs og romsmak.
Snickerskake blir jeg alltid bedt om å lage, det er en av de kjedelige.
Om du vil være trendy så lager du noen kjempelekre cupcakes, du kan f.eks lage gulrotkake som cupcake, ta på masse sånn god glasur, gjerne med en kakesprøyte sånn at det ser pent ut, og legge på noen marsipangulrøtter.
Google carrot cupcake så finner du mange gode oppskrifter, men denne er veldig god.
Eller Magnolia Bakery sine cupcakes. :hjerter: Himmel, de er gode.
Cupcakes har jeg siklet på før, de ser utrolig gode ut. Hva bruker man istedenfor selvhevende mel da? Og hvordan oversetter man 11/4 og 11/2 cups?
Lar meg til en viss grad overraske over at så mange foretrekker suksessterte og verdens beste, jeg synes de er litt kjedelige jeg da. Særlig kanskje verdens beste.
Oreokake har jeg lagd men den ble ingen umiddelbar favoritt, er ikke så glad i kjeksen heller så da er det vel ikke så rart.
Det menes 1 og en kvart cup og 1 og en halv cup. En cup er ca 2,3 dl. Jeg har et litermål med cups på, det er faktisk ganske mange vanlige litermål som har det, så kanskje du har det også?
Når det gjelder self-rising flour så bruker jeg omtrent 1 ts bakepulver til 100 g hvetemel av den totale hvetemelmengden, så på den magnolia bakery greia så blir det 2,75 cups tilsammen av self-rising flour og vanlig mel, dvs ca 6,5 dl som jeg da hadde veid og tatt en teskje bakepulver for hver 100. g hvetemel. (regnet fort i hodet her, regn etter for sikkerhets skyld)
Men du kan lage self-rising flour selv også, det er vanlig hvetemel, på nettet anbefaler de for 6 cups flour + 3 spiseskjeer bakepulver + 1 spiseskje salt.
Cupcakes er det vi kaller muffins. Eggedosisbasert røre som skal blandes godt og stekes i små former.
Amerikanske muffins lages ved å blande alt det våte i en skål og alt det tørre i en annen, og så blande de to forsiktig. De skal være større og mer kompakte.
Cupcakes har mer fett og sukker, muffins kan være "tilnærmet" sunne. Dvs. sunne på amerikansk vis. Det betyr ikke mindre sukker, bare noen ingredienser i tillegg som nesten kan være sunne. Nøtter og slikt.
Sjokoladepavlova med krem og bringebær er nydelig.
Suksessterte (eller solskinnskake som jeg kaller den) er veldig, veldig god.
Verdens beste er også god, men slettes ikke alltid ...
Ostekake er veldig godt.
Oreokake er himmelsk.
Blåbærpai med is er deilig.
Pasjonsfruktkake med skogsbærsaus er friskt og godt.
Er veldig glad i kaker, men hold rom utenfor. Det samme gjelder nøtter i bløtkake ... :grøsser:
Hva med en superlekker brownie med sjokoladeglasur og karamellpynt da? Jeg har oppskrift på en Pascal-lekker brownie som har gjort stor suksess alle steder jeg har servert den. Gi et lite pip om du er interessert i oppskrift.
Jeg syns heller ikke den var noe høydare. Særlig ikke 1. gangen jeg lagde den, med Toro sjokolademousse. Jeg liker virkelig ikke Toro sin mousse altså. Gang nr 2 lagde jeg den med hjemmelaget mousse, ble litt bedre da, men fortsatt for søtt. (men barna syns den var god, så derfor ble det en gang nr 2 da..)
Jeg tror kanskje jeg tenker på rockslide når jeg tenker på oreokake forresten. Er oreokake helt hvit? Jeg har aldri smakt det i Norge. Rockslide er fantastisk.
Jeg tror jeg liker aller best ordentlig gode, mørke sjokoladekaker, og gode nøtte- eller mandelbunner med ett eller annet godt på, evt. hjemmelaget (ikke altfor søt) kransekake. Men ostekaker og gulrotkaker kan være veldig godt, og sitronpai og diverse gode mousser eller kake med mousse i. Jeg er ganske altetende når det gjelder kake, egentlig, men jeg har etter hvert fått mindre sansen for veldig søte ting, og foretrekker "mektig" fremfor "søt". (Jeg har ikke smakt Oreokake, men den frister ikke helt ut fra oppskriften.)
Jeg vil gjerne ha den brownies-oppskriften til 3barnsmor. :jupp: Og rockslide også.
Jeg blandet først, men jeg har smakt oreokake også altså, og likt det. Men ikke i Norge. Kanskje den jeg spiste i USA var mer fra bunnen av? Jeg tror den kanskje var litt ala denne:
Her er en norsk variant av Magnolia Bakery Cup Cakes-oppskriften.
Oreokake er jo ikke en kake, det er jo bare gjenbruk av Oreo-kjeks tillagt fake sjokolademousse og sånn, er det ikke? Det er ikke kakebaking i min verden; knappast dessertlaging. Oreo-kaken de selger på Deli de Luca er disgusting, mens Oreo-desserten på TGIFs er ganske OK.
Her er oppskrift på den beste brownie jeg noen gang har smakt. Herlig mørk bunn med nøtter, den besteste sjokoladekrem oppå, toppet med karamell.
1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm
250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)
SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte
KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør
Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.
GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.
Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!
Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.
Enig. Oreokake er ikke godt. Jeg måtte bare prøve et stykke fra Deli de Luca etter at alle lovprisingene av kaken her inne. Jeg spiste to-tre munnfuller før jeg kastet resten. Det var ikke godt. Smakte en hjemmebakt Oreokake senere i en dåp, var ikke godt det heller.
Jeg liker best Pavlova, sjokoladekaker med smørkrem smakt til med kaffe, vel, jeg liker vel egentlig de fleste kaker. :o
Det er sikkert ikke det at mine er så himla gode, men kanskje de jeg har smakt andre steder absolutt ikke er gode. :knegg: Jeg liker blank gul krem. Mange av de jeg har smakt er altfor salte og en del får det ikke til og de er klumpete (ikke alltid jeg får det til heller). Bunnen skal være seig, uten mel. Verdens beste skal ha mye vaniljesmak, lite kremfløte i. Ikke romsmak og seig maregs.