Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker til fest

#1

Mani sa for siden:

Jeg skal lage kake til en fest og liker godt å bake. Jeg funderer litt på hvilken jeg skal velge og lurer derfor på hvilken type kake du selv blir mest glad over å finne på kakebordet når du blir invitert på fest.

Har noen favoritter jeg ofte lager, men det er jo så kjedelig med det samme hele tiden.


#2

allium sa for siden:

En eller annen type mandelbunn, gjerne suksessterte eller sånn med vaniljekrem, frukt og gelétrekk.


#3

Strå sa for siden:

Kremkake, gjerne med vaniljekrem og banan + litt til inni. Fyrstekake og brownies. Ostekake er også godt. Og verdens beste. Og rabarbrapai. Ja og så en krydderkake med tyttebær inni. Marsipankake er absolutt ikke å forakte, om den ikke er for tørr. Sjokoladekake er nammenam om sjokoladen utenpå er god. Gulrotkaka til min tidligere kollega, den er god den.

Glemte jeg å nevne at jeg liker kaker, sånn rent generelt?:lykkelig:



#5

Michelle sa for siden:

Dajmkake (Den må tines like før servering) Ostekake.


#6

Bomull sa for siden:

Suksessterte er bare det aller aller aller besteste som finnes, også så enkelt og raskt å lage!!


#7

Mani sa for siden:

Egentlig hadde jeg trodd at både verdens beste og suksessterte var gått litt ut på dato sånn i forhold til popularitet, men nå er jeg på tynn is i mine uttalelser her altså. Har et forhold til dem som kaker servert mer i selskaper før.


#8

Beathe sa for siden:

Oreokake, ostekake, eplekake m/ krem, sjokoladekake.


#9

Divine sa for siden:

Jeg er veldig glad i god, gammeldags bløtkake. Og ikke minst lukket valnøtt! :nam:
Gulrotkake er heller ikke å forakte. :akutt sulten:


#10

Flubby sa for siden:

Firkløverkake, brownies og Kvæfjordkake/verdens beste :nam:


#11

Nelly sa for siden:

Oreo, kringle eller annen god gjærbakst (om det går under kake da?). Ostekake. pavlov...


#12

Honda sa for siden:

:sær:

Krydderkake med glasur ala sånn som er på gulrotkaken.
Gulrotkake
Ostekake, med syrlig smak.

Pai ting med bær på
Sånn marengskake med bær på

:liker verken bløtkake,marsipankake eller verdens værste kake:


#13

Manga sa for siden:

Suksessterte. Finnes det noe mer fantastisk?


#14

Mani sa for siden:

Verdens verste.. huffda. :knegg:


#15

trøtt sa for siden:

Jeg liker best mine egne kaker. :enda særere: Av kaker andre lager så er fyrstekake godt. Sjokoladekake kan jeg også syns er god når andre har lagd den, men jeg er generelt ikke så glad i sjokoladekake.

Av de jeg lager så liker jeg suksessterte (veldig sjelden jeg får god hos andre), verdens beste (den liker jeg omtrent bare min av) og daimiskake (kan spise andres, men min er best :knegg: )


#16

Erica sa for siden:

Jeg blir veldig glad når det finnes kvæfjordkake og pavlova på kakebordet. Ellers så er snickerskake veldig godt, en litt mer moderne variant av kvæfjordkake?


#17

Mani sa for siden:

Hva er det som er best med dine da trøtt? Selv liker jeg klissete, ikke pisket gul krem til suksestterten og seig mandelbunn. Om verdens beste skal være god må det være mye marengs og romsmak.
Snickerskake blir jeg alltid bedt om å lage, det er en av de kjedelige.


#18

GinaK sa for siden:

Oreokake, peanøttkake (snickerskake) og suksessterte.


#19

Storm sa for siden:

Jeg blir mest glad for å finne en god sjokoladekake på bordet. :glad i sjokolade og ellers litt kakekresen:


#20

emma71 sa for siden:

Sjokoladekake, gjerne med romdråper i kremen, ostekake, oreokake, saftig marsipankake, verdens beste og mammas mandelkake.


#21

Miss Norway sa for siden:

Bløtkake! :hjerter: og eplekake med krem. Og kaker med smørkrem.


#22

Kiwi sa for siden:

Verdens beste, Pavlova, også har jeg smakt en veldig god som er laget med marengsbunn og sjokolademousse oppå :)


#23

Chablis sa for siden:

Sjokoladekake
Kransekake.


#24

Esme sa for siden:

Om du vil være trendy så lager du noen kjempelekre cupcakes, du kan f.eks lage gulrotkake som cupcake, ta på masse sånn god glasur, gjerne med en kakesprøyte sånn at det ser pent ut, og legge på noen marsipangulrøtter.

Google carrot cupcake så finner du mange gode oppskrifter, men denne er veldig god.
Eller Magnolia Bakery sine cupcakes. :hjerter: Himmel, de er gode.


#25

Mani sa for siden:

Cupcakes har jeg siklet på før, de ser utrolig gode ut. Hva bruker man istedenfor selvhevende mel da? Og hvordan oversetter man 11/4 og 11/2 cups?

Lar meg til en viss grad overraske over at så mange foretrekker suksessterte og verdens beste, jeg synes de er litt kjedelige jeg da. Særlig kanskje verdens beste.

Oreokake har jeg lagd men den ble ingen umiddelbar favoritt, er ikke så glad i kjeksen heller så da er det vel ikke så rart.


#26

Turban Smukk sa for siden:

Pavlova med masse bær, sjokoladepavlova ala Nigella med masse bær, sjokolademoussekake med bær.

Men jeg er ingen kakeperson, da.


#27

Mani sa for siden:

Pavlova er godt.


#28

Claire sa for siden:

Jeg lagde Pavlova for første gang på nyttårsaften, og den ble veldig god. :nikker:


#29

Heiko sa for siden:

Hva er forskjellen på cupcakes og muffins? :blond:


#30

Esme sa for siden:

Det menes 1 og en kvart cup og 1 og en halv cup. En cup er ca 2,3 dl. Jeg har et litermål med cups på, det er faktisk ganske mange vanlige litermål som har det, så kanskje du har det også?

Når det gjelder self-rising flour så bruker jeg omtrent 1 ts bakepulver til 100 g hvetemel av den totale hvetemelmengden, så på den magnolia bakery greia så blir det 2,75 cups tilsammen av self-rising flour og vanlig mel, dvs ca 6,5 dl som jeg da hadde veid og tatt en teskje bakepulver for hver 100. g hvetemel. (regnet fort i hodet her, regn etter for sikkerhets skyld)

Men du kan lage self-rising flour selv også, det er vanlig hvetemel, på nettet anbefaler de for 6 cups flour + 3 spiseskjeer bakepulver + 1 spiseskje salt.


#31

allium sa for siden:

Cupcakes er det vi kaller muffins. Eggedosisbasert røre som skal blandes godt og stekes i små former.

Amerikanske muffins lages ved å blande alt det våte i en skål og alt det tørre i en annen, og så blande de to forsiktig. De skal være større og mer kompakte.


#32

Tallulah sa for siden:

Cupcakes har mer fett og sukker, muffins kan være "tilnærmet" sunne. Dvs. sunne på amerikansk vis. Det betyr ikke mindre sukker, bare noen ingredienser i tillegg som nesten kan være sunne. Nøtter og slikt.


#33

Esme sa for siden:

Åh, det er en diskusjon som er heftig debattert ja. Etter det jeg har tidligere funnet ut (etter hukommelsen dette her) så er forskjellene:

Muffins lages med olje og mel, det er i praksis et brød, og skal "egentlig" ikke ha fyll og slikt

Cupcakes, piskes egg og sukker til hvitt sammen, det er en liten porsjon kake, og skal nesten pr def ha fyll på toppen.

Men så er det alt mulig tull med muffins med syltetøy og fyll og slikt da.


#34

Sue sa for siden:

Sjokoladepavlova med krem og bringebær er nydelig.
Suksessterte (eller solskinnskake som jeg kaller den) er veldig, veldig god.
Verdens beste er også god, men slettes ikke alltid ...
Ostekake er veldig godt.
Oreokake er himmelsk.
Blåbærpai med is er deilig.
Pasjonsfruktkake med skogsbærsaus er friskt og godt.

Er veldig glad i kaker, men hold rom utenfor. Det samme gjelder nøtter i bløtkake ... :grøsser:


#35

Tallulah sa for siden:

Der har du meg også, Jeg tror Oreokake er det eneste som er nevnt i denne tråden jeg liker. Nøttebunn og fyrstekake? :grøsser:


#36

Erica sa for siden:

Hva med en superlekker brownie med sjokoladeglasur og karamellpynt da? Jeg har oppskrift på en Pascal-lekker brownie som har gjort stor suksess alle steder jeg har servert den. Gi et lite pip om du er interessert i oppskrift.


#37

Esme sa for siden:

[short shameful confession] Jeg synes Oreokake smaker falskt og vondt. Jeg tror det er den eneste kaken jeg faktisk ikke liker. [/ssc]


#38

allium sa for siden:

Jeg er igrunnen enig med Esme...


#39

Erica sa for siden:

Jeg syns heller ikke den var noe høydare. Særlig ikke 1. gangen jeg lagde den, med Toro sjokolademousse. Jeg liker virkelig ikke Toro sin mousse altså. Gang nr 2 lagde jeg den med hjemmelaget mousse, ble litt bedre da, men fortsatt for søtt. (men barna syns den var god, så derfor ble det en gang nr 2 da..)


#40

Tallulah sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg tenker på rockslide når jeg tenker på oreokake forresten. Er oreokake helt hvit? Jeg har aldri smakt det i Norge. Rockslide er fantastisk.


#41

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror jeg liker aller best ordentlig gode, mørke sjokoladekaker, og gode nøtte- eller mandelbunner med ett eller annet godt på, evt. hjemmelaget (ikke altfor søt) kransekake. Men ostekaker og gulrotkaker kan være veldig godt, og sitronpai og diverse gode mousser eller kake med mousse i. Jeg er ganske altetende når det gjelder kake, egentlig, men jeg har etter hvert fått mindre sansen for veldig søte ting, og foretrekker "mektig" fremfor "søt". (Jeg har ikke smakt Oreokake, men den frister ikke helt ut fra oppskriften.)

Jeg vil gjerne ha den brownies-oppskriften til 3barnsmor. :jupp: Og rockslide også.


#42

Esme sa for siden:

Rockslide er vel mer som en brownie eller en mud pie og noe helt annet. Det liker jeg også. Oreokake smaker fabrikk-whippingcream synes jeg.


#43

Tallulah sa for siden:

Mississippi Mude pie ... :sikle:

Jeg blandet først, men jeg har smakt oreokake også altså, og likt det. Men ikke i Norge. Kanskje den jeg spiste i USA var mer fra bunnen av? Jeg tror den kanskje var litt ala denne:


#44

Tuppen sa for siden:

:dåne:
Denne skal jeg prøve hardt å late som jeg ikke har sett.


#45

Tallulah sa for siden:

:knegg: Anbefaler forresten Tasty Kitchen, det er en fin oppskriftsdatabase og forum. Så utrolig mye deilig. Og Savory Sweet Life-bloggen.


#46

Miss Norway sa for siden:

Her er en norsk variant av Magnolia Bakery Cup Cakes-oppskriften.

Oreokake er jo ikke en kake, det er jo bare gjenbruk av Oreo-kjeks tillagt fake sjokolademousse og sånn, er det ikke? Det er ikke kakebaking i min verden; knappast dessertlaging. Oreo-kaken de selger på Deli de Luca er disgusting, mens Oreo-desserten på TGIFs er ganske OK.


#47

Mani sa for siden:

Nå begynner det å komme mange kaker her som jeg har sansen for altså. Oppskrifter er veldig velkomne.


#48

Mani sa for siden:

Ja og jeg er som sagt ikke fan av Oreo jeg heller, ikke kaken og ikke kjeksen.


#49

Imma sa for siden:

Pavlova med vaniljekrem,fløtekrem, massevis av frisk frukt og bær og kanskje litt mørk sjokolade. :nam: Friskt og utrolig godt.


#50

Flubby sa for siden:

Forresten, jeg fikk en gang servert Sicilianske cannoli... himmelsk!


#51

Erica sa for siden:

Her er oppskrift på den beste brownie jeg noen gang har smakt. Herlig mørk bunn med nøtter, den besteste sjokoladekrem oppå, toppet med karamell.

1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm

250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)

SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte

KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør

Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.

GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.

Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!

Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.


#52

Jinx sa for siden:

Brownies eller eplekake.


#53

daffy sa for siden:

Enig. Oreokake er ikke godt. Jeg måtte bare prøve et stykke fra Deli de Luca etter at alle lovprisingene av kaken her inne. Jeg spiste to-tre munnfuller før jeg kastet resten. Det var ikke godt. Smakte en hjemmebakt Oreokake senere i en dåp, var ikke godt det heller.

Jeg liker best Pavlova, sjokoladekaker med smørkrem smakt til med kaffe, vel, jeg liker vel egentlig de fleste kaker. :o


#54

trøtt sa for siden:

Det er sikkert ikke det at mine er så himla gode, men kanskje de jeg har smakt andre steder absolutt ikke er gode. :knegg: Jeg liker blank gul krem. Mange av de jeg har smakt er altfor salte og en del får det ikke til og de er klumpete (ikke alltid jeg får det til heller). Bunnen skal være seig, uten mel. Verdens beste skal ha mye vaniljesmak, lite kremfløte i. Ikke romsmak og seig maregs.


#55

Mani sa for siden:

Det er jo greit å vite hva man liker da.


#56

trøtt sa for siden:

Gi meg mat istede og jeg er veldig fornøyd. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.