Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjærefjøl i herdet glass

#1

Fadese sa for siden:

Kjøpte en slik i helga. Jeg har litt angst for bakterier fra kjøtt og fisk, så hittil har jeg alltid skåret kjøtt og fisk på bakepapir oppå trefjøla. Hører mange si at tre hemmer bakterievekst, men jeg slår meg ikke helt til ro med det.
Men jeg lurer på en ting: Sløver den knivene? Den gir jo overhode ikke etter og det bråker som fy når jeg skjærer på den.
Noen som vet?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også en sånn, og bruker den ikke mye. Jeg syns den bråker fælt, og jeg hater den lyden. Og så syns jeg den sløver knivene, uten at jeg akkurat kan bevise det.


#3

annemede sa for siden:

Det er gjort undersøkelser som viser at antall bakterier i en treskjærefjøl avtar, i motsetning til plastikk-fjøler.


#4

tink sa for siden:

Trefjøler kan virke bakteriehemmende så lenge de er uten store sprekker - da kan baseluskene gjemme seg...

Vi har kjøpt flere tynne plastflak/-fjøler i ulike farger: gul for fugl, grønn for frukt og grøt, blå for fisk og rød for rødt kjøtt.

Disse er lette å rengjøre, og kan også vaskes i oppvaskmaskin. Det viktigste er at man holder mat som ikke skal varmebehandles/er ferdig adskilt fra kjøtt/fisk som ikke er serveringsklart. Men det visste du sikkert. Disse platene er ihvertfall så smale/tynne at de ikke tar stor plass selv om vi har flere.


#5

DM sa for siden:

Jeg synes glassfjølene er veldig fine, men jeg har ikke kjøpt meg slik fordi de bråker så innihampen mye. Jeg takler ikke slikt bråk.


#6

Fadese sa for siden:

Jo, det er mulig det. Men i disse fjølene blir det ikke riper, slik at man får vasket dem helt rene. Derfor føles det bedre enn trefjøl.


#7

annemede sa for siden:

OK, men jeg liker ikke skarpe lyder. sær


#8

Miromurr sa for siden:

Selv om det føles bedre, er det ikke sikkert der er det. ;)

Men nå ble jeg nyskjerrig på den glassfjøla di, har aldri sett en sånn. Hvor får man tak i det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.