Kjøpte en slik i helga. Jeg har litt angst for bakterier fra kjøtt og fisk, så hittil har jeg alltid skåret kjøtt og fisk på bakepapir oppå trefjøla. Hører mange si at tre hemmer bakterievekst, men jeg slår meg ikke helt til ro med det.
Men jeg lurer på en ting: Sløver den knivene? Den gir jo overhode ikke etter og det bråker som fy når jeg skjærer på den.
Noen som vet?
Jeg har også en sånn, og bruker den ikke mye. Jeg syns den bråker fælt, og jeg hater den lyden. Og så syns jeg den sløver knivene, uten at jeg akkurat kan bevise det.
Trefjøler kan virke bakteriehemmende så lenge de er uten store sprekker - da kan baseluskene gjemme seg...
Vi har kjøpt flere tynne plastflak/-fjøler i ulike farger: gul for fugl, grønn for frukt og grøt, blå for fisk og rød for rødt kjøtt.
Disse er lette å rengjøre, og kan også vaskes i oppvaskmaskin. Det viktigste er at man holder mat som ikke skal varmebehandles/er ferdig adskilt fra kjøtt/fisk som ikke er serveringsklart. Men det visste du sikkert. Disse platene er ihvertfall så smale/tynne at de ikke tar stor plass selv om vi har flere.