banana sa for siden:
Og betyr trekke å ikke koke, bare nesten? Er ikke vant til tradisjonell matlaging. :flau:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
banana sa for siden:
Og betyr trekke å ikke koke, bare nesten? Er ikke vant til tradisjonell matlaging. :flau:
Libra sa for siden:
Trekke er nesten koke, helt mot kokepunktet -men ikke bobler.
banana sa for siden:
Men blir kjøttet mørt, og grønnsakene kokt, av det, da?
Molo sa for siden:
Kok/trekk ferdig kjøttet først. Ta det opp, kok grønnsaker og ha kjøttet i mot slutten igjen.
Malama sa for siden:
Kjøttet blir "ferdgi kokt" om det trekkes også ja, men du slipper at det "skummer" sånn av f.eks svinekjøtt. Trekke kjøtt er fine greier. Så koker du grønnsaker, og putter oppi oppskråret kjøtt mot slutten. Fin-fine greier. Grønnsaker kan forsåvidt også fint trekkes, det er ikke som om de trenger minst 100 grader for å bli ferdige.
(Og blir lapskausen din tynn, finnes det fine løsninger for det også, om du liker den tykkere. Og om du synes den mangler farge. Bare sånn siden du sier du ikke er så vant til lapskauslaging/tradisjonell matlaging som jeg antar dette går innunder)
banana sa for siden:
He he, du har helt rett. Den ble tynn - for mye vann, men jeg jevnet den med litt mel. Lys farge er helt ok. Ungene spiste mer mat enn de pleier, det er et godt tegn. Takk for hjelp.
Malama sa for siden:
Meljevning er fine greier, en enklere løsning sånn i full fart, synes jeg, er rett og slett litt potetmospulver... (og siden jeg liker mørk lapskaus, et par dråper sukkerkulør gjør susen)
Angelique sa for siden:
Når jeg lager lapskaus, koker jeg først kjøttet for seg selv i store stykker.
Lar det trekke, altså først kokes vannet opp, så legger jeg i kjøttet og har dette på nesten kokepunktet et par timer.
Da får jeg fin kraft, og kjøttet blir mørt.
Så skjæres kjøttet i små biter, og alt det andre kuttes også.
Dette legger jeg lagvis i stor kjele,og så heller jeg på kraften fra kokingen av kjøttet til slutt.
Jeg bruker ikke så mye kraft at jeg ser kraften når det er hellt over den ukokte blandingen. Det er væske i ukokte grønnsaker også, så da blir det litt mye væske til slutt.
Dette lar jeg koke opp, så trekke til alt er ferdig.
Om jeg trenger å jevne, har jeg i potetmos.
Men, jeg passer på å bruke både melne og faste poteter.
Lært av bestemor og mormor.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.