Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker dere vaffeljernet til? (oppskrifter?)

#1

Koma sa for siden:

Vi har fått ett flott dobbelt vaffeljern til jul. Og det er i bruk for fjerde dagen i dag. Vi har laget ostesmørbrød to dager og grove vafler for annen dag. I dag laget jeg grove vafler med hvitløk, pizzakrydder og ost i røra, og det ble superdigg. Steker til barnas matpakke og kveldssnacks til de voksne as we speak.

Det fulgte med en vanvittig oppskriftsbok om alt man kunne lage i vaffeljernet. Og jeg ble inspirert altså, men hva vafler dere?

Her er forresten link til inspirasjonsheftet som fulgte med: Masse digg.


#2

Mei sa for siden:

Sist vaffeljern vi hadde ble ødelagt fordi vi lagde ostesmørbrød i det. Hengslene ble slarkete og det ble umulig å steke vafler jevnt. Utviklingen har kanskje kommet litt lenger nå?


#3

Honda sa for siden:

Vaffeljernet brukes som støvsamler i skapet. Ei stund ble den brukt som toastjern når toarst jerne var øddelagt og før vi kjøpte nytt


#4

gnuri sa for siden:

Kan du legge ut den oppskrifta med hvitløk og ost ? Det hadde definitivt mine barn likt å hatt i matpakken.....:nikker:


#5

Ole Brumm sa for siden:

Jeg steker vafler i det enkelt og greit, grove eller fine alt ettersom.
Så her tror jeg du må komme med noen oppskrifter til oss. :nemlig:


#6

Wix sa for siden:

Steker vafler!

Trodde det var lurere å bruke toastjern til ostesmørbrød og sånt jeg, nettopp pga det Mei nevner.


#7

Tuttan sa for siden:

Eh... Eg lagar vaffler i det, men som andre eier her. Tek gjerne i mot oppskrift på "utradisjonelle" vaffler da


#8

tiddelibom sa for siden:

Jeg mottar gjerne også oppskrift på vafler med krydder og ost!


#9

Mani sa for siden:

Her går det i vafler gitt.


#10

apan sa for siden:

Jeg ønsker meg også oppskrift på slike vafler!

Jeg har også vært med på å ødelegge et vaffeljern med å lage toast i det. Husker vi "lå" oppå jernet for å klemme det sammen.


#11

iana sa for siden:

Jeg vil også veldig gjerne ha den oppskriften! Vi bruker vaffeljernet kun til vafler. Toastjernet brukes til ostesmørbrød.


#12

Malama sa for siden:

Vi bruker det til søte dessertvafler, eller grove "matvafler", ikke noe annet. Toastjern til ostemsørbrød (eller jeg foretrekker ofte å slenge dem i ovnen, sånnsett, men mannen liker toastjern-smørbrød)

Enkel av meg. Har ikke tenkt på krydder og ost i vafler...


#13

malena sa for siden:

Koma, du må legge ut oppskrift på hvitløksvaflene dine. Det hørtes skikkelig snadder ut.

Vi har også fått dobbelt vaffeljern, og i det lille heftet som fulgte med stod det at jernet fint kan brukes til å lage ostesmørbrød i.


#14

Karamell sa for siden:

Vafler. :blond:


#15

linka-mor sa for siden:

Prøv vaffelrøre med raspet eple og en liten dæsj kanel i.
Eller finhakket skinke og raspet ost. Nam nam!


#16

Frida sa for siden:

Jeg lager bare vafler i det, men vil gjerne ha tips til noe annet å bruke det til:)


#17

Amic@ sa for siden:

Kun vanlige vafler her, men "matvafler" høres snadder ut!!


#18

Nekina sa for siden:

Kun vanlige vafler her også. Har trodd som flere andre her at vaffeljernet kan bli ødelagt med å lage ostesmørbrød i det? men ostesmørbrød-vafler høres utrolig godt ut da :)


#19

Koma sa for siden:

Jeg har ett Wilfa jern som visstnok er dypt, og der skal man kunne steke grønnsaker , kyllingfilet, fiskefileter (torsk i parmaskinke og innbakt laks), Kjøttkaker, tortillalefser med fyll, pita og nanbrød, de høye polarbrødene, omeletter, scampi m.m.
Jeg har ennå ikke prøvd noen av oppskriftene, men det kan godt hende at jeg gjør. Det er jo genialt å steke maten fra begge sider samtidig, går jo raskt.

Når det gjelder mine grove matvafler så brukte jeg dette som grunnoppskrift, men siden jeg bare hadde grovbakst, så tok jeg ca. 2:1:1 med hvetemel-havregryn-grovbakst. Tok opp i revet ost, pizzakrydder og tørket hvitløkspulver. Det var utrolig godt det altså. De ble lagt i matpakken med ost-salami-skinke neste dag. Neste gang skal jeg prøve med skinkebiter og revet gulrot i røren. I følge Wilfa kan man også tilsette raspede poteter i vaffelrøren.

Av mindre sunne varianter Wilfa foreslår:

-Lag vanlig vaffelrøre men tilsett most banan og/eller hakket sjokolade
-Bananstrudel: Bananer og annet digg legges inn i butterdeig og stekes i vaffeljernet (oppskrift kan legges ut)
-Napoleons hjerte: Som napoleonskake men butterdeigen er stekt i vaffeljern. Ser veldig godt ut.


#20

Irma sa for siden:

Kult!

Jeg har aldri noen sinne brukt oppskrift til vafler, det går på feelingen. I det siste har jeg laget vafler av en solid mengde egg, malte nøtter/mandler, havremel, grov spelt, gjerne en dæsj yoghurt naturell/kefir/rømme, melk ekstra lett og litt olje og linfrøolje. Jeg synes de er et fint alternativ til grovbrød.


#21

polarjenta sa for siden:

Kun vafler, det forrige ble ødelagt av toastlaging.


#22

iBam sa for siden:

Kun vafler...men nå spørs det om det ikke får svingt seg litt utenom det også :D


#23

daffy sa for siden:

Potetvafler. Rester av potetmos blandes med egg og litt mel. Kjempegodt!


#24

Pegasus sa for siden:

Bruker det kun til vafler. Men fikk lyst på grove hvitløksvafler når du nevnte det, hørtes spennende ut!


#25

siljemoren sa for siden:

Her bruker vi det bare til vaffler, enten "vanlige" eller grove.


#26

siljemoren sa for siden:

Innimellom steker jeg en vaskevaffel.


#27

Lisa sa for siden:

Dette hefte skal jeg jammen meg printe ut - takk du som deler! Steke kjøtt og scampi og annet i vaffeljern? :confused: Det høres jo veldig spennende ut men jeg har en følelse av at mitt gamle jern ikke vil duge til denne type "matlaging".


#28

Kaija sa for siden:

Jeg fikk samme vaffeljern som det Koma har i sommer. Det er en del dypere enn vanlig, og egner seg nok bedre til mateksperimentering enn de fleste andre jern jeg har sett. Til nå har vi bare brukt det til vafler, og knapt nok det, siden jeg har manglet vaffelinspirasjon. Kanskje vi skulle hente det frem igjen.


#29

Ine sa for siden:

Noen som har lagt ut link til oppskriftheftet?


#30

Koma sa for siden:

Første innlegg :)


#31

m^2 sa for siden:

Jeg har vaflet diettmat til lillegutt, f.eks egg+kylling+fersk krydder+gulrot, most sammen med kjøkkenmaskina.
Funker som en drøm og smaker godt, men høres helt forferdelig ut :)


#32

Ine sa for siden:

I grunnoppskriften i heftet står det oppskrift uten egg, er det riktig mon tro?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.