Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har tre laksefileter men ingen steikovn

#1

Mei sa for siden:

Plutselig innså jeg at alle mine laksefilet-oppskrifter innebærer bruk av steikovnen - som tok kvelden under forrige ukes strømbrudd og enda ikke har blitt reparert. Tips til hva jeg kan gjøre med laksefiletene i mellomtiden mottas med takk!

:neie:


#2

Smash sa for siden:

Jeg hadde tatt de med hjem til mamma og pappa jeg, og spist middag der. :p


#3

Veronal sa for siden:

Dampe i mikrobølgeovnen du ikke har. :værsågod:

Fiskesuppe?


#4

Skilpadda sa for siden:

Steke dem i stekepanne. :jupp: Eller har du ikke stekeplater heller?


#5

Mani sa for siden:

Jeg liker godt å bruke sånne til pasta med kremet saus og grønnsaker. Stekt i panne.


#6

Tjorven sa for siden:

Har du komfyrtopp eller er den gåen også?

Hvis du har tilgang på komfyrtopp ville jeg stekt dem i panne. Blir så bra så! Hvis de har skinn, så stekes de med skinnsiden ned.


#7

Anda sa for siden:

Eller så kan du trekke dem i en gryte, som i kokt laks. Godt å ha litt pepper og dill i "koke"vannet.


#8

Mei sa for siden:

Platetoppen er helt fin. Jeg kan steike dem - men hva skal jeg krydre/marinere med?


#9

Mei sa for siden:

Jeg har ikke fløte heller. :mumle:

...Men jeg har rømme, det kan vel brukes?


#10

Ru sa for siden:

Rømme er snadder til laks. :nemlig:


#11

Veronal sa for siden:

Du kan riste sesamfrø og blande litt lime i soyaolje (eller bruke teriyaki). :nam:


#12

Gaia sa for siden:

Jeg ville stekt/kokt dem under lokk (hvis du har lokk til stekepannen) i en marinade laget på 2 ss honning, 2 ss soyasaus, 4 ss olivenolje og saften av en halv appelsin. Krydres med sitronpepper og salt. (Andreas Viestad sin marinadeoppskrift, og jeg lager da filetene liggende i marinaden.)


#13

Mei sa for siden:

Har ikke lime heller. Fungerer sitron? Teriyakisausen knuse i flyttingen og har ikke blitt erstattet.


#14

Mei sa for siden:

Jeg har alt i Gaia sin oppskrift. Hurra. Serveres med rømme, poteter og gulerøtter?


#15

Gaia sa for siden:

Ja, eller med rotmos. :jupp: Det er kjempegodt, vi hadde det til middag i går og Snupp og Mini spiste hver sin filet.


#16

Gaia sa for siden:

Du kan forresten erstatte appelsinen med sitron.


#17

LilleLeo sa for siden:

Fiskekrydder er dødsgodt på! :sikle:


#18

Mei sa for siden:

Gaialaks med rotmos it is. Lukter i allefall veldig godt.


#19

Gaia sa for siden:

Og det smaker himmelsk! Håper dine liker det like godt som mine. :jupp:


#20

Mei sa for siden:

De liker laks og de liker rotmos, så jeg tipper dette blir en suksess.


#21

Frøydis sa for siden:

Steke naturell med salt og pepper er godt. Jeg har alltid gulrotsalat til. Revet gulrot med rømme og litt sukker. :nam:


#22

allium sa for siden:

Nå har jeg også gjort klar marinade til Gaialaks. Røttene til mos koker.


#23

gnuri sa for siden:

Det er også veldig godt å steke laks i stekepanna i olje fra fetaost. Krydre med salt og pepper pluss sitronpepper om du liker det. En slager her i huset :nam:


#24

Mei sa for siden:

Jeg ser at vi har nok laksemiddager her til å klare oss et par uker til uten steikovn.


#25

Gaia sa for siden:

Nok igjen av dagens laksemiddag til å klare dere noen uker? ;)

Falt det i smak?


#26

allium sa for siden:

Det falt ihvertfall i smak her. All laks oppspist.


#27

Gaia sa for siden:

Så bra! Da kan jeg anbefale den videre. :jupp:


#28

Mei sa for siden:

Veldig godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.