Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan steamer man grønnsaker?

#1

MissS sa for siden:

Må man ha steamer til det, eller lar det seg gjøre uten?


#2

Ole Brumm sa for siden:

En grønnsaksrist i bunnen av kjelen, la de dampe så lenge det trengs.


#3

Ru sa for siden:

Steame som i dampkoke?
Jeg hadde dem i sånn bambus-stable-stativ over kokende vann, før Noen synes at det var en god ide å ha bambus-greiene i oppvaskmaskinen.
Nå legger jeg dem bare på sånn damprist i bunnen av en gryte, og fyller bare vann opp til risten.
Med en smørklatt i. :nemlig:
:hokuspokus:

Fargene på grønnsakene blir utrolig mye mer friske og fine når man damper grønnsaker! Og så blir de ikke vasne. :niks:


#4

Esme sa for siden:

Jeg synes de blir helt ok om man bare har litt vann i bunnen og setter på lokk og damper i vei.


#5

MissS sa for siden:

Altså uten rist?


#6

Ru sa for siden:

Et tips om du kjøper sånn etasjerist der du kan legge grønnsakene i forskjellige etasjer:
Brokkoli farger av.
Blomkål tar farge.
Brokkolien må derfor ligge under blomkålen, om du vil unngå artige farger. :knegg:
Gulrøtter tar lengst tid, og kan ligge nederst.

:O'kunnskapsrik Ru: :knegg:


#7

Ole Brumm sa for siden:

Det funker fint om man ikke har rist ja, legg da grønnsaker som tåler koking bedre som f.eks gulrot i bunnen.


#8

MissS sa for siden:

Genialt! :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.