MissS sa for siden:
Må man ha steamer til det, eller lar det seg gjøre uten?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
MissS sa for siden:
Må man ha steamer til det, eller lar det seg gjøre uten?
Ole Brumm sa for siden:
En grønnsaksrist i bunnen av kjelen, la de dampe så lenge det trengs.
Ru sa for siden:
Steame som i dampkoke?
Jeg hadde dem i sånn bambus-stable-stativ over kokende vann, før Noen synes at det var en god ide å ha bambus-greiene i oppvaskmaskinen.
Nå legger jeg dem bare på sånn damprist i bunnen av en gryte, og fyller bare vann opp til risten.
Med en smørklatt i. :nemlig:
:hokuspokus:
Fargene på grønnsakene blir utrolig mye mer friske og fine når man damper grønnsaker! Og så blir de ikke vasne. :niks:
Esme sa for siden:
Jeg synes de blir helt ok om man bare har litt vann i bunnen og setter på lokk og damper i vei.
MissS sa for siden:
Altså uten rist?
Ru sa for siden:
Et tips om du kjøper sånn etasjerist der du kan legge grønnsakene i forskjellige etasjer:
Brokkoli farger av.
Blomkål tar farge.
Brokkolien må derfor ligge under blomkålen, om du vil unngå artige farger. :knegg:
Gulrøtter tar lengst tid, og kan ligge nederst.
:O'kunnskapsrik Ru: :knegg:
Ole Brumm sa for siden:
Det funker fint om man ikke har rist ja, legg da grønnsaker som tåler koking bedre som f.eks gulrot i bunnen.
MissS sa for siden:
Genialt! :blomster:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.