Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kokosmel - hjelp!

#1

m^2 sa for siden:

Jeg har fått tak i kokosmel gitt! Det kan lillegutt spise på sin diett (glutenfritt, stivelsesfritt sånn ca), og det passer bra med lavkarbo som jeg spiser.

Problemet er at det har konsistens omtrent som, tja, potetmel men uten noe hold i det hele tatt.
Jeg prøvde meg på pannekaker - det ble melgrøt med kanelstrø istedet :humre:

Gode råd om hvordan jeg får "hold" i kokosmelet tas imot med takk! (og jeg har tittet på lavkarbo-forumet, men det blir fort så veeeldig lavkarbo igjen).

Jeg tenker fiberhusk (som lillegutt ikke kan spise), johannesbrødkjernemel (ditto, men det binder kanskje ikke? :gruble: ).
Mer egg kanskje? Ertemel - er det noe? Jeg har aldri prøvd det...
Hva ellers kan jeg bruke for å få "hold" i melet?


#2

gnuri sa for siden:

Abonerer på denne- har nemlig akkurat samme erfaring som deg med kokosmel. Det blir liksom som å tygge hvetemel på en måte.....
(Dårlig forklart, men du skjønner kanskje hva jeg mener ?)


#3

m^2 sa for siden:

hvetemel har litt motstand- dette var jo bare...ingenting liksom. Merkelige greier :)


#4

gnuri sa for siden:

Ja det stemmer- mer som potetmel, men ikke særlig godt å spise.....
Jeg har prøvd å bare ha i litt i kaker, men jeg synes jeg kjenner den melkonsistensen....


#5

ingling sa for siden:

:abonnerer og venter spent:


#6

m^2 sa for siden:

Når man bare venner seg til det går det så fint at :)
Gode gluten- og melkefrie muffins, som kan lages bortimot uten søtning og lages som "matmuffins" med kjøtt og paprika og sånt er nam! (drop biscuit oppskrift på lavkarbo.no i muffinsformer), fiskegrateng (jeg har lagt ut oppskrift på melke- og glutenfri fiskegrateng, laget med kokosmelk og -mel, på forumet her), vafler sitter vi og spiser her nå - så gode at, det går fint å lage små "baller" med litt malte bønner og egg og vanilje og steke litt og spise med frukt, lagd tortillas, og vi har panert fiskefileter i kokosmel og kokosflak.
Går så fint atte!

Trikset når det skal erstatte vanlig mel er å bruke litt johannesbrødkjernemel for å få det til å binde seg (skulle tro det funker med fiberhusk også, men har ikke prøvd), og passe på å bruke bakepulver (eller natron, som vi bruker) bortimot uansett, siden det blir litt kompakt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.