Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt spørsmål - glutenfri handling i Sverige

#1

Amic@ sa for siden:

Ønsker tips om hva dere anbefaler å handle der? I hvilke butikker finner dere det? Hva går det mye av, lite av osv.. Hvilke merker er gode, dårlige.. Har en sønn som elsker pasta, så der blir nok den verste bøygen for vår del.. samt brød da. Ellers lager jeg det meste fra grunnen og da bør det vel være enkelt å kun benytte glutenfrie produkter...


#2

pulverheksa sa for siden:

Jeg foretrekker semper til gjærbakst. Jeg bruker den grove og den med fiber til brødbakst, samt til nanbrød. De fine melblandingene er best til boller og tortillas.


#3

ingling sa for siden:

Semper sin glutenfrie pasta er kjempegod, så den kommer han sikkert til å like! Jeg foretrekker den som er litt fiber i, og den liker min høyst glutenspisende kjæreste også - den minner om vanlig fullkornspasta. Glutenfrie lasagneplater er også kjempegode. Ellers ville jeg vurdert å kjøpe litt bokhvetemel, fullkornsrismel og sånt hvis du ser for deg å bake noe selv. Pannekaker på bokhvetemel og havre/ris/soyamelk er godt!


#4

Dragen sa for siden:

All pastaen er god, unntatt de pastaskruene som er laget på ris.

Muffinsmixen er god til både vafler og muffins.

Jeg ville kjøpt en brødbakemaskin også. Vi kjøper inn mel i store kvanta når vi er over grensen.

Har du meldt ham inn i Cøliakiforeningen? Hvis du gjør det, blir dere oppringt av en likemann med gode råd og tips.


#5

Amic@ sa for siden:

Takk for fine tilbakemeldinger. Må skrive handleliste og prøve å sette meg inn i nye bakemetoder og oppskrifter!

Meldte han inn i Cøliakiforeningen i dag :)


#6

Kanina sa for siden:

Hei!

Søstra mi pleide å handle i Sverige for meg, så jeg er ikke helt sikker på hvor hun handlet mest. Töcksfors, antakelig. Digert kjøpesenter. Der pleide de å ha tilbud på Finax melblandinger. De kommer i ganske store kartonger (som digre melkekartonger), og man fikk kjøpt 5-6 av gangen med tilbudspris. Da kosta de ca 20 kr per pakke, mener jeg å huske. Her koster de rundt 50.

Pasta er virkelig ikke noe problem, kan jeg fortelle deg. Jeg liker best Semper og Glutano-spagetti. Semper har dog ikke de beste lasagne-platene. De beste er fra Schär, men de må for-kokes. Lurer på om ikke de fra Glutano var ganske greie.

Se etter kjeks og frokostblandinger, særlig sistnevnte er det dårlig utvalg i her i Norge.


#7

ingling sa for siden:

Glutano-lasagneplater er gode, og må ikke forkokes :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.