Det stod anbefalt maks 5oo gram rødt kjøtt i uka her.
Jeg har aldri hatt sansen for rødt kjøtt, og bruker helst kylling og fisk der jeg kan. Er "forbud" mot rødt kjøtt greit i alle ideologier om mat feks. Fedon, atkins o.l. ?
USA kjører veldig hardt på mindre rødt kjøtt, og er opptatt av lavt saltinnhold i maten. Men jeg opplever at det er mindre av den meningen her i Norge.
Jeg er ikke enig når det gjelder helsen, jeg mener rødt kjøtt er sunt (rødt kjøtt er helt finfint innen de fleste lavkarboretninger), men jeg skjønner tanken når det gjelder miljøperspektivet. Selv er jeg ikke så glad i det annet enn kjøttdeig. Jeg liker ikke biff noe særlig, det går mest i kylling og kjøttdeig her hjemme.
Det ironiske er jo at myndighetene vil øke prisene på lyst kjøtt og kylling for at folk skal kjøpe mer norsk rødt kjøtt og heller gå bort fra det lyse kjøttet som er produsert på en mindre bærekraftig måte. e24.no/makro-og-politikk/article3441837.ece
Det er overbevisende holdepunkter for at høyt inntak av rødt kjøtt fører til økt risiko for tykktarmskreft, og røkt kjøtt for magekreft. Ref. WCRF/AICR Expert Report.