Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste oppskrift med couscous

#1

safran sa for siden:

Den vil jeg gjerne ha. Toern har bedt om couscous, og jeg tenkte å lage en sånn salatvariant med mynte og koriander og sånt. Hva har jeg i?

Kjør debatt!


#2

Nabbe sa for siden:

Åh, nei sånn salatcouscous kan jeg ikke, bare ekte, algerisk couscous...


#3

Sitron sa for siden:

Jeg liker med kjøtt og grønskesaker. :nemlig:


#4

safran sa for siden:

Kan dere være litt mer spesifikke, takk?


#5

Nabbe sa for siden:

Hakk en løk, og en hvitløk fint.
Skjær opp ca 1 kg lammekjøtt (holder i massevis, med rester, til oss på fem) i mindre biter (Sånn fårikål-kjøtt).

Stek dette i litt blanding mellom olivenolje og rapsolje. Ha på krydder etterhvert, IKKE røde krydder som paprika og chili, men kun sorte/gule, jeg bruker salt, pepper, curry (Extra Hot Madras, kjøper ikke Blackboy og sånn curry, jeg. Kresen.), cumin, allehånde og bittelitt kanel for smakens skyld (de to siste kan du kutte ut om du har "Marokkansk krydderblanding" da).

Surre litt, ha på litt og litt vann, til det koker opp igjen, totalt ca 1,5 liter vann.

Mens dette koker skreller, og kutter du 4-5 poteter, 3-4 gulerøtter, en halv kålrabi og en halv squash i biter, og har oppi gryta. Når alt det er kokt og klart, har du oppi en boks med kikerter. La det koke opp igjen, til kikertene er møre.

Couscous kan du dampe, men det tar lenger tid. Instant couscous funker jo fint da, om man ikke har en "couscousierre", sånn dampekjele. Mitt lille triks med instant couscous er å skippe oljen i vannet, men bruke 2/3 av vannmengden, og 1/3 saus fra gryta når man koker vannet opp til instant couscous. Og bruk mer smør enn oppskriften sier, minst to goode spisesjeer.

Sånn, da har man algerisk couscous. Algerere er lite eventyrlystne med sin couscous, det er større variasjoner i Tunisia og Marokko. I Tunisia spiser de til og med saus med tomatpure, det er bannskap for en algierer.

Jeg erstatter noen ganger kjøtt med kylling, men mine to algeriske barn får da krampe, for couscous er LAMMEKJØTT!


#6

Nabbe sa for siden:

Ja, værsågod.


#7

Nabbe sa for siden:

Og så glemte jeg finhakket koriander på toppen, før servering. I gryta med suppa, altså.


#8

Michayla sa for siden:

Her bruker vi couscous som tilbehør istede for ris, pasta etc.

Synes og det er godt å blande det med kyllingbiter og wok grønnsaker.
Krydder etter smak.
Jeg lager couscous i vanlig kjele, slik det står på pakken.
Ungene elsker couscous


#9

safran sa for siden:

Takk, Nabbe! noterer


#10

Nabbe sa for siden:

Couscous er VELDIG godt til wok. Spesielt til wok som er laget med kokkosmelk i sausen!

Og så lager jeg ofte couscous til tamilsk mat også.


#11

Blåbær sa for siden:

Jeg har lagt ut en oppskrift i "Hva skal dere ha til middag- med oppskrift"- tråden. Den er blitt en hit her i huset!


#12

Eia sa for siden:

Det skal jeg ha i neste gang. Men du - den gryta var god, altså. Den er lagt i favoritter og det blir ikke lenge til neste gang! :nam:


#13

Sitron sa for siden:

lager Bali kyllinggryte, couscous og nanbrød


#14

Irma sa for siden:

Søren, nå fant jeg ikke oppskriften, men jeg husker sånn ca innhold. Vi har laget "Bulgursalat med fetaost" noen ganger. Vi bruker couscous framfor bulgur. Vi bruker å steke pitabrød og putter "salaten" oppi.

kokt couscous
frosne erter
en halv agurk i småbiter
2 tomater småbiter
fetaost i biter
olivenolje
hvitløk
fetaost i biter
boksskinke småbiter (evt annet kjøtt eller holder oss til vegetar)
pitabrød

Nam!


#15

~TM~ sa for siden:

Helt enkelt kan du vel gjøre nettopp dette? Koke couscous, ha i koriander og ev. mynte og små agurkterninger uten skall?


#16

Tallulah sa for siden:

Veldig enkel couscous-salat

Couscous
avocado
stekt sopp
stekt paprika
cherrytomater
agurk
ruccola

evt. kjøtt/fisk (laks)

Smak til med sweet chili saus.


#17

daffy sa for siden:

Jeg lager avogtil "salatcouscous" som jeg blander i litt rosiner, fileterte appelsinbiter, litt rødløk og en skvett god olje. Salt og pepper. Blir kjempegodt.


#18

Karamell sa for siden:

Couscous
fetaost
paprika
rødløk
oliven
olivenolje
salt pepper

Dressing:

Lettrømme
Honning
hakket mynte


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.