Jeg er brødmenneske av rang, så jeg sliter litt med å finne interessant og god nok lavkarbomat. Frokost, lunsj og middag går greit, men jeg trenger å finne noe å spise før jeg går fra jobb pluss om kvelden.
Jeg er ikke så veldig glad i egg for seg selv, så det tipset jeg stadig får om å ha noen kokte egg liggende, for meg til å grøsse.
Jeg spiser kesam eller cottage cheese med bær og mandler/hassenøtter til frokost hver dag, og det holder for min del. Så jeg trenger å finne noe annet enn egg og cc. Maten kan heller ikke ha altfor fancy ingredienser, da jeg som regel handler på Kiwi.
Liker du avokado? Er ikke sikker på hvor "lov" det er lavkarbomessig, men vil tro det må være det? Jeg synes en avokado, delt i to, med litt salt og pepper, er fin mellommat. Gjerne litt kalkunpålegg eller cashewnøtter til.
Jo, jeg liker avokado. Men jeg sliter med å finne avokadoer som er passe moden. De er enten steinharde eller halvråtne, så jeg har fått litt aversjon. Men det er litt kvalmende alene synes jeg, men kanskje med litt hakkede nøtter oppi? Jeg liker ikke kalkunpålegg, og ikke synlig salt på maten, så det utgår.
Jeg har laget knekkebrød med overvekt av solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og gresskarfrø.Pittelitt havregryn. (ikke noe annet mel) - vann, salt og ett egg.
Da kan man liksom bare dynge på med ost og agurk og paprika - så metter det fint, tenker jeg.
Hvordan er du på smoothie-fronten da? Jeg har lest en oppskrift på avocado og lime-smoothie som jeg tror er god.
Avocado-tips: kjøp inn og la ligge i kjøleskapet i en evighet. Jeg har praktisert det flere ganger når jeg har kjøpt sånne nett med flere i på tilbud, og deretter glemt dem i kjøleskapet. Presto chango, modne avocadoer. Hvis man bare fyller på jevnlig, før man har rukket å spise opp de som er modne, har man nesten alltid tilgang på modne avocadoer.
Jeg har hørt at Fedon-barene egentlig ikke er lavkarbo nok, at det bare er Atkins-barene som er OK. Og de orker jeg ikke så mange av. Spiste altfor mange av dem i fjor, da jeg slet psykisk og ikke orket mat.
Salat er båring. Tunfisk er greit, men ikke alene. Grønnsaker og dip er dølt. Unnskyld at jeg er så negativ, men jeg har lovd meg selv å slutte å spise mat jeg ikke liker.
Men knekkebrød høres fantastisk ut. Kan jeg få oppskrift? :vilha:
Og gjerne oppskrift på smoothie også? Jeg digger smoothie.
Har du mikro på jobben? Hva med å lage en stor porsjon linsesuppe el.l., fordele i porsjonspakker og legge i fryseren. Så tiner pakken i løpet av dagen på jobb, og kan varmes i mikroen.
(Leste litt kjapt.. Jeg synes suppe-idèen var ganske så god, nemlig, og skal adoptere idèen selv. Suppeoppskrifter burde være en smal sak å søke seg frem til, antar jeg. :suppenovise: )
Men hvor mye kan man spise av dette da? Jeg følger et opplegg der karbomengden skal begrense seg til maks. én brødrasjon ELLER én frukt der dag. Er disse brødene så lavkarbo at de faller utenfor dette? Eller går de av karbomengden?
Jeg merker at mye av det dere beskriver her, er greit nok. Ting jeg klarer å spise, men ingenting som sier "wow", dessverre. Og jeg trenger desperat noe mat som kan få meg til å holde meg til lavbarboopplegget. Jeg tror mange år med "tvangsspising" av slankemat har gitt meg aversjon mot veldig mye. :sukk:
Hamburgerrygg og hvitost i skiver. Rull sammen og spis. Mettende og godt, særlig hvis du knasker et par snacksgulrøtter eller eplebiter etterpå.
Kjøp noen små plastbokser med lokk og ha alltid noen påleggs- eller middagsrester der som du bare kan stappe i veska og ta med. Frys ned middagsrester som du tiner i mikroen på jobben, eller frys ned deilige smoothies som tiner på benken mens du jobber og er herlige kalde når du er sulten.
Dette krever planlegging, det kommer ikke av seg selv. :niks: Du må utarbeide en måltidsplan for en hel uke og handle inn og lage mat (og så gjør du det samme for meg etterpå). :knegg: Nei, men det krever litt forarbeid. Det blir bare så mye bedre etterpå!
Ja, ikke sant! Jeg også. Jeg vet jo at når jeg sitter der på jobben og er sulten og fysen, så er det bare fordi jeg har vært lat og ikke laget meg noe. (Vi er jo i litt samme situasjon, siden vi begge skal ha "diettmat" og ikke hva-som-helst av boller og sjokkis fra kiosken). Skriv det ned i husarbeids-planen, hvis du har noe sånt noe. Eller bare skriv i kalenderen din: på onsdag skal jeg lage [insert valgri suppe eller varmrett].
Jeg må forresten berømme deg for å virkelig ta utfordringene dine på alvor. Å anstrenge deg for å finne fram til virkelig gode alternativer som kan funke for deg, er mye bedre enn å falle av lasset etter altfor mye cc og egg. :o
Jeg har en middagsplan for hele uken, og håper alltid at det skal være igjen masse rester. Men som regel er det bare igjen nok til lunsj dagen etter, ikke noe mer. Jeg er på en måte litt skeptisk til å låse meg til en matplan, det virker litt nazi, men jeg tror kanskje at jeg må det. Da kan jeg i det minste variere maten nok, for jeg kan bli kvalmt lei av repetetiv lavkarbomat. Høykarbomat kan jeg derimot spise det samme av til krampa tar meg.
Men hvis du setter av litt tid til å lage et par-tre forskjellige retter som du kan fryse i porsjoner, så har du i alle fall litt å velge i når du skal ta med deg matpakker om morgenen.
lavkarbobrødet er skikkelig kvalmt for en brødjunkie synes jeg - og det lukter ekkelt egg i hele kåken etterpå....
Du kan søke på oppskrift "knekkebrød lavkarbo" - men min versjon er av slumpevarianten.
Masse linfrø, masse sesamfrø, masse solsikkefrø, gresskarfrø...hvilke frø som helst;) (si ca 2 dl av hver) En god neve havregryn, ett egg, litt olje (jeg bruker hasselnøttolje, for den smaker så godt) og vann (så mye at det blir skikkelig klissete)
Smøres ut over (hos meg to) plater og stekes på varmluft - ca 100-150 grader til de er tørket (tar lang tid - godt over en time) Når de har vært i ovnen deler jeg de opp røra i passende biter med pizzarulle.
Selv er jeg glad med denne med masse ost og agurk på. Helst gräddost.
Jeg er forøvrig skrudd sammen litt som deg. Jeg kan leve på brødskiver i veldig lang tid.
Her er det brødet jeg baker, det synes jeg er godt og får ikke den eggefølelsen. Grovt og visstnok 25 karbohydrater for hele brødet. Vanlig brød er ca. 40% karbohydrater.
4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje
Det ligger ganske mange smoothieoppskrifter ute på nett om du googler Smoothie lavkarbo altså.
Jeg finner ikke den med avocado og lime nå -men I'm on the case.
Du får kjøpt tunfiskbokser med saus - de er kjempegode og har få karbohydrater. De er av merket ICA (men de har dem flere steder) og er med karrysaus, sur-søt saus og ... én til. Gode til kvelds :)
Skyr går an, yoghurt 0%.
Lag deg sånne "lapper" i ovnen av enten egg+cottagecheese+ost (salte) eller smøreost+egg (søte - ha på noe som søter og kanel eller noe, noen frosne bær og en dæsj pisket kremfløte)
Eller av revet blomkål+ost+smøreost.
Jeg fyser på salt hvis jeg først fyser - da kan paprikabiter, selleri og smøreost være godt og enkelt.
Nei, jeg liker ikke å fryse det ned, synes ikke det blir noe godt opptint...
Jeg spiser brød så lenge jeg synes det er "ferskt og godt" og er det evt. noe igjen kaster jeg det.
pølser?
Jeg har ikke sjekket karboinnholdet på Jacobs utvalgte (Bratwurst, Chorizo), men de inneholder hvertfall veldig lite tilsetningsstoffer og bortimot ikke noe stivelse og slikt. (lillegutt spiser dem)
Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen.
Bland godt.
Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.
Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter.
Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.
Her var det en del gode tips ja:D
Hva med tortilla med masse laks,kremost og ruccola. Fyller også med kylling rester. Eller masse med annet pålegg og grønnsaker.
Jeg kan ingenting om telling av karbohydrater. Jeg ser bare på prosenttallet bak på pakningene, men dere teller på en annen måte, ikke sant? Eller tar jeg feil nå?
I stedet for tortilla kan man bruke salatblader som wraps! Jeg tipper at du ikke er særlig glad i salat, men sammen med fyllet blir det jo en egen opplevelse. Jeg var på koreansk restaurant med jobben, og jeg har aldri sett gutta forsyne seg så mye av salatblader som da de spiste en koreansk rett hvor stekt kjøtt og grønnsaker skulle pakkes inn i salatblad-wraps! :D
Hva med å lage en pizza, gjerne med serranoskinke og gruyereost som du fryser i stykker. Da har du alltid noe godt for hånden. Pizzbunnen jeg linket til er virkelig god.
Hvor mange karber kan du spise om dagen?
Fiberhusk er sikkert ganske dyrt, men man bruker bare en teskje eller spiseskje av gangen. Uunnværlig i glutenfri baking, i alle fall. Det har kanskje også en bindende funksjon i den lavkarbo-deigen?
Jeg kjøper det på Ultra, hvor de har både stor og liten pakke. Det har lang holdbarhet, så sånn sett er det heller ikke så dyrt.
Jeg bruker den grove tortillaen. holder med en om gangen og du pøser på med kjøtt og grønnsaker.
Tortilla er vell ikke sååå sunt, men en sånn fylt godt med laks(div), og rullet sammen og delt i stykker er ganske godt.
Men kan man ikke da legge linfrø i vann og bruke det vannet? Det blir jo relativt slimete det og (og jeg har lest at det kan brukes som egg-substitutt)
Stemmer at linfrøavkok fungerer som eggsubstitutt, har ikke prøvd det selv, jeg bruker NoEgg. Fiberhusk har vel imidlertid en annen virkning, det er med på å skape de "trådene" som en ser i vanlig gjærbakst med gluten, og gjør bakverket litt luftigere. Ikke samme funksjon, med andre ord.
Tortillaene som jeg bestiller å netrinion (Mamma Lupes eller noe?) er helt ok, jeg har hørt at de kan brukes til pizza også - det har jeg ikke prøvd. Pastaen fra dreamfield er veldig god! Dessuten har de massevis av utvalg av atkinsbarer. Jeg liker ingen av de som selges i Norge, men har funnet noen jeg har likt der. Det blir noen kroner i porto, men allikevel ikke så ille synes jeg.
Har du prøvd å lage lavkarbopizza? Vi har oppskrift på en som er ok å fryse og tine opp igjen. Med ost og egg og philadelfia og diverse i bunnen, ikke noe helsekostgreier.
Ellers bruker vi en del suppe. Det går fint å fryse porsjonvis også, og sette i mikroen. Et par av suppene til Lien (han som holder kurs på 4M) er knallgode. En tomatsuppe med avokado, og en avokadosuppe. Ellers har du sikkert prøvd lavkarbolappene til 4M? Når vi er inne på avokado så kjenner jeg også litt av samme skepsis til halvråtne eller steinharde avokado. Men når man finner en riktig bra en, så kan det kanskje være godt å surre mør spekeskinke rundt avokado i skiver? Honningmelonbiter med spekeskinke rundt er også helt nydelig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.