Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ok å gi varmebehandlet honning til baby?

#1

Gammel bruker sa for siden:

Gutten vår på drøye 6 mnd skal så smått få begynne å få smake på brød (han er nå lei av både pupp og grøt og klar for mer action :knegg:). Jeg baker selv, men jeg bruker vanligvis litt honning i brødene mine. Må jeg slutte med dette nå, eller er det ok med honning til babyer så lenge den er varmebehandlet? Noen som vet?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke om det er nok til å ta kenkken på evt. botulismebakterier, men jeg innbilte meg at vanlig butikkkjøpt honning også var varmebehandlet?


#3

emm sa for siden:

Dropp honningen, bakterien kan overleve varmebehandling.
Fra Wikipedia:
Clostridium botulinum er gram-positiv stavformet bakterie som produserer neurotoksinet botulin. Dette toksinet paralyserer musklene. Det er også hovedingrediensen i medikamentet botox. Bakterien er anaerob (lever i et oksygenfattig miljø) og er sporedannende (endosporer). Bakteriesporene er vanlig i jordsmonnet.
Sporene kan overleve ved de fleste temperaturer og er vanskelig å drepe. De overlever ved kokepunktet til vann ved normalt trykk. Det er ikke anbefalt å gi små barn honning eller mat fra hermetikkbokser på grunn av at små menger av bakterien kan leve der.
Hentet fra «no.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum»


#4

Acsa sa for siden:

Gå over til sirup et halvt år, du, for å være på den sikre siden.


#5

puselini sa for siden:

Ville ikke brukt honning i brødene mens ungen var så liten nei.


#6

Gammel bruker sa for siden:

Takk for svar. Jeg går nok over til sirup, ja. :)

Jeg søkte først litt på nettet med søkeord som "honning + baby", og der kom jeg over div. fora med oppskrifter på babymat med honning i. Det er jaggu forskjell på slike fora.. :nemlig:


#7

daffy sa for siden:

Da vi var på ferie i Italia med lillebror, så vi at de fleste grøtene var søtet med honning. Barnemat er det jammen store kulturforskjeller på!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.