Gutten vår på drøye 6 mnd skal så smått få begynne å få smake på brød (han er nå lei av både pupp og grøt og klar for mer action :knegg:). Jeg baker selv, men jeg bruker vanligvis litt honning i brødene mine. Må jeg slutte med dette nå, eller er det ok med honning til babyer så lenge den er varmebehandlet? Noen som vet?
Dropp honningen, bakterien kan overleve varmebehandling.
Fra Wikipedia: Clostridium botulinum er gram-positiv stavformet bakterie som produserer neurotoksinetbotulin. Dette toksinet paralyserer musklene. Det er også hovedingrediensen i medikamentet botox. Bakterien er anaerob (lever i et oksygenfattig miljø) og er sporedannende (endosporer). Bakteriesporene er vanlig i jordsmonnet.
Sporene kan overleve ved de fleste temperaturer og er vanskelig å drepe. De overlever ved kokepunktet til vann ved normalt trykk. Det er ikke anbefalt å gi små barn honning eller mat fra hermetikkbokser på grunn av at små menger av bakterien kan leve der.
Hentet fra «no.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum»
Jeg søkte først litt på nettet med søkeord som "honning + baby", og der kom jeg over div. fora med oppskrifter på babymat med honning i. Det er jaggu forskjell på slike fora.. :nemlig: