Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gryte med fisk av et eller annet slag - anyone?

#1

Left sa for siden:

Noen som har oppskrift på en god gryte med fisk??


#2

Fadese sa for siden:

Ingen oppskrift, men jeg laget en tomatisert gryte med løk, gulrøtter, hvitløk, brokolli, poteter, hermetiske tomater, litt tomatpuré, matfløte, sukker, salt, pepper og torsk. Det ble veldig godt. Og hadde blitt enda bedre hvis jeg hadde greid å ikke koke/røre istykker alle fiskestykkene. Lillemor er ikke så glad i gryter med alskens ingredienser og lette febrilsk etter fiskebitene.


#3

LilleLeo sa for siden:

Jepp! Isets SEIEGRYTE

1 frossenpakke sei, delt i terninger
En pose gulrøtter delt i middels tynne skiver
2 store purrer delt i skiver
150 gram smør
1 boks rømme

Smelt smøret i en stor gryte. Legg purren oppi, så fisken og til slutt gulrøttene øverst. Smør rømmen over gulrøttene og ha oppi salt og pepper. Legg på lokk og la gryten koke til fisken er ferdig og grønnsakene er møre. Rør litt i den av og til så alt blander seg godt.
Serveres med poteter.

Jeg bruker ikke så mye smør, og hiver også oppi et par poteter i terninger + en blokk fiskebuljong.


#4

ingling sa for siden:

God og superenkel:

Torsk eller sei, mengde avhenger jo litt av hvor mange. Frossen, billig funker fint
1 løk
Hvitløk og chili hvis du liker det
Oregano, basilikum (evt blanding, "provencekrydder e.l.), salt og pepper
1-2 bokser hermetiske tomater avhengig av mengde.

Brun løk og hvitløk og evt chili litt først, ha oppi tomater og la det surre seg sammen litt. Legg fisk i passe store stykker oppi, la trekke i ca. 10 minutter, ferdig! Kan serveres med ris, poteter, brød eller som den er. Går selvsagt an å ploppe andre grønnsaker i.


#5

ingling sa for siden:

Sikkert godt med fløte og sånt også i den der, ser jeg nå som jeg så de andres svar. Jeg driver ikke med melkeprodukter, så lite av denslags hos oss (bortsett fra havrefløte, da)


#6

era sa for siden:

Pønkechilligryte med torsk.
-skiva poteter, frossen torsk el. i blokker stek i gryta med oliven olje, tomater skrelte gjerne hakket fra boks2-3 stykker, bønner fra boks div rotgrønnsaker fra pose eller rå hakket gjerne en boks tacosaus, salt krydder etter smak. et glass med hvitløk i cilliolje ruler, noen liker siton i.

Man kan egentlig ha i hva som helst, men potet ,torsk og hakka tomater er bunnindigriensene.

Tar i underkant av 20 min.


#7

Storm sa for siden:

Denne er veldig god, ikke helt hverdagsmiddag kanskje men.


#8

LilleLeo sa for siden:

Den virker god MinaX!


#9

Left sa for siden:

Her var det mange gode forslag dere.
Hadde egentlig tenkt å lage klippfiskgryte i går, men den elendige Kiwibutikken vi har på feltet her har jo ingen ting, så det utgikk med høye hælspark. Det ble kokt torsk med hjemmelaget potetmos i stedet.


#10

Syrin sa for siden:

Dette lagde eg i dag, og det blei godt! Brukte torsk i blokk. Veldig barnevenlig - litt i gate med fiskeboller i kvit saus egentlig, men med skikkelig fisk.


#11

m^2 sa for siden:

Denne er hvertfall veldig god, synes vi :D

Ta skinnet av noen laksefileter (jeg bruker 1 til hver) og skjær laksen i småbiter. Surr rødløk i småbiter, hvitløk og purre i en gryte. Ha oppi fiskebuljong hvis du har (evt kok opp litt kraft på lakseskinnet, det går fort), i tillegg til en god dæsj fløte og etpar skjeer tomatpure. La det koke opp, og ha oppi blomkålbiter og laksebiter og la det stå og småsurre til det er ferdig. Hvis du liker blomkålen mykere, kan du koke den litt på forhånd. En dæsj salt, litt pepper og presto!

Vil du ha litt asiatisk vri på det har du oppi ingefær og bruker kokosmelk istedetfor fløte , cayennepepper eller chili istedetfor pepper. (det syntes jeg var best)

du kan gjerne ha oppi en neve reker eller scampi også, men de må ikke koke.

Litt avhengig av hvor mye stæsj du putter oppi blir dette enten fiskesuppe eller gryterett.


#12

Benzo sa for siden:

Veldig enkelt, men godt.
1 pose frossen stekegrønnsaker stekes i panne, smuldre over 1 blokk fiskebuljong, hell over ønsket mengde fløte, legg på ønsket fisk. Sett lokket på stekepanna og skru ned varmen. Alt er ferdig på under 20 min.


#13

nokon sa for siden:

Ei av mine favoritter er denne: (eg er ein slumpar, så eg at ikkje nøyaktig oppskrift).
Ein pakke frossen torsk (pleier bruke fidus-pakkene). Tin han såpass at han er grei å skjære i.
2 poteter. Store mengder gulrøtter, kålrabi og løk. Kok opp i ca 1 liter vatn og to terninger grønnsaksbuljong. Tilsett fisk i terningar nokre minutt før grønnsakene er gjennomkokte. Ha oppi ein god dasj med karri og smak til med salt og pepper. Det blir litt midt mellom suppe og lapskaus-konsistens på gryta.


#14

Curly sa for siden:

Enkel og god karritorskegryte:

Smelt 1 SS smør i en panne. Tilsett 1 - 2ts karri og saften av 1/2 fersk sitron.
Legg i torskestykker og la frese under lokk i 10 minutt. Tilsett det du ønsker av grønsaker (jeg bruker gulrot, rødløk, paprika og broccoli).
Hell over en boks fløte, evt spedd ut med litt melk for å få den litt sunnere, og gi det et lite oppkok. NB! Broccoli tilsettes først sammen med fløten.
Server med ris til.
Kjemperask å lage, og sååå god :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.