Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brun saus?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg bruker alltid poser som base, men nå har jeg ingenting og det er kjøttboller til middag.

Jeg har renska skap for tiden, så jeg har smør og mel, selvsagt. Litt melk, ikke noe fløte, men cremé fraiche. Har ikke sukkerkulør, men har brunost.

Hvordan lage saus?


#2

Myrull sa for siden:

Smelte og brune smøret.

Tilsett mel til det blir sånn passe seigt.

Brun, ikke brenn.

Tilsett væske. Vann med kjøttbuljong, kanskje? En skvett fløte?

Salt og pepper etter behov.

Brunost kan være godt, men passer dårlig til f.eks kjøttkaker, synes jeg. Trengs lite, og blir fort mektig.

En dæsj rømme kan også funke.

Sukkerkulør trenges ikke, lys saus er også saus!
Go girl! :)


#3

Tammen sa for siden:

Smør og mel brunes lett til ønsket farge, og så tilsetter man væske- kraft, buljong, kanskje litt fløte eller melk under omrøring slik at det holder seg glatt.
Til slutt smaker jeg til med salt, pepper, urter, krydder og evt rømme, brunost, brunet løk eller hva som passer seg.

Til kjøttkaker synes jeg det passer best med en enkel brun saus med kraft/buljong, salt, pepper og muligens litt løk som gjerne kan freses i smøret fra starten.


#4

Fibi sa for siden:

Smelt smør - ha i mel. Rørerørerørerøre mens det brunes. Når det er mørk nøttebrun har du i vann, før du smaker til med buljongterning, salt, pepper, og kanskje fløte og brunost.


#5

Sitron sa for siden:

Har ikke fløte. Har bare kyllingbuljong.


#6

Fibi sa for siden:

Funker finfint. :jupp: Trenger ikke fløte heller, bare hvis det skal være litt ekstra snadder. Melk kan brukes om du har det, eller det kan droppes helt.


#7

daffy sa for siden:

Smør, hvetemel, pepper, vann og buljong blir super saus. Jeg pleier ikke å ha i melk eller fløte. Du kan gjerne ha i litt krydder ekstra, estragon hvis det er kyllingkjøttboller for eksempel.


#8

Honda sa for siden:

Til kjøttboller har man lys saus ikke brunsaus
Vann,mel,soyasaus og melk.
3 dl kraft fra pannen
1 stk kjøtt buljongterning
2 ss hvetemel
1 dl melk eller vann
1 ss soya
3 dl vann på pannen, rør godt rundt og skrap pannen i bunnen. Løs opp buljongterningen i kraften. Pisk melk eller vann sammen med hvetemel til en jevning og pisk den ned i kraften på pannen. Smak til med soya


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.