Smør og mel brunes lett til ønsket farge, og så tilsetter man væske- kraft, buljong, kanskje litt fløte eller melk under omrøring slik at det holder seg glatt.
Til slutt smaker jeg til med salt, pepper, urter, krydder og evt rømme, brunost, brunet løk eller hva som passer seg.
Til kjøttkaker synes jeg det passer best med en enkel brun saus med kraft/buljong, salt, pepper og muligens litt løk som gjerne kan freses i smøret fra starten.
Smelt smør - ha i mel. Rørerørerørerøre mens det brunes. Når det er mørk nøttebrun har du i vann, før du smaker til med buljongterning, salt, pepper, og kanskje fløte og brunost.
Funker finfint. :jupp: Trenger ikke fløte heller, bare hvis det skal være litt ekstra snadder. Melk kan brukes om du har det, eller det kan droppes helt.
Smør, hvetemel, pepper, vann og buljong blir super saus. Jeg pleier ikke å ha i melk eller fløte. Du kan gjerne ha i litt krydder ekstra, estragon hvis det er kyllingkjøttboller for eksempel.
Til kjøttboller har man lys saus ikke brunsaus
Vann,mel,soyasaus og melk.
3 dl kraft fra pannen
1 stk kjøtt buljongterning
2 ss hvetemel
1 dl melk eller vann
1 ss soya
3 dl vann på pannen, rør godt rundt og skrap pannen i bunnen. Løs opp buljongterningen i kraften. Pisk melk eller vann sammen med hvetemel til en jevning og pisk den ned i kraften på pannen. Smak til med soya
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.