Jeg ser at Skilpadda har stengt den forrige tråden, så da tillater jeg meg å starte en ny.
Vi hadde spaghetti carbonara i dag, jeg bruker denne oppskriften. Pluss en liten rest rødvin etter helgen til meg. :D
I går hadde vi noe à la dette: Curry-koteletter. Det var godt, men jeg lagde dem alt for sterke. I tillegg til poteter (som jeg ikke kokte først) og gulrøtter, hadde jeg også rødløk i båter, paprika i strimler, finhakket hvitløk og finhakket chili i formen.
Vi hadde middagsbesøk i dag, to venninner av meg, og da hadde vi nybakt spansk tomatbrød med eggerøre, skinke, kyllingsalat, grønnsaker osv. Stor fruktsalat med vaniljekesam til dessert.
Det er knallgodt, gjestene skrøt og skrøt. Sist jeg bakte det, la jeg tomater oppå og hadde maldonsalt over før jeg stekte det, nyydelig. Denne gangen hadde jeg 1 ss hvitløkspulver i melet før jeg eltet deigen, digg!
Så gøy å inspirere! Sant det var godt med kokosmelk i? :) Jeg skulle egentlig ha lagd det i dag, veldig kjekt å lage litt ekstra og ha til lunsj/kvelds etc.
Nudler og kylling Panang (av ferdig krydderblanding og kokosmelk) med cashewnøtter og broccoli og gulrotstaver. Fikk lyst til å lage noe vi kunne spise med de nye spisepinnene våre.
Hvordan lager du den pølserisotto' n du nevnte i forrige middagstråd... Tror kanskje det kan falle i smak hos min 4-åring som er kresen av dimensjoner for tiden, og jeg har snart gått tom for middags-idèer til henne....
De hadde ikke Panang-miks på den butikken mannen handlet på, så jeg improviserte en saus som ble veldig god - jeg noterer så jeg husker det til siden. Jeg stekte masse kyllingstrimler og noen never cashewnøtter og en strimlet paprika jeg fant i masse varm olje, hadde i noen fedd hvitløk, et par skjeer peanøttsmør, en god del av en pose litt gammel "sprø løk" (sånn man har på varme pølser) som jeg fant i skapet, saften av en halv lime, en del karripulver og litegranne cayennepepper. Helte på en boks kokosmelk og lot det putre mens jeg kokte nudler og grønnsaker. Smakte til med noen teskjeer brunt sukker og noe soyasaus på slutten. Det ble veldig godt. :jupp:
1 løk
1 ss olje
450 g pølse (vi bruker go og mager middagspølse)
200 g sjampignon
4 dl hønsebuljong
1 boks hermetiske tomater
160 g naturris, tørr (20 mins koketid - vi bruker unkle Bens)
1 rød chili (kan droppes)
3 gulrøtter
1/4 sellerirot
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss revet parmesan
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær sjampignon, gulrøtter, selleri og pølse i terninger. Fres løk, hvitløk og sopp i en panne/kasserolle. Tilsett tomater, buljong, chili, ris, gulrot og sellerirot og la det koke i 20 min. Tilsett plse mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og parmesan.
Svenske kjøttboller (ferdigkjøpt) i hjemmelaget brun saus med mandelpoteter, broccoli, gulrøtter og hjemmerørt tyttebærsyltetøy. Skikkelig IKEA-middag, med andre ord... :knegg:
Jeg lagde spaghetti med hvitløk, chili og persille, som jeg av og til gjør når alle andre planer slår feil. Oppskrift her.
Jeg lagde til to personer, men brukte samme mengde olje, hvitløk, chili og bladpersille som i oppskriften, såpass må det være. Neste gang skal jeg muligens skeie ut og ha i små perletomater og muligens litt ruccola også.
Fajitasfredag. Mims fajitas: fyll av strimlet svinekjøtt, ostesaus, hjemmelaget pico de gallo/salsa, min egen guacamole, litt oppskårne grønnsaker, rømme - og en iskald Corona til mor. :)
Koteletter, ris og stekt løk, kantarell, champignong og squash med champignong/kantarell saus til oss voksne.
Lille fikk ris, litt medisterpølse og medisterkake med rå gulrøtter.
400 g kokt skinke
2 dl makaroni (vi bruker fullkorns)
1/2 purreløk
3 ss margarin/smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
1 kjøttbuljongterning
1 egg
1 dl revet ost
Skjær purreløk i ringer og skinke i passe biter. Kok makaroni. Lag hvitsaus av smør, mel og melk og ha buljongterningen oppi til den er løst opp. Ha i egget, purren, skinken og halvparten av osten. Bland makaronien oppi og ha alt over i smurt, ildfast form. Stekes på 225 g i ca 30 min.