Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Retusjering av bilder - se link

#1

Aiza sa for siden:

Er det rart vi får komplekser? Kom over denne siden i dag, ganske fasinerende. Se her . Gå inn på portofolio og se før og etter bilder.

Artikkel om temaet i dagbladet i dag. Her.

Mamma fortalte meg i julen at hun retusjerer fast alle bilder med dobbel hake av seg selv. Noen andre som gjør slikt?


#2

IdaM sa for siden:

Ja, dette var jo ingen overraskelse:rolleyes:. Jeg retusjerer aldri bilder av meg selv, det er jeg nok for lat til :p. Dessuten tror jeg at jeg ville blitt hysterisk hvis jeg hadde dette for vane og noen andre tok bilder som jeg ikke fikk kloa i. De jeg omgås vet jo hvordan jeg ser ut likevel:)


#3

myr sa for siden:

har aldri retusjert, aner ikke hvordan man gjør det engang :)


#4

Maverick sa for siden:

Jeg redigerer, jeg retusjerer ikke.


#5

Inagh sa for siden:

Ikke akkurat en bombe nei. :humre:

Det eneste jeg fikser på av utseende, er tenna til Lillemann om vi får et veldig fint bile av ham. Han har nemlig en emaljeskade på fortennene, så de er temmelig brune. Du verden hvor mange bilder vi har av ham med hvite, fine fortenner, gitt. :sparke:


#6

Veronal sa for siden:

Morsomt å se før-/etterbilder!

Jeg fjerner matrester og buser som jeg overså da jeg begynte å knipse ungene. :innrømmer:


#7

Ole Brumm sa for siden:

Dette var ingen overraskelse.

Nei jeg gjør fint lite med mine bilder, det hender jeg fjerner røde øyne eller skinn i brilleglass, men det er det hele.


#8

IdaM sa for siden:

Det kan jeg komme til å gjøre også, men thats about it


#9

Malama sa for siden:

Jeg retusjerer ikke nei, men jeg fikser litt på småting. En buse vi ikke så, eller en rød flekk han har, kan vi ta bort. Og vi fjerner røde øyne og sånn da. Men, endrer ikke på "egentlig utseende" altså.

Men at det gjøres med kjendisene, det er jo ikke noe jeg ikke visste fra før, akkurat.


#10

Mjau sa for siden:

Jeg er ikke overrasket, og jeg ser godt når bilder er retusjert. Og det er jo så og si alle nå.
Tror det er viktig at folk blir skikkelig informert om det, nettop for å forhindre at folk får unødige komplekser. Forøvrig skjønner jeg ikke at menneskene i blader ikke er pene nok som de er.

Har sett noen av retusjeringsjobbene til mannen, og folk er jo nesten ikke til å kjenne igjen noen ganger.


#11

Primrose sa for siden:

Jeg kan knapt å fikse røde øyne... :sparke:


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg må knegge litt over alle dere som skriver "nei, jeg retusjerer ikke, bare ditt og datt og en buse". Det er jo retusjering! Det er ikke bare det å fjerne valker, porer og poser som er retusjering altså.


#13

Bille sa for siden:

Det eneste jeg gjør er å fjerne røde øyne og å regulere litt på kontrast. Ellers ingenting. Vet ikke om det kvalifiserer til retusjering, men det er ikke noe jeg skammer meg over akkurat. :knegg:


#14

Myrull sa for siden:

Jeg retusjerer røde øyne, buser og smuler (de to siste tingene mest på bilder av ungene, da jeg klarer stort sett og unngå buser og smuler på meg selv).

Jeg innser derimot at jeg bør øve meg litt og bli myyyye flinkere på retusjering, så jeg kan få et par bilder av meg selv fra slutten av dette tiåret der jeg ikke har svarte pandaringer under øynene, valkemage og hengerumpe, buksebein innsmurt med snørr og prim, "praktisk" t-skjorte og Sarah Palin-hår.


#15

Malama sa for siden:

Jeg har strengt tatt ikke fjernet en buse, men jeg ville nok gjort det dersom vi hadde et knallgodt bilde til fremkalling/forstørrelse og der var en buse. Ellers fjerner vi røde øyne, hvilket jeg ikke ser på som retusjering, da det er (i mine øyne) å forandre på virkeligheten (så ja, en buse-fjerning er nok retusjering, sånnsett, selv om det ikke endrer på hans egentlige utseende) mens det å fjerne røde øyne er å forandre på en "fotograferingsforårsaket feil". Han HAR jo ikke røde øyne, bare fikk det på bildet, så å fjerne det da er jo ikke å endre på fotoojektets utseende, men på noe fotograferingen forårsaket.


#16

Maz sa for siden:

For en del år siden hadde jeg med en gjeng grafisk design studenter på det største studioet i London der de gjør dette. Vi fikk se det i praksis, og det var stort hakeslepp hos alle sammen. Den type grafikk er litt vanligere nå enn for 10 år siden så det gjøres vel mer utstrakt nå.


#17

Aiza sa for siden:

Jeg mente ikke at dette var noen nyhet akkurat, men blir fasinert likevell av at det virkelig er nødvendig å smale inn allerede slanke folk.


#18

Maz sa for siden:

Det virkelig skremmende er jo at så godt som ingen av idealene faktisk er som de fremstår på bildene.


#19

Bloppy sa for siden:

Jeg må bare signere denne. Aner ikke hvordan jeg skal fikse på noe som helst jeg :blond: Bildene som blir tatt hos oss er gjengitt helt nøyaktig :knegg:


#20

tiddelibom sa for siden:

Vi var hos fotograf i høst, og da hadde storesøster brennkopper i ansiktet. Dem retusjerte vi bort før vi ga bort bilder i julepresang.
Det er dog den eneste gang vi har gjort det.

Jeg synes det er forskjell på å gjøre smalere, slankere etc etc kontra å fjerne en buse eller et sår, altså.


#21

Kanina sa for siden:

Jeg får ikke akkurat komplekser av at jeg ikke har smalere hofter enn hode, slik som den Ralph Lauren-reklamen. :hehehe: Noen ganger blir det jo nesten komisk!


#22

era sa for siden:

Hmpf, veeeldig mot retusjering, i min tid fantes ikke photoshop, hvorfor skal ikke de unge som jobber i dag ha det like jævlig ,å ete salat og frykte kviser/blåmerker u name it.:URETTFERDIG:


#23

Fibi sa for siden:

Jeg redigerer også bort røde øyne, og eventuelle buser, smuler, matrester, flekker på klær osv. Og fjerner kviser og ringer under øynene på meg selv.

Noen bilder "tar jeg litt av" på, og fremhever øynene ved å "duse" resten av bildet (dersom det er portrett), og kanskje også gjøre det hvite i øynene litt hvitere.


#24

Kitty Bastard sa for siden:

(Kilde:
(Kilde: youtube.com)
)

(De aller fleste har vel sett denne fra før av, tenker jeg, men den passet så fint inn)
Nå, hvis vi får til dette i virkeligheten, så stiller jeg gjerne opp.


#25

Trulte sa for siden:

Jeg måtte sende inn et bilde til jobben som skulle med i en artikkel der de presenterte nye medarbeidere. Jeg la på et lite "glow" filter. :knegg:


#26

Apple sa for siden:

Må innrømme at jeg aldri har tenkt på dette, men skulle gjerne gjort meg selv litt mer glowing. :D
Hvordan gjør man sånt? Må man ha Photoshop?


#27

Odelia sa for siden:

Jeg kunne definitivt ha trengt å lære meg glow-funksjonen :nemlig: Er temmelig glansløs.

Jeg innrømmer lett at jeg redigerer bilder. Endrer på skarpheten, fjerner ting i bakgrunnen om vi hadde et Kodak-moment like etter at barna moret seg med å dra alle varene ut av kjøkkenskuffen. Jeg fjerner også føflekker på bilder av meg selv (skjønt kun noen) da jeg virkelig hater føflekkene mine, og det lille øyeblikket det gir å slippe disse unner jeg meg selv :knegg: Dobbelhake, love handles, hengemage eller valker redigerer jeg ikke da disse ikke sjenerer meg.

Når det gjelder reportasjen av retusjerte bilder må jeg innrømme at jeg ikke så den helt store forskjellen. Jeg er heller ikke særlig opptatt av at andre (eller jeg selv) skal ha perfekte kropper så dette er ikke detaljer jeg biter meg merke i. Veldig synd dog om det skal være slik at folk får komplekser for kroppsidealer som ikke er reelle.


#28

Dronningen sa for siden:

Jepp. Fikser på bilder. Det er jobben min å lære folk sånt.


#29

Nelly Nickers sa for siden:

Hadde jeg kunnet det, hadde jeg gjort det. Spyr av dobbelthake og småpuppbilder.


#30

Myrull sa for siden:

Altså, du ville ha retusjert på deg større pupper?


#31

Nelly Nickers sa for siden:

Nja, i hvertfall inn med magen så ikke størrelsesforholdet kroppsdelene i mellom blir så lite flatterende.


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg retusjerer. Jeg fjerner røde øyne, buser og matrester, men også resultatet av lite flatterende kameravinkler på meg selv. Jeg retusjerer ikke av meg 30 kg, akkurat, men bittelitt, akkurat nok til at jeg ikke syns det er flaut å ha bildet i albumet. Begrunnelsen er rett og slett at dersom jeg ikke gjør det, ender jeg opp med å ikke bruke bildene. Men jeg sjekker alltid med gubben dersom jeg er i tvil om jeg har tatt litt mye. Stort sett dreier det seg om å minske dobbelthaken litt dersom bildet er litt i froskeperspektiv, krympe en valk som ble uforholdsmessig stor på bildet etc. Jeg lar det fortsatt være dobbelthake og valk der, bare ikke så stor.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.