Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Separere plommen fra eggehviten

#1

Ibidelma sa for siden:

hvor får man kjøpt et slikt redskap? har kikket på glassmagasinet og tilbords her, men de hadde ikke..



#3

Vimsen sa for siden:

Det er et skikkelig unyttig redskap!



#5

Veronal sa for siden:

Hvis det er et marked for slike plastikkdingser så tror jeg det, ja.


#6

Vimsen sa for siden:

Det virker jo som om at det er litt vanskelig å få tak i da. :knegg:


#7

Pamina sa for siden:

Beste du kan gjøre er å helle plommen opp i hånda og la hviten renne ned i bolle. Det er i alle fall det Jamie gjør, og det er utrolig enkelt.



#9

kisha sa for siden:

Jamie fingrer med all maten, jeg synes det er ekkelt. Jeg deler skallet og bruker det til å sile av egggehviten.


#10

Vimsen sa for siden:

traktoren. FNIS.


#11

Vimsen sa for siden:

Eg og.
Og eg og.

Bør over med den dårlige humoren. Gamla er sliten.


#12

Eia sa for siden:

Det er godt å bli litt gørrete på hendene av og til :tilstår: Jeg og Jamie ...


#13

Azi sa for siden:

Eg og! :nemlig:


#14

Pamina sa for siden:

:dulte:


#15

Angelique sa for siden:

Me too
fryktelig enkelt

Syntes det er ekkelt å ta oppi maten når jeg lager mat
Spesielt baking, men heldigvis er det min kjære som er baker , som tar seg av den biten


#16

Skilpadda sa for siden:

Det gjør jeg også. (Selv om jeg egentlig mistenker at eggeskallet er en god del mindre rent enn fingrene mine ..)


#17

kisha sa for siden:

Egget blir vel stek på et vis?


#18

Skilpadda sa for siden:

Stekt? :confused:


#19

kisha sa for siden:

Jeg bruker å dele eggeplommer til kaker, så steker jeg dem.
Noen ganger til is, da fryses den.
Uansett vasker jeg hendene før matlaging.

Vil jo ikke ha hundehår i maten.


#20

Hyacinth sa for siden:

:rofl:

Jeg tror hun mener at du sikkert pleier å varmebehandle egget på en eller annen måte etterpå, så det gjør ikke noe om det er litt bakterier på egget.

Forøvrig skiller jeg plommen fra hviten ved å tømme plommen i eggeskallet, det er virkelig ikke noe problem og tar omtrent tre sekunder. Det er bare litt kjipt når man søler litt plomme ned i hviten man hadde tenkt å stivpiske.


#21

Mamma Rosa sa for siden:

Samme gjør jeg.
Trodde ikke noen trengte en dings til sånt.


#22

Skilpadda sa for siden:

Aha. :blond: Men da spiller det jo ingen rolle om man får bakterier i egget fra fingrene heller. Jeg mente jo bare å si at siden hendene mine blir vasket før jeg lager mat, mens eggene sjelden blir det, så er det forsåvidt mer hygienisk å bruke hånden enn eggeskallet til å dele egg. (Jeg lurte på om hun mente at egget hadde blitt "stekt" på utsiden slik at det ikke var bakterier på det, eller noe sånt ...)


#23

safran sa for siden:

:humre: Raringer.


#24

kisha sa for siden:

Derfor sa jeg det. Natta.
Beklager.
Det var ikke vondt ment, jeg tenkte omvendt. Når jeg leser det på nytt, ser jeg jo at fingrene dine er renere enn egget. Jeg er visst for trøtt. :digger:


#25

Senna sa for siden:

Og jeg bruker en sånn "tacky" plastdings fra Tupperware til dette. :o


#26

Skilpadda sa for siden:

Aha! Da er vi jo enige, da, og all forvirring er oppklart. Nå kan vi sove godt begge to! :riktig:


#27

kisha sa for siden:

Natti, natt. :klem:


#28

Ibidelma sa for siden:

Takk for at du fant!!
Orker ikke det styret med frem og tilbake i eggeskallet. Skal jeg begynne å bake, så får jeg begynne enkelt :)

Vimsen: :kneblet:


#29

Ibidelma sa for siden:

Jeg gjør:digger:


#30

My sa for siden:

Det gjør jeg også :nikker: Beste måten å gjøre det på. I allefall for meg, for jeg er ei kløne, så jeg er flink til å kutte hull i eggeplommen når jeg slenger den fra det ene skallet til det andre. Har bedre kontroll når jeg har den i hånda.

#31

My sa for siden:

Å giiiiid!:giggle: Så ekkelt! :knegg:

Hvordan lager du boller forresten? Du TAR vel ikke på dem? :sjokk:


#32

Ibidelma sa for siden:

Det er vel INGEN som TAR på bollene ? :eek: :grøsser:


#33

safran sa for siden:

Hey, dere ser vel forskjellen? Egget sklir mellom fingrene og tar med seg rester av hud, skitt og såpe før massen siiiiger ned i bollen. Yummi! :knegg:


#34

My sa for siden:

For ikke å snakke om alle døde hudceller, skitt og såperester som blir knadd inn i boller, brød og lignende! :grøsser:

Jeg har alltid på meg hansker når jeg baker brød :nemlig: Det har vel alle? Når jeg legger servelat på brødskiva bruker jeg en pinsett.


#35

Skilpadda sa for siden:

Ja, hva trodde du var grunnen til at hjemmebakt brød smaker så mye bedre enn industribakt? :knegg:


#36

Fluke sa for siden:

Jeg også. Har aldri fått til det der med skallet. :flau:


#37

Harriet Vane sa for siden:

Kjære vene....

Må bare :dåne: litt. Vask hendene og ikke ha for lange negler. Ikke bruk neglelakk, så du SER hva som er under neglene.

Kakk egget mot kanten av bollen, eller kanten av kjøkkenbenken, dersom du bruker plastbolle. Du skal nå stå med to halve egg, oppi den ene halvparten skal du ha hvite og plomme. hell plommen fra halvdel til halvdel, mens hviten renner ned i bollen under. Etter et par slike overflyttinger er hvite og plomme delt. Du kan også helle egget over i hånden og la hviten gli ned i bollen gjennom fingrene, mens plommen blir liggende gjen.

Det er FINT å ta på maten med rene fingre. Hvis dere ikke vil ta på det, synes jeg ikke dere bør spise det heller. Det er viktig å lukte på maten, ta på maten (med rene fingre), smake på maten. Da blir man kjent med råvaren og lærer å skille på kvalitet. Jeg tror ikke man kan bli skikkelig god til å lage mat, dersom man ikke bruker fingrene.


#38

Fluke sa for siden:

:blabla:

:fnis: Jeg er visst litt "dertete" når det kommer til kliss på fingrene.


#39

safran sa for siden:

Nå ler jeg litt av Mim. :humre:


#40

Ibidelma sa for siden:

:nemlig:
Og når jeg skal lage mat så tar jeg på romdrakt for å være sikker på at det ikke drysser et eller annet kroppslig på den!!


#41

Harriet Vane sa for siden:

Fordi jeg ikke har en eggeskiller fra TW? Finslige fjols. :humre:

Klisse med maten er herlig!


#42

safran sa for siden:

Nei, tror du jeg har eggeskiller fra TW? :snurt: Jeg trodde du dånte over soga om hudcellene, jeg. Nei?

Akkurat som om jeg ikke klarer å skille egg med eggeskallet. Pføy.


#43

My sa for siden:

:dulte:

#44

Zita sa for siden:

Er det grisete å bruke hendene til å skille egg?

Det kan ikke være så ille. Bare tenk på hvor egget kommer i fra. :knegg:


#45

Harriet Vane sa for siden:

Ja, jeg regnet med at du greide det. Ellers ville jeg stusset. Hudceller og sånt i brøddeigen har jeg aldri tenkt over før nå.


#46

My sa for siden:

Må innrømme at jeg ikke har tenkt over hudceller eller at det på noen annen måte skal være grisete å ta i egget heller.

Bruker forresten alltid fingrene til å smøre former med også. Og dåner litt av min søster som kjøper formfett på sprayboks, og hvis hun er tom river hun ut en pen firkant med matpapir som hun kan holde smørklumpen med mens hun smører :fnise:


#47

Fluke sa for siden:

Er det liksom sært å bruke matpapir når man smører former også nå? :snurt:


#48

Harriet Vane sa for siden:

For et pertentlig lite vesen. :knegg:

Jeg bruker ikke formfett, det lukter ekkelt og virker lite innbydende. Mne det hender jeg bruker pensel og smører formene med smeltet smør, eller bruker litt tørkepapir. Er det ekkelt?


#49

My sa for siden:

Det er ikke ekkelt mim, det er fisefint, upraktisk og lager unødvendig søppel eller oppvask :knegg:

(du kan kanskje heller si at det er jeg som er lat som ikke gidder å smelte smør :tullerdu: først, for så å smøre det i forma med en pensel)


#50

Harriet Vane sa for siden:

Lat, fisefin, grisete eller pertentlig. :nemlig: Det finnes altså ulike "retninger" eller skoler på kjøkken.


#51

My sa for siden:

Jeg er lat og grisete :tøff:


#52

Fluke sa for siden:

Jeg er visst fisefin, men jeg smuldrer smør i mel med hendene altså.


#53

My sa for siden:

Lar dette seg gjøre på andre måter? Kan kjøkkenmaskiner smuldre? Smuldremaskin! :hyper:

#54

Fluke sa for siden:

Jeg har gjort det med kjøkkenmaskin en dag hånda var skikkelig vond (har ødelagt hådledd og bruker maskin til det meste egentlig), og det funket det også, men det ble mye styr (oppvask) av det da.


#55

Claire sa for siden:

Hvis man er veldig varmblodig. :nemlig:


#56

Skilpadda sa for siden:

Jeg smuldrer naturligvis smør med hendene, det er jo klart den beste måten, men skal jeg smøre en form, bruker jeg pensel og smeltet smør, eller en papirbit og hardt smør. (Å smelte smøret til å smøre formen med gjør jeg for øvrig ved å legge en smørklatt i formen og sette den i ovnen noen sekunder.) Jeg er altså ikke for fisefin til å ta i maten, men ikke glad i å grise til fingrene at jeg gjør det dersom det ikke har noen spesiell nytteverdi. En slags mellomposisjon, altså?


#57

kisha sa for siden:

Nei, det gjør jeg. Og jeg har aldri vært sær. Bare praktisk.

Smuldre smør er vel det eneste jeg bruker fingrene til. Men det er så klissent.


#58

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg bruker også matpapir når jeg smører former.


#59

kisha sa for siden:

Når jeg smører brødformer ( 8 stk. om gangen), trer jeg en brødpose over armen og smører med fingrene tildekket. Veldig raskt og greit. Og jeg er like ren på fingrene når jeg er ferdig.:)


#60

safran sa for siden:

Jeg er visst pertentlig fordi jeg smører former med matpapir mellom hender og smør. :sukk: Jeg syns det er enklere, nemlig. Da smelter ikke smøret inn i fingrene istedenfor i formen, og så slipper jeg å vaske meg enda en gang.


#61

Skilpadda sa for siden:

:ja:


#62

Hyacinth sa for siden:

Det gjør jeg også. Eller bruker tørkepapir.

Skilpadda: Jeg skjønte hva du mente. Jeg så bare fjeset ditt for meg da du undret deg over det stekte egget... :fnis:


#63

kisha sa for siden:

Under golf-krigen var vi plaget med bittesmå biller i melet. Jeg fikk beskjed om at de ble jo stekt, så de var ikke farlig. Dessuten var de så små at de nesten var usynlig. Men jeg kastet melet, siden jeg hadde sett dem og hadde synet av dem på netthinna. Hadde jeg brukt melet ville jeg neppe ha merket dem.
Vi er visst overrenslige her i landet.


#64

kisha sa for siden:

Bollene blir stekt etterpå.


#65

My sa for siden:

I motsetning til ... det du bruker egg til ...?

Hva gjør du når du kutter salat og grønnsaker som ikke skal varmebehandles da?


#66

Solsikka82 sa for siden:

jepp den metoden så jeg faktisk på et barneprogram hvor en fra kokkelandslaget anbefalte dette til barna, og så klart viste det til dem. fikk det til gjorde de også!!

:digger:


#67

kisha sa for siden:

Jo, du har et poeng. Men jeg sa bare at jeg synes Jamie hadde fingrene sine i all maten. Hele tiden. Det er ikke alt du trenger å bruke fingrene til.


#68

My sa for siden:

Nei det er sant. Men gøy er det! :glis:

Jeg liker å kjenne den herlige grøssende følelsen av ekkel seig smørje som renner mellom fingrene ... som da vi var små og hadde slik lekeslim. :knegg:
En unnskyldning for å være litt barnslig.


#69

kisha sa for siden:

Det var artig å holde på med. Noen helte det i håret på meg på skolen, ikke artig.


#70

safran sa for siden:

:fnise:


#71

Mams sa for siden:

Jg har eggeskiller fra TW, så kjekt når jeg lager Verdens Beste hor man skal skille 5 egg. Da går det mye kjappere en når jeg bruker skallet. (jeg griser uansett utrolig mye når jeg knekker egg)
Når jeg smører former tar jeg en liten bit tørkepapir mellom meg (minde fingre altså) og smøret.
Har ingen problemer med å ta i deiger osv da, men rått kjøtt derimot får jeg grøssninger av, kun kylling som er ok.

Kan fortelle om en liten episode.
Jeg skulle skjære opp fisk, den var delvis oppdelt da, men jeg måtte ta siste biten. Jeg tar da ikke i rå fisk :grøss: og tredde plastposer utenpå hendene i mange av hansker. Så der stod jeg og knota med poser på begge hendene og mellomste sønnen min stod og prøvde å pelle ut øyet på fisken (uten noe på hendene)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.