Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av et helt stykke kjøtt

#1

emma71 sa for siden:

Jeg kjøpte en hel mørbrad forrige dagen, nesten 3 kg, pakket i tett plast, men ikke vakuumpakket. Utløpsdato er 2. februar. Jeg har tenkt å bruke kjøttet i en gryterett, Biff Stroganoff regner jeg med, lørdag 23.1.

Bør jeg fryse kjøttstykket (i mindre stykker/skiver?) inntil jeg skal bruke det, eller burde det gå bra å oppbevare det i kjøleskapet i orginalemballasjen?


#2

Bille sa for siden:

Det har altså ikke vært fryst og ligger i originalemballasje? I så fall skal det gå greit det ja.


#3

emma71 sa for siden:

Ikke vært fryst, fersk fra butikken i den posen fra Gilde (?), helt uåpnet.


#4

sykkelpappa sa for siden:

Det er fullstendig uproblematisk å oppbevare det i kjøleskap i originalemabllasjen. Skulle det bli noe som helst problem ville jeg klagd til Gilde ettersom det er innenfor best-før datoen. Helt unødvendig å fryse det.


#5

mkj sa for siden:

Du behøver ikke fryse det og du bør helst ikke gjøre det, for jo nærmere utløpsdato jo mørere kjøtt!


#6

sindrome sa for siden:

Gleder meg til Biff stroganoff :D


#7

emma71 sa for siden:

Takk for svar :) Det ligger fortsatt helt urørt innpakket, og der blir det liggende til fredag. Tar vel litt tid å skjære opp og steke nesten 3 kg kjøtt i småbiter :dåne:

Ja, det er din fortjeneste at det blir det :dulte:
R og barna får spise pølser :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.