Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karusellkake

#1

m^2 sa for siden:

Bildet ble så elendig at jeg droppet det :mumle:

Du trenger to vanlige kakebunner. Hvis man lager selv, lager man en bunn av 2/3 av røra og den andre av 1/3 av røra. Hvis man kjøper, skjæres en til så den er tynnere enn den andre.
Pynt bunnen (den som er tykkest) som f.eks bløtkake eller med annet fyll (f.eks sjokoladekake med fyll eller hva som helst), gjerne i to lag.
Lag til mønster/lokk med marsipan (eller icing)
Legg den tynneste kakebunnen på en rund papp/kartong-plate som er littebitt mindre enn kakebunnen og pynt til med krem/e.l. og marsipan på toppen.

Så til cluet - bruk sukkertøystenger som presses ned i kaken. Balanser (!) den tynneste kaken (altså taket) på toppen av sukkertøystengene, kartongrunding og alt. Bruk kjeksdyr, marsipandyr, seigmenn, osv osv som "karusellvogner".

Hvis noen tør prøve seg på denne vil jeg veldig gjerne se bilde :D
Jeg ser vel for meg at det kan være enklere med en litt kompakt sjokoladekake enn sukkerbunn kanskje :)


#2

m^2 sa for siden:

Noe sånt, men tanken mindre... amerikansk (?)


#3

Nenne sa for siden:

Det ser jo kjempetøft ut! :hyper: Det har jeg lyst til å prøve!


#4

Honda sa for siden:

min konditor venninne sier at om man skal lage sånn etg kaker, men ting nedi kaken er det best å bruke sjokoaldekaker til det, eller andre "seige" "tunge" kaker.
For da holderstativene bedre

dette da om en 2 etg bryllupskake, for jeg ville ha masipankake, og hun sa at set holdt aldri,for at sukkerbund er for porøs


#5

gnuri sa for siden:

Hmmm- vet om en som blir 5 år om en stund, som ville ha digget den kaka, ja.... ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.