For jeg lager alltid seige, tørre og kjipe koteletter. Nå er ikke jeg så veldig glad i svinekjøtt selv, så jeg gir egentlig blaffen, men øvrige husstandsmedlemmer kunne gjerne tenkt seg koteletter til middag dann og vann.
Krydre de godt og ikke steke de for lenge. Rask stekeskorpe på pannen og ettersteking i ovnen går også fint. Følg med på stekingen så du får tatt dem ut før de blir tørre.
Jeg setter på stekeplaten, og imens legger jeg koteletter på tørkepapir. Krydrer dem godt med salt og pepper. Når pannen er god og varm slenger jeg oppi en stor dæsj melange. Skrur så ned platen på 8 (der 10 er høyest) og steker kotelettene 2-3 minutter på hver side. Så skrur jeg ned varmen til 6, og snur kotelettene når jeg ser blod komme opp av kjøttet. Når det er klar væske som kommer opp, er kotelettene ferdige.
Men som andre sier lenger opp; det å legge dem i stekeovnen etter å ha forstekt dem litt, er veldig lurt. Da gjerne med eplejuice, ananasjuice eller appelsinjuice. Jeg steker gjerne noen ringer med ananas ved siden av, dersom jeg bruker ananasjuice.
Bare hyggelig.
Det beste tilbehøret, synes jeg, er poteter og dampkokt brokkoli. Så steker jeg brokkolien i stekesjyen til kotelettene. Mmmm! Åhr! Nå ble jeg sulten. Takk skal du f*** meg ha, lizzom. :mumle:
Gjelder oppskriften både svinekoteletter, nakkekoteletter og andre typer koteletter?
Har du stekepanne med høy kant og lokk, så kan de ligger der å godgjøre seg i stekesjyen og bittelitt vann på avskrudd eller veldig lav varme på platen mens du klargjør de siste tingene av tilbehøret.
Dette gjør jeg med alle slags mulige koteletter, kanskje bortsett fra slike grufsete koteletter mannfolka har i trynet.
Jeg bruker jernstekepanne. Når jeg har stekt brokkolien tar jeg litt av vannet og smøert de ble dampet i og heller i pannen sammen med litt mer melange. Steker opp, mens jeg skraper i pannen for å få med alle de gode smakene som har satt seg der, og heller til slutt over kotelettene som jeg har i et pent ildfast fat(som kan settes i stekeovn på 70-80 grader for å holde varmen). Deilig stekesjy!
:fortsatt sulten:
Ikke dumt å marinere dem først heller; med noe surt (eplesider, sitron, ananas etc)+ olje+ eventuelt krydder. Marinaden vil gjøre kjøttet mørere og saftigere.
Jeg ville stekt i smør på begge sider for stekeskorpe, og etterstekt på lavere varme i ovnen. Eller ha i ingredienser til saus rett i pannen etter at kottisene har fått stekeskorpe og la dem syde ferdig i sasuen, det gjør også kjøttet veldig mørt og saftig. Saus kan for eksempel være creme fraishe blandet med litt kraft (vann+ buljong), litt edikk eller vin og smakt til med sennep og timian.
Vi har funnet oppskrift som er blitt populær hos hele familien. Kutt opp masse "harde grønnsaker" som potet, gulrot, kålrot, sukkererter, brokkoli osv. slik at det dekker bunnen i en langpanne. Krydre. Legg nakkekoteletter, som er saltet og pepret, rett på grønnsakene. Stek på 160 grader i 1,5 til 2 timer.
Det er enkelt, penkelt å lage, men trenger jo ganske langt tid i stekeovnen. Og så blir det fryktelig godt.
Vi steker dem i pannen med en god klatt margarin for å få stekeskorpe og krydrer godt. Legger de i stekeovnen sammen med sjyen og lar de ligge 3 timer på rundt 100-120 grader.
De blir kjempemøre og veldig gode.
Lager fløtesaus av sjyen. :nam:
Jeg har ikke lest svarene over. Jeg ville bare skrive hvordan jeg gjør det. :D
Jeg legger 6 koteletter i en ildfast form. Har i litt kjøttbuljong, salter med salt og pepper, og har i litt vann. Har grønnsaker og løk rundt også i formen.
Dette står under aluminiumsfolie i stekeovnen i 1,5 time ca, ved 160 grader.
Jeg lagde koteletter i forigårs, faktisk, og de ble veldig gode. Jeg krydret med Blackened-kryddermix (laget selv, se oppskrift under), og stekte dem i godt med smør. 2 min på hver side (høy varme), så skrudde jeg ned varmen og lot de ettersteke 2,5 min på hver side på svak varme.
Stekte eplebåter, svisker og tørkede aprikoser til. En neve sukkererter hadde jeg sikkert også hatt oppi, hvis jeg hadde hatt.
Serverte med kokte poteter og kotelettsaus med aprikos og sviske (pose :flau:).