Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage gode koteletter?

#1

Myrull sa for siden:

Ja, det lurer jeg på.

For jeg lager alltid seige, tørre og kjipe koteletter. Nå er ikke jeg så veldig glad i svinekjøtt selv, så jeg gir egentlig blaffen, men øvrige husstandsmedlemmer kunne gjerne tenkt seg koteletter til middag dann og vann.

Hvordan får man koteletter som ikke smaker mdf?


#2

Nabojenta sa for siden:

Mine koteletter smaker alltid saftig og godt. Jeg salter og peprer før steking. Ingenting hokuspokus.


#3

United sa for siden:

Stek de, så lar du de dampe i eplecider. Under lokk, så klart. Om du vil kan du lage saus av sjyen etterpå, men jeg har surkål og poteter til.


#4

Erica sa for siden:

Krydre de godt og ikke steke de for lenge. Rask stekeskorpe på pannen og ettersteking i ovnen går også fint. Følg med på stekingen så du får tatt dem ut før de blir tørre.


#5

Mauser sa for siden:

Skal du lage koteletter må du vel strengt tatt være gris.


#6

Myrull sa for siden:

Jo, det være noe hokuspokus jeg går glipp av, for de blir alltid skikkelig seige og fæle. :hjelp:

Steiker du de fort og brutalt på høy varme eller steiker du de lenge? Panne eller steikeovn?

:kottiskløne:


#7

Myrull sa for siden:

Mulig jeg ville gjort meg bedre som gris enn som kokk.


#8

Nabojenta sa for siden:

Jeg setter på stekeplaten, og imens legger jeg koteletter på tørkepapir. Krydrer dem godt med salt og pepper. Når pannen er god og varm slenger jeg oppi en stor dæsj melange. Skrur så ned platen på 8 (der 10 er høyest) og steker kotelettene 2-3 minutter på hver side. Så skrur jeg ned varmen til 6, og snur kotelettene når jeg ser blod komme opp av kjøttet. Når det er klar væske som kommer opp, er kotelettene ferdige.

Men som andre sier lenger opp; det å legge dem i stekeovnen etter å ha forstekt dem litt, er veldig lurt. Da gjerne med eplejuice, ananasjuice eller appelsinjuice. Jeg steker gjerne noen ringer med ananas ved siden av, dersom jeg bruker ananasjuice.


#9

Myrull sa for siden:

Takk for "koteletter for dummies"-oppskrift, skal prøve den sånn neste gang. :) Jeg har sikkert ødelagt de ved å la de steke for lenge.


#10

Nabojenta sa for siden:

Bare hyggelig.
Det beste tilbehøret, synes jeg, er poteter og dampkokt brokkoli. Så steker jeg brokkolien i stekesjyen til kotelettene. Mmmm! Åhr! Nå ble jeg sulten. Takk skal du f*** meg ha, lizzom. :mumle:


#11

Fersken sa for siden:

Gjelder oppskriften både svinekoteletter, nakkekoteletter og andre typer koteletter?

Har du stekepanne med høy kant og lokk, så kan de ligger der å godgjøre seg i stekesjyen og bittelitt vann på avskrudd eller veldig lav varme på platen mens du klargjør de siste tingene av tilbehøret.


#12

Nabojenta sa for siden:

Dette gjør jeg med alle slags mulige koteletter, kanskje bortsett fra slike grufsete koteletter mannfolka har i trynet.
Jeg bruker jernstekepanne. Når jeg har stekt brokkolien tar jeg litt av vannet og smøert de ble dampet i og heller i pannen sammen med litt mer melange. Steker opp, mens jeg skraper i pannen for å få med alle de gode smakene som har satt seg der, og heller til slutt over kotelettene som jeg har i et pent ildfast fat(som kan settes i stekeovn på 70-80 grader for å holde varmen). Deilig stekesjy!
:fortsatt sulten:


#13

~TM~ sa for siden:

Jeg liker å kline sennep på dem før jeg steker dem.


#14

daffy sa for siden:

Ikke dumt å marinere dem først heller; med noe surt (eplesider, sitron, ananas etc)+ olje+ eventuelt krydder. Marinaden vil gjøre kjøttet mørere og saftigere.

Jeg ville stekt i smør på begge sider for stekeskorpe, og etterstekt på lavere varme i ovnen. Eller ha i ingredienser til saus rett i pannen etter at kottisene har fått stekeskorpe og la dem syde ferdig i sasuen, det gjør også kjøttet veldig mørt og saftig. Saus kan for eksempel være creme fraishe blandet med litt kraft (vann+ buljong), litt edikk eller vin og smakt til med sennep og timian.


#15

Tjorven sa for siden:

Vi har funnet oppskrift som er blitt populær hos hele familien. Kutt opp masse "harde grønnsaker" som potet, gulrot, kålrot, sukkererter, brokkoli osv. slik at det dekker bunnen i en langpanne. Krydre. Legg nakkekoteletter, som er saltet og pepret, rett på grønnsakene. Stek på 160 grader i 1,5 til 2 timer.

Det er enkelt, penkelt å lage, men trenger jo ganske langt tid i stekeovnen. Og så blir det fryktelig godt.


#16

Acsa sa for siden:

Min mor lager verdens nydeligste ovnssurrede koteletter, de er så møre at de faller av beinet. Skal høre med henne hva det er hun gjør. :)


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns også nakkekoteletter er lettere å få til enn vanlige svinekoteletter.


#18

Smash sa for siden:

Vi steker dem i pannen med en god klatt margarin for å få stekeskorpe og krydrer godt. Legger de i stekeovnen sammen med sjyen og lar de ligge 3 timer på rundt 100-120 grader.
De blir kjempemøre og veldig gode.
Lager fløtesaus av sjyen. :nam:


#19

Ole Brumm sa for siden:

Jeg bruker å lage en variant med annanasringer og ost på toppen av koteletten. :nam:


#20

Crimina sa for siden:

Jeg har ikke lest svarene over. Jeg ville bare skrive hvordan jeg gjør det. :D

Jeg legger 6 koteletter i en ildfast form. Har i litt kjøttbuljong, salter med salt og pepper, og har i litt vann. Har grønnsaker og løk rundt også i formen.

Dette står under aluminiumsfolie i stekeovnen i 1,5 time ca, ved 160 grader.

Da blir kotelettene kjempegode.


#21

Salt sa for siden:

Jeg lagde koteletter i forigårs, faktisk, og de ble veldig gode. Jeg krydret med Blackened-kryddermix (laget selv, se oppskrift under), og stekte dem i godt med smør. 2 min på hver side (høy varme), så skrudde jeg ned varmen og lot de ettersteke 2,5 min på hver side på svak varme.

Stekte eplebåter, svisker og tørkede aprikoser til. En neve sukkererter hadde jeg sikkert også hatt oppi, hvis jeg hadde hatt.

Serverte med kokte poteter og kotelettsaus med aprikos og sviske (pose :flau:).

BLACKENED-SPICEMIX:

2 ts paprikapulver
4 ts tørket timian
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
1 ss sukker
2 ts salt
2 ts pepper
1 ts cayenne pepper
1 ts oregano
1 ts malt spisskummen
1/2 ts muskat

Denne spicemix'en er kjempegod, og jeg bruker den på "alt"! Fra kylling til laks til koteletter.


#22

Floksa sa for siden:

Du kjøper dem hos noen som har hatt hagegris :nikker:

Da er de ikke mulig å få tørre eller seige også smaker de himelsk.


#23

Ine sa for siden:

Kult ord forresten! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.