Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Frokost" muffins?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Er det noen som har en god oppskrift på "frokost"muffins? Tenker på typen med skinke, ost e.lign oppi, ikke den vanlige kakemuffinsen. Prøver å finne et alternativ til brødskive-matpakka! :jupp:


#2

Canisa sa for siden:

Følger spent med!


#3

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg gjør det samme som Canisa. :blafre:


#4

Mandarin sa for siden:

Sunne” muffins

100 g marg smeltes
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 1/2 dl lettmelk
1/2 rød paprika
1/2 purre
100 g kokt skinke
Raspet hvitost

Smelt marg og avkjøl. Finhakk paprika, purre og skinke. Lag røren og tilsett de hakkede ingred.
Fordel røren i muffinsformer (kan med fordel penseles forsiktig med litt olje, ellers henger de litt fast), strø over osten og stek i 15-20 min på 250 grader.
Røren kan stå i kjøleskap i formene over natten, så er det klart for steking på morgenen.
Dette blir ca 15 muffins av 2 kr stk... (Ifg F&B)

(Oppskriftene er hentet fra ” Foreldre & Barn”)


#5

Jaria sa for siden:

Jeg har ikke laget disse, men fant denne oppskriften på slankenett:
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
200 gr revet ost
2 egg
3 dl lettrømme / kesam
½ ts paprikapulver
1 ts urtekrydder
½ boks skinke i biter
Bland alt det tørre, ha i eggene, osten og skinken og fyll muffinsformene halv fulle (ca 14 stk). Ha evt. Ostestrø på toppen. Steikes ved 170 grader ca 30 min på nederste rille.
Smaker nydelig til suppe og salat. Gode både kalde og varme.


#6

Estrella sa for siden:

Følger også spent med.



#8

Mikkeline sa for siden:

Kan noen av disse fryses montro?


#9

Carpe Diem sa for siden:

Min erfaring generelt er at bakverk med bakepulver ofte blir litt tørre etter frysing.....:nemlig:


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg tenkte å prøve disse gulrotsconesene til lunsj en av dagene i helgen. :) Oppskriften er fra Josefinespillet til Lillegutt, og han har spurt flere ganger om vi kan lage dem.

Gulrotscones

4 kopper hvetemel
1 kopp grovt hvetemel
1 teskje salt
4 teskjeer bakepulver
blandes i en bakebolle.

100 gram mykt smør blandes oppi med fingrene til smøret er løst opp i melet.

Ha oppi 2 revne gulrøtter og 1 kopp revet ost.

Ha oppi 2 kopper skummet kulturmelk eller litt mer. Røres sammen. Hvis deigen blir for klissete, har du i litt mer mel.

Del deigen i 4 og klapp hver del ut til en flat rund kake, omtrent så stor som en lompe. Skjær hver kake i 4.

Strø på valmuefrø og solsikkefrø hvis du vil. (Det er godt!) Stek kakene på 230 C i omtrent 15 minutter.


#11

Canisa sa for siden:

Åhh, de hørtes gode ut Skilpadda!:jupp:

Vi pleier å lage oreganoboller/rundstykker. og de egner seg godt til fysing:

3 dl helmelk (vi bruker nå det vi har)
50 g gjær/1 pose tørrgjær
1 liter hvetemel (vi blander ofte inn sammalt hvete)
100 g smør
1 ts salt
1 dl revet Cheddar
1 ss oregano

Smuldre smøret i melet og bland ingrediensene til en jevn deig.
Stekes ved 250 grader i ca. 15 minutter.

Disse er best varme!:nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.