I dag kjøpte jeg en rød Nespresso Citiz 120 (den med melkeskummeren stående ved siden av) og gleder meg til å smake de ulike kaffene. ... men er det slik at man MÅ drikke espressoene som espresso? Husbonden er lite glad i espresso, han liker 'vanlig' kaffe og vil heller ikke være tilfreds med en liten espressokopp. Han vil ha stor kopp og m y e kaffe. Kan jeg bruke espressokapsler og lungo vannmengde eller vil smakene bare bli rare da?
Jeg bruker kapslene helt om hverandre og har i så mye vannmengde som jeg har lyst til den dagen. Kan gjerne finne på å ta en espresso-kapsel og trykke på lungoknappen - og kanskje en trykk på espressoknappen igjen etterpå hvis jeg har lyst på litt "tynn" kaffe en dag.
Gubben her i huset bruker gjerne espresso kapsler til stor kopp :jupp:
Jeg synes ofte den blir litt stram i smaken. Bruker den aller helst til Cappuchino jeg :elsker:
Man kan visstnok dessuten stille inn både espresso-knappen og lungo-knappen til ønsket mengde, ved å holde knappen inne og slippe når man er fornøyd. Og man kan resette innstillingene v.hj.a. litt abra kadabra og ofring av geite-innvoller. Men altså, hvis han liker best mer "americano"-kaffe, så er kanskje en litt mer utvannet lungo noe å gå for?
Jeg liker ikke utvannet espresso, men jeg liker ikke tynn kaffe heller. Så jeg grøsser litt av Miss Norways tilnærming. :knegg:
Men mengde stilles (ihvertfall på min dinosaur-Nespresso) enkelt inn ved å holde på knappet til ønsket mengde, så får du samme ved et lett trykk neste gang.
Gratulerer med ny maskin :blomst. jeg er kjempefornøyd med min :jupp: Jeg er veldig glad i den gule (finezzo lungo) den er rund og fin i smaken og ikke så sterk. (stor kopp)
Til latte trenger du antakelig en sterk espresso (som ikke blir borte i melk), f.eks. ristretto eller arpeggio. Til vanlig kaffe velger du en lungo. Jeg aner ikke hvilken som er best av dem. Ellers synes jeg det er godt med en mildere espresso (f.eks. rosabaya) med litt mindre melk i (er det cortado det heter da?).
Gratulerer med nespressomaskin. Vi er fremdeles forelsket i vår. Eneste problemet er nå at jeg sliter med å drikke den grusomme kaffen på jobb. Jeg vurderer å kjøpe en maskin til jobben også.
Hjemme drikker jeg helst latte til frokosten. Jeg synes den mosegrønne, Indria, er best til det. Etter middag vil jeg helst ha vanlig kaffe, og da velger jeg som regel en blå lungo.
Til latte bruker jeg de sterkeste av espressoene, hvilket er de jeg foretrekker når jeg drikker espresso også, spesielt synes jeg Arpeggio (lilla) og Indriya (olivengrønn) er gode, men også Rosabaya og Dulsão er to sorter jeg liker å drikke som espresso.
Når jeg en gang i blant velger Lungo går det som regel i den gule; Finezzo eller noe.
Tilføyelse: Jeg bruker ofte Descaffeinato Intenso til latte også, siden jeg gjerne har lyst på latte på kvelden.
Til vanlig kaffe bruker vi stort sett lungovariantene, til latte bruker jeg arpeggio, ristretto, roma, indrya, dulcao og rosabaya. Mitt beste tips er å kjøpe tilbudspakken man får tilbud om når man registrerer seg for første gang og prøve litt forskjellig.
Sida dette er en jomfrutråd; Kva slags maskin er heilt god nok? Eg er glad i kaffi, vil gjerne ha melkeskummer ved siden av og ikkje minst; har berre ei lommebok den skal passe...
Med Citiz & Milk kan du nyte gleden ved å tilberede en kopp Espresso og Lungo, eller melkebaserte kaffedrikker som Cappuccino og Latte Macchiato. Det smarte håndtaksystemet på toppen av maskinen gjør det enkelt å sette inn kaffekapselen og lage akkurat den kaffevarianten du ønsker. Med funksjonsknapper for liten kopp (Espresso) og stor kopp (Lungo) velger du ønsket kaffemengde. Etter tilberedning løftes håndtaket igjen og den brukte kaffekapselen faller automatisk ned i oppsamlingsbeholderen. Maskinen bruker en kaffekapsel pr kopp og slik får du alltid fersk kaffe. Med 16 kaffevarianter får du stor variasjon og alltid en smak som passer. Aeroccino gir deg perfekt melkeskum på noen få sekunder.