Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt brød


#2

Kanina sa for siden:

Jeg kjøper det på Rema. :værsågod:

:fnise:



#4

Garbella sa for siden:

Glutenfri scones:
1/2 l skummet kulturmelk
1 dl vann
1 toppet ss fiberhusk
ca 1 dl linfrø

Bland og la svelle.

1 liter blandet glutenfritt mel og gryn
2 ss smør
1/2 ts seltin
1/2 ts hjortetakkesalt
2 - 3 bakepulver

Bland i væsken, elt alt godt sammen.

Del i 4 og klapp ut i flate leiver, del hver leiv i 4 igjen.

220 grader midt i ovnen i 11 - 12 minutter.


#5

krystallklart sa for siden:

Kan linfrø erstattes med noe annet?
Hvilke gryn skal blandes med mel, havregryn?
Hva er hjortetakkesalt?
Kan det brukes vanlig kulturmelk i steden for skummet?


#6

ingling sa for siden:

Jeg har prøvd mye uten å lykkes, men nå har jeg lagd Finax fiberbrød et par ganger - melblanding i en kartong, nok til to brød. Enkelt og godt, synes jeg i hvert fall. Men det er ganske "tungt" brød, så hvis det er til barn vet jeg ikke om det fungerer. De har en variant som heter grovt brød også som er god.


#7

Kanina sa for siden:

"Min" scones-oppskrift er mye enklere, Krystallklart.

4,5 dl mel (helst Semper fiber-mix, evt halvparten lyst og halvparten grovt)
2 ts bakepulver
ca 2 SS smeltet smør/margarin røres lett sammen med melet
ca 2 dl melk (rør til deigen er litt fast, men fortsatt mulig å røre med skje, blir den for tykk, spe med litt mer melk).

Klatt med to spiseskjeer på bakepapir. Ikke forme deigen eller prøv å jevne ut klattene, da blir de lett kompakte og hever dårligere.

Stek i 10 min på 250 grader.


#8

Garbella sa for siden:

Du kan bytte det ut med akkurat hva du vil f.eks alfalfafrø.
Havregryn er helt glimrende.
Hjortetakkesalt er et hevinsmiddel og fås kjøpt på vanlig matvarebutikk.
Vanlig kulturmelk går helt fint.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.