Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bake-it-easy kakeform fra Porsgrunn porselen

#1

Pegasus sa for siden:

Bakeform/serveringsfat
(for både steking og servering- frysing og transport)

Dere som har den- er den så bra som reklamen skal ha det til? Har hørt at lokkene ikke passer helt bra, så da er det kanskje like greit å kjøpe en billigere, tilsvarende form fra en annen produsent?


#2

Palmen sa for siden:

Jeg liker min veldig godt. Nå må jeg få kjøpt en bærehank, den er ganske viktig. Men om det finnes en annen, billigere,- så er den sikkert like bra, husk bare å få med bærehank til den.


#3

Frøy sa for siden:

Hvordan feste bærehanken på porsgrunn sin da?


#4

Mirasol sa for siden:

Den er fin om ikke røren er for tyntfytende. Min er hvertfall ikke helt tett, uansett hvordan jeg har prøvd å fikse den. Aluminiumen er for tynn og bøyelig liksom. Prinsippet er flott da. Jeg har forøvrig brukt den mest til ostekake slik at kjeksbunnen har blitt brukt som "sparkel".


#5

Bergensis sa for siden:

Den er iallfall veldig fin til ostekake og oreokake. Eg har aldri brukt den i steikovn.


#6

Nessie sa for siden:

Den er helt super til ostekake og oreokake. :jupp:
Jeg har brukt den i steikovn også, har gått helt fint det.

Pass bare på at man ikke setter den på oppvarmet rist, da kan den sprekke.


#7

Palmen sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke hvordan bærehåndtaket festes, jeg har kun sett de hver for seg. Men lokket lar seg ikke feste til formen, så det er derfor jeg har konkludert at bærehåndak vil gjøre susen?!


#8

Mira sa for siden:

Jeg har ikke prøvd den, men de selger den til 50% på Christiania glassmagasin!


#9

Pegasus sa for siden:

Takk for mange gode tips! Veldig kjekt å vite at man må bruke kald rist- kjedelig hvis fatet sprekker ved første gangs bruk. Jeg tror det blir PP-formen på meg likevel, det går aller mest i ostekake her, så det høres ut som den skal få gjort nytten sin her i heimen. Takk for tips om Christiania glassmagasin, skal sjekke om de har butikk her i fjorden, det hadde vært fint!


#10

Gerbera sa for siden:

Jeg bruker den til ostekake, da det er stort sett den kaka jeg klarer å lage. :flau:

Har prøvd meg på gulrotkake i den formen også, men tror at min form er litt for tykk i bunnen, for det er vanskelig å få kaken til å bli gjennomstekt i midten under.



#12

Che sa for siden:

Den duger fint til ostekake og oreokake, men jeg synes f.eks sjokoladekaker hever mindre i den formen enn andre.

Jeg bruker forøvrig min kjempemye.


#13

Pegasus sa for siden:

Skytte: Det var faktisk den fra Kitchn som var alternativet mitt. :)

Gerbera: kanskje den fra kitchn steker bedre, med tynnere bunn? Hmmm... nå tror jeg at jeg ombestemte meg, gitt. ;)


#14

Tranquil sa for siden:

Helt grei til ostekake, oreokake o.l. Men til å bake i syns jeg ikke den er bra, røra renner ut langs kanten.


#15

Skytte sa for siden:

Noen her som har den fra Kitchn? Jeg ser for meg at den er litt lettere dersom man skal ha den med seg også. Porselen veier jo litt...


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg har begge deler. Den fra Kitch'n får riper i seg npr man skjærer kakestykker og er blitt stygg. Den fra PP funker fint som fat, men jeg har byttet min to ganger fordi den lekker. Den lekker forøvrig litt ennå.


#17

Pingis sa for siden:

Jeg har aldri helt skjønt poenget med den - for å lage oreokake og ostekake er det jo like greit å bare sette en vanlig springformring rett på et vanlig kakefat?


#18

Tranquil sa for siden:

Ja, syns du har ett poeng. Kjøpte min for å bake i den, men når den lakk gidder jeg ikke det. Skal jeg bake sjokoladekake har jeg en annen form som har bærehåndtak som jeg heller bruker. Jeg var tilbake og klaga på min, men fikk beskjed om å prøve en gang til. Deretter bel det bare sånn at jeg ikke gidda gå tilbake med den en gang til. Men jeg var faktisk ganske skuffa til å begynne med. Nå er det bare sånn at jeg bruker den til ostekake og oreokake.


#19

Lhi-My sa for siden:

Vi fikk en slik form fra Porsgrunn porselen når vi gifta oss for snart 7 år siden. Den lakk selv med en normal tjukk deig (sukkerbrød f.eks.). Jeg ga opp hele formen og ga den bort til søstera mi - som gjerne vil ha fint kjøkkenutstyr, men som aldri har bakt noe som helst.


#20

MissS sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med min. Bruker den til både ostekaker og sjokoladekaker.


#21

Pegasus sa for siden:

:knegg:


#22

Niobe sa for siden:

Jeg synes den er genial til ostekake og Oreokake, men ikke til kaker som skal stekes eller har tynn røre.


#23

fjellgeit sa for siden:

Hei, jeg har et desperat behov for å få tak i ostekakeforma fra Porsgrunn (den gamle typen - 24 cm)!!!! Lånte denne av min kollega, men den gikk i golvet og ble knust!!! Nå er den ikke å få kjøpt lenger, bare i 22 cm. Sukk......kanske kjedelig. Hadde vært topp hvis noen ville selge en de ikke bruker slik at jeg kan overekke en NY til min kollega!


#24

Nessie sa for siden:

Har aldri hatt store lekkasjeproblemer jeg? (Med kakeformen altså. :knegg:)


#25

Mirasol sa for siden:

Godt for deg! (begge deler :knegg: )


#26

Carrera sa for siden:

Elsker den forma! Brukes til ostekake og en mandelbunnkake her. Begge type kaker som er klin umulig å få ut av en vanlig springform.


#27

Teofelia sa for siden:

Den lekker som en sil når man skal lage kaker med tynn røre. Jeg har for eksempel en ostekake som skal ha et lokk av gelé på toppen, og det kan den ikke brukes til. Det er også sterkt irriterende med lokket som ikke passer helt, som ikke kan festes og som ikke har bærehåndtak.

Ellers er den fin til ostekaker som ikke skal dekkes av gelélokk og oreokake. Jeg bruker den aldri til kaker som skal stekes i ovnen, så der skal jeg ikke uttale meg.


#28

Niobe sa for siden:

Det går helt fint med gelélokk om jeg lar geléen bli ganske stiv før jeg heller den på kaken.


#29

Teofelia sa for siden:

I min form gjør det ikke det. :lei av å tørke gelé fra kjøleskapet:

#30

Che sa for siden:

Min lekker litt den også, men i og med at formen er aluminium, så kan jeg jo lett bøye den litt. Min lekker bare helt nederst, så om jeg passer på å trøkke ostekakerøra godt ned i forma, så går det så det suser.


#31

Heilo sa for siden:

Jeg tror det er den jeg har (hvitt porselensfat, vanlig aluminiumsring, blankt plastlokk). Er kjempefornøyd med den og har bakt både tykk gulrotkake, brownies og div andre kaker i den. Kakene blir gjennomstekte de. Setter den alltid inn i ovnen på varm rist og har ikke hatt noen problemer med den.


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

min har aldri lekket, jeg bruker den til alle slags kaker, dog ikke til ostekaker, da setter jeg bare kakering på fat. Tror jeg hadde pælma den temmelig raskt om den ikke hadde kunnet brukes til steking, ja. Men det irriterer meg at lokket ikke sitter fast, så verdens mest geniale kakeform er det ikke.


#33

Macky sa for siden:

Jeg er også superfornøyd med min, har aldri opplevd at den lekker, og den er super til steking. Dette er omtrent den eneste kakeformen jeg bruker når jeg lager kaker. Nå har jeg kjøpt bærehåndtak til den også :hjerter:


#34

Gerbera sa for siden:

Sier du at jeg ikke kan bake kaker?? :skingrestemme: :dramaqueen:


#35

Erica sa for siden:

Vi har en som vi har fått gjennom bokklubben, og den er veldig god å bruke. Den lekker ikke ut gele, ihvertfall.

Jeg bruker den til ostekaker, og til pai-kaker faktisk. Syns det er så vanskelig å få paiene ut av kakeformen, og da er denne genial.


#36

Pegasus sa for siden:

:knegg: :humre:


#37

Pegasus sa for siden:

Jeg sier tusen takk for kjempemange nyttige svar! Ufattelig mange husmødre her inne! :) Jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at denne kakeformen er helt supergenial, men overbevist nok til at den finner nok veien inn i kjøkkenskapet mitt. Og konklusjon: reklamen lyver definitivt littegrann.


#38

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har en, men det er ikke så veldig ofte den er i bruk, hvorfor det vet jeg egentlig ikke, tror ikke min lekker altså, nesten så jeg må teste den med en tynn røre med en gang. :knegg:


#39

carojenta sa for siden:

Hei, jeg prøver meg i denne gamle tråden; Min 24cm form ble kastet ved en feiltagelse og jeg sitter igjen med kun fat og lokk. Om noen har 24cm. aluminiumsring til overs fordi fatet har knust, kan jo de løse delene kanskje forenes?


#40

Moia sa for siden:

Aluminiumsringen på vår flasser og frister dermed ikke å bruke. Kontaktet PP men de selger ikke enkeltdeler. Frister ikke å bruke såpass mye penger på en ny - bare for å risikere at neste ring også flasser.. Synd de ikke selger "reservedeler".


#41

eltoro sa for siden:

Forsøker meg på en nesten halv år gammel tråd. Har du fremdeles fat og lokk ? :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.