Bakeform/serveringsfat
(for både steking og servering- frysing og transport)
Dere som har den- er den så bra som reklamen skal ha det til? Har hørt at lokkene ikke passer helt bra, så da er det kanskje like greit å kjøpe en billigere, tilsvarende form fra en annen produsent?
Jeg liker min veldig godt. Nå må jeg få kjøpt en bærehank, den er ganske viktig. Men om det finnes en annen, billigere,- så er den sikkert like bra, husk bare å få med bærehank til den.
Den er fin om ikke røren er for tyntfytende. Min er hvertfall ikke helt tett, uansett hvordan jeg har prøvd å fikse den. Aluminiumen er for tynn og bøyelig liksom. Prinsippet er flott da. Jeg har forøvrig brukt den mest til ostekake slik at kjeksbunnen har blitt brukt som "sparkel".
Jeg vet faktisk ikke hvordan bærehåndtaket festes, jeg har kun sett de hver for seg. Men lokket lar seg ikke feste til formen, så det er derfor jeg har konkludert at bærehåndak vil gjøre susen?!
Takk for mange gode tips! Veldig kjekt å vite at man må bruke kald rist- kjedelig hvis fatet sprekker ved første gangs bruk. Jeg tror det blir PP-formen på meg likevel, det går aller mest i ostekake her, så det høres ut som den skal få gjort nytten sin her i heimen. Takk for tips om Christiania glassmagasin, skal sjekke om de har butikk her i fjorden, det hadde vært fint!
Jeg bruker den til ostekake, da det er stort sett den kaka jeg klarer å lage. :flau:
Har prøvd meg på gulrotkake i den formen også, men tror at min form er litt for tykk i bunnen, for det er vanskelig å få kaken til å bli gjennomstekt i midten under.
Jeg har også lurt på å kjøpe den forma, men heller litt med å gå til anskaffelse av denne (har også sett den på Kitchn - ja, her faktisk www.kitchn.no/ProductList.asp?Cat=16&id=17324):
Jeg har begge deler. Den fra Kitch'n får riper i seg npr man skjærer kakestykker og er blitt stygg. Den fra PP funker fint som fat, men jeg har byttet min to ganger fordi den lekker. Den lekker forøvrig litt ennå.
Jeg har aldri helt skjønt poenget med den - for å lage oreokake og ostekake er det jo like greit å bare sette en vanlig springformring rett på et vanlig kakefat?
Ja, syns du har ett poeng. Kjøpte min for å bake i den, men når den lakk gidder jeg ikke det. Skal jeg bake sjokoladekake har jeg en annen form som har bærehåndtak som jeg heller bruker. Jeg var tilbake og klaga på min, men fikk beskjed om å prøve en gang til. Deretter bel det bare sånn at jeg ikke gidda gå tilbake med den en gang til. Men jeg var faktisk ganske skuffa til å begynne med. Nå er det bare sånn at jeg bruker den til ostekake og oreokake.
Vi fikk en slik form fra Porsgrunn porselen når vi gifta oss for snart 7 år siden. Den lakk selv med en normal tjukk deig (sukkerbrød f.eks.). Jeg ga opp hele formen og ga den bort til søstera mi - som gjerne vil ha fint kjøkkenutstyr, men som aldri har bakt noe som helst.
Hei, jeg har et desperat behov for å få tak i ostekakeforma fra Porsgrunn (den gamle typen - 24 cm)!!!! Lånte denne av min kollega, men den gikk i golvet og ble knust!!! Nå er den ikke å få kjøpt lenger, bare i 22 cm. Sukk......kanske kjedelig. Hadde vært topp hvis noen ville selge en de ikke bruker slik at jeg kan overekke en NY til min kollega!
Den lekker som en sil når man skal lage kaker med tynn røre. Jeg har for eksempel en ostekake som skal ha et lokk av gelé på toppen, og det kan den ikke brukes til. Det er også sterkt irriterende med lokket som ikke passer helt, som ikke kan festes og som ikke har bærehåndtak.
Ellers er den fin til ostekaker som ikke skal dekkes av gelélokk og oreokake. Jeg bruker den aldri til kaker som skal stekes i ovnen, så der skal jeg ikke uttale meg.
Min lekker litt den også, men i og med at formen er aluminium, så kan jeg jo lett bøye den litt. Min lekker bare helt nederst, så om jeg passer på å trøkke ostekakerøra godt ned i forma, så går det så det suser.
Jeg tror det er den jeg har (hvitt porselensfat, vanlig aluminiumsring, blankt plastlokk). Er kjempefornøyd med den og har bakt både tykk gulrotkake, brownies og div andre kaker i den. Kakene blir gjennomstekte de. Setter den alltid inn i ovnen på varm rist og har ikke hatt noen problemer med den.
min har aldri lekket, jeg bruker den til alle slags kaker, dog ikke til ostekaker, da setter jeg bare kakering på fat. Tror jeg hadde pælma den temmelig raskt om den ikke hadde kunnet brukes til steking, ja. Men det irriterer meg at lokket ikke sitter fast, så verdens mest geniale kakeform er det ikke.
Jeg er også superfornøyd med min, har aldri opplevd at den lekker, og den er super til steking. Dette er omtrent den eneste kakeformen jeg bruker når jeg lager kaker. Nå har jeg kjøpt bærehåndtak til den også :hjerter:
Jeg sier tusen takk for kjempemange nyttige svar! Ufattelig mange husmødre her inne! :) Jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at denne kakeformen er helt supergenial, men overbevist nok til at den finner nok veien inn i kjøkkenskapet mitt. Og konklusjon: reklamen lyver definitivt littegrann.
Jeg har en, men det er ikke så veldig ofte den er i bruk, hvorfor det vet jeg egentlig ikke, tror ikke min lekker altså, nesten så jeg må teste den med en tynn røre med en gang. :knegg:
Hei, jeg prøver meg i denne gamle tråden; Min 24cm form ble kastet ved en feiltagelse og jeg sitter igjen med kun fat og lokk. Om noen har 24cm. aluminiumsring til overs fordi fatet har knust, kan jo de løse delene kanskje forenes?
Aluminiumsringen på vår flasser og frister dermed ikke å bruke. Kontaktet PP men de selger ikke enkeltdeler. Frister ikke å bruke såpass mye penger på en ny - bare for å risikere at neste ring også flasser.. Synd de ikke selger "reservedeler".