Jeg vant en flaske hvit Burgund-vin i vinlotteriet forrige uke, og den ser såpass god ut at jeg må planlegge menyen rundt den, tror jeg. :) Det er en Hubert Lamy Saint Aubin 1 er Cru Clos de la Chatenière (bare at min er fra 2004) som skal passe til grillet fisk/skalldyr og lyst kjøtt. Jeg tenker noe i retning av kveite og kamchatkakrabbe, men hvis noen har tips, så blir jeg veldig glad. :)
Hva med chilimarinerte scampi?
Serveres med fersk pasta (vendt i en blanding av creme fraiche og pesto) + en deilig salat med ruccola i, og nydelig olivenbrød.
Dette er en "fet" burgunder. Den er eikelagret og har et smøraktig preg. Dette er en vin som klarer de fleste kraftige fiskeretter. Kveite burde sånn sett være et bra valg. Krabbe og kongekrabbe fungerer bra, men den blir for kraftig for f.eks. reker. Kamskjell blir også litt for sarte for å fungere bra med denne.
Ellers drikker jeg gjerne enn hvit burgunder på terrassen om sommeren uten annen følge enn grissini, men det gjør jeg jo med amaroneviner også. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.