Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har peiling på vin og mat?

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg vant en flaske hvit Burgund-vin i vinlotteriet forrige uke, og den ser såpass god ut at jeg må planlegge menyen rundt den, tror jeg. :) Det er en
Hubert Lamy Saint Aubin 1 er Cru Clos de la Chatenière (bare at min er fra 2004) som skal passe til grillet fisk/skalldyr og lyst kjøtt. Jeg tenker noe i retning av kveite og kamchatkakrabbe, men hvis noen har tips, så blir jeg veldig glad. :)


#2

Vimsen sa for siden:

Så deilig!
Jeg tror jeg hadde gått for ovnsbakt breiflabb i folie. :nemlig:


#3

Adrienne sa for siden:

Hentet fra vinguiden til dn.no

Skal passe til skalldyr, milde oster, lys fugl, fisk.

Var ikke billig vin, det der, kostet 300 kroner flaska. Nyt den med andakt. :)


#4

Mandarin sa for siden:

Hva med chilimarinerte scampi?
Serveres med fersk pasta (vendt i en blanding av creme fraiche og pesto) + en deilig salat med ruccola i, og nydelig olivenbrød.


#5

Veronal sa for siden:

Dette er en "fet" burgunder. Den er eikelagret og har et smøraktig preg. Dette er en vin som klarer de fleste kraftige fiskeretter. Kveite burde sånn sett være et bra valg. Krabbe og kongekrabbe fungerer bra, men den blir for kraftig for f.eks. reker. Kamskjell blir også litt for sarte for å fungere bra med denne.

Ellers drikker jeg gjerne enn hvit burgunder på terrassen om sommeren uten annen følge enn grissini, men det gjør jeg jo med amaroneviner også. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.