kie sa for siden:
Har dere lyst til å dele oppskriftene med meg? :sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
kie sa for siden:
Har dere lyst til å dele oppskriftene med meg? :sparke:
kisha sa for siden:
Pizzadeig til en stor langpanne:
2 dl lunken vann
1/4 pk gjær
2 ss olje
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
225 C i ca. 15 min.
Mitt fyll:
1 løk - kuttes i biter - brunes gylden
1 kg kjøttdeig - stekes
3 tomater - dele opp
1 paprika - kuttes i biter
alt sammen helles i en bolls og røres rundt, det blir en saftig blanding.
Jeg brukes ketchup til å smøre deigen.
På toppen has ost (norwegia) og oragano.
I tillegg kan det brukes biter av salami eller annet godt kjøtt.
Chili og/eller jalapenos og litt mais er godt-
Denne varianten elsker både unge og gamle.
Line* sa for siden:
Ferdigdeig fra Toro. Litt olivenolje i deigen, slik at den blir tynn og sprø.
Jeg kjevler deigen til passe rund og har på plate.
Rekkefølge på fyllet når det legges på:
Pastasaus, råløk, kjøttdeig krydret med masse hvitløkspulver og peppermix stekes og has på, ost (en pakke vanlig pizzaost og en pakke mozarella), pepperoni og til slutt oregano.
La pizzaen stå å heve seg litt med alt på i ca 20 min.
Stekes på 220 midt i ovnen til mozarellaen er gyllen.
Eventuelt nederst i ovn med pizzafunksjon.
Dixie Diner sa for siden:
Dette smerter meg litt siden det vel ikke finnes noe jeg har mer lyst på enn pizza nå, men som nyoperert må jeg holde meg til flytende og most mat de neste 5 ukene. :mumle:
Men pizza er noe vi er eksperter på her i heimen, min mann er halvt italiensk og har lært å lage pizza av sine slektninger nede i Italia. Vi elsker hjemmelaget pizza og er nesten litt nazi på fyllet. Noen ganger slenger jeg bare sammen en Ola Nordmann-pizza, altså den varianten med kjøttdeig og løk og masse ost over (ALDRI ketchup!!!!!!) men det er helst når jeg har dårlig tid. Ellers koser vi oss med å lage pizzaen(e):
Deigen lages raskt av passe mel, vann, litt olje, tørrgjær og salt, og ofte litt krydder og/eller hvitløk. Heves ikke, for denne bunnen skal være sprø og tynn, ikke tykk og luftig! Bruker ikke mål, tar alt på slump.
Når deigen er blandet sammen, bre den utover en stekeplate.
SAUS:
Hell litt av vannet ut av en boks hakkede tomater. Hell boksen i en blender og ha i 1-2 moste hvitløksfedd og masse godt krydder. Bland sausen godt sammen og ha den over pizzabunnen.
FYLLET:
Dette varierer vi jo litt da, men favoritten er pepperbiff i strimler, løkringer, rød paprika i strimler, ananas og masse fersk sopp i skiver. Ellers lager jeg feks. hvitløkskjøttboller (kjøttdeig has i mikser sammen med 1 egg, krydder, 2-3 hvitløksfedd og kjøres til en masse som du triller smååå boller av), eller feks. parmaskinke og ruccola.
Kjøttet legges på RÅTT, da får man PERFEKT konsistens på kjøttet. Osten legges under fyllet, for da stekes kjøttet helt gjennom og blir saftig, og det smaker bedre. Mange har vært tvilende til å ha osten under, men etter at de har prøvd det går de aldri tilbake til ost OVER fyllet igjen, og det er jo slik de gjør på pizzarestauranter også. :D
Drypp gjerne litt olivenolje (vi bruker ofte chili-hvitløksolje) over pizzaen før den går inn i ovnen på 250 grader i ca. 15 minutter.
MokkMokk sa for siden:
Sånn gjør vi det også, både med rått kjøtt og ost underst. Det er bestest. :DKunne godt tenke meg at du definerte en slags pizzabunnoppskrift da, for jeg savner en megagod oppskrift og er elendig til å slumpe. Plis? :blafre:
Veronal sa for siden:
Vi lager bunnen som Iset beskriver og favorittfyllet består av spekeskinke, ost og blåmuggost i tillegg til en-eller-annen tomatsaus basert på hermetiske tomater i bunn. Osten i bunn, selvfølgelig. Stekes på den høyeste varmen i stekeovnen - gjerne oppå en bakestein.
Mandarin sa for siden:
Pizza Moi /tynne italienske saftige pizzaer
Bunn
(4-5 små pizza)
½ kg mel
1 pk tørrgjær
1ss salt
3 dl lunkent vann
2 dl oliven olje (jeg bruker litt mindre tror jeg)
Bland sammen mel, salt og gjær
Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr tilsett mer vann, blir den for bløt tilsett mer mel.
Del deigen i 5 deler og kjevle delene til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigien.
Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel.
Forstek bunnen til den får lysebrune plikker på toppen. På 220C i ca 4 min i vanlig stekovn, 2 – 3 min i pizzaovn.
Ferdigstekte bunner kan fryses.
Pizzasaus –
1 boks hakkede tomater
1 glass tomatpurè
1 tomatprurè glass med lunkent vann
salt
pepper
1 stor ts tørket oregano
olivenolje
Saus:
Bland tomatpurè, vann og hakkede tomater med litt salt, pepper og oregano.
Spe med oljen og smak til med salt og pepper.
GJØR DETTE:
Smør et tynt lag med pizzasaus på en forstekt bunn. Dekk pizzaen med Norvegia ost i skiver, ha på salt, nykvernet pepper og tørket oregano
Stekes i vanlig ovn på 220 i ca 8 – 9 min.
Pizzaen er ferdig når osten er gyllen og sprø
(Veldig godt med spekeskinke på!!)
Jeg slenger litt ruccola over når den er ferdig.
Señora sa for siden:
Vi bruker to pizzavarianter:
Tacopizza:
Fyll: Tomatpure med oregano, evt. pizzasaus
Kjøttdeig
Løk
Sjampinjong (aner ikke hvordan dette staves)
Tacokrydder (blandes etter ovennevnte er stekt)
Legg på utkjevlet pizzadeig
Rød paprika i terninger oppå
Ost til slutt.
Variant 2:
Fyll: Kjøp dolmio saus til bunnsaus
1 kalkunskinke på boks i terninger
1 løk
1 boks sjampinjong
1 rød paprika
2 egg, kokt og delt i skiver
litt stekt bacon, evt. bacon i skiver, delt opp i 2-3 cm stykker
Jarlsbergost på toppen.
:sulten: Akkurat nå står variant 1 i ovnen og koser seg :nam:
Eia sa for siden:
Åhh - blåmuggost er bare sååå godt på pizza!
Når det gjelder saus, synes jeg Barmens pizzasaus er rågod. Ikke så forskjellig fra Iset sin, bortsett fra at den i tillegg inneholder løk og masse frisk oregano og kokes inn til kremet konsistens.
Sitron sa for siden:
Saus; jeg bruker kun Heinz sine ulike tomatsauser, som Mexican, Mediterranean osv, de er knallgode.
Lager deig som beskrevet over her. Har sausen på bunnen. Ost oppå sausen.
Jeg varierer med fyll. Enten så lager jeg hvitløkskjøttboller. Kjøttdeig, løk, hvitløk, salt, pepper og potetmel. Rør sammen og lag små boller. Har ofte pepperoni på denne. Bruker den til Mexican sausen.
Jeg bruker ofte kylling til den mediterranean sausen. Kylling og bacon i biter. Trenger ikke krydder, sausen har nok smak i seg selv.
Til Hickory sausen bruker jeg gjerne skinke eller svinestrimler. Og bacon. Bacon er godt på pizza, jeg bruker den som heter Sideflesk. Godt og salt.
Jeg bruker generelt ananas og sjaminjonger på. Varierer med mais og tomat.
Myrsnipa sa for siden:
Kan du spesifisere?
Candy Darling sa for siden:
Itz åål in ze zååz! :nemlig:
Mykstek litt løk og hvitløk i olivenolje, tilsett godt modne klasetomater eller en boks hakkede (jeg synes kartongene på ICA matcher det meste ferske man får kjøpt), tilsett litt mer olivenolje (tilsammen 3 ss), litt sukker, salt, pepper og evt. basilikum, oregano og timian. La det koke til det tykner, ca. 20 min.
:nam:
Fadese sa for siden:
Denne er ikke særlig sunn, men du verden så nydelig!
Høres kanskje litt kjedelig ut, men det er den på ingen måte! :forsikrer:
Saus:
1 dl olivenolje
1 glass Stavlands tomatpuré (IKKE bytt til ICA, First Price el. Bruk Stavlands!)
noen dråper tabasco
litt presset sitron
4 ts sukker
2 ts salt
litt pepper
2 ts tørket timian
-----> blandes og smøres på to små pizzabunner.
Ha på revet ost, tomatskiver, biter av fetaost og sorte oliven.
Sausen er så god at jeg synes det er helt unødvendig å ha på mer fyll. Ja, det tar til og med bort litt av den deilige smaken, så begrens fyllet.
Gaia sa for siden:
Denne kan anbefales på det varmeste. Spesielt pizzasausen er god og kan også brukes som tomatsaus til andre retter.
Pizzasaus
1 mellomstor løk
3 (relativt store) fedd hvitløk
1 ”stor” rød chilli (ikke av de minste, ikke av de største)
Frøene fjernes fra chilien og den grovhakkes sammen med hvitløk og løk. Dette surres mykt i olivenolje. Så tilsettes:
1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)
3 gode ss tomatpuré
1 ss god balsamico eddik
2 ts sukker
1 ts honning
Kvernet pepper (gjerne pepperblanding, det spicer opp smaken litt)
Havsalt
Oregano
Basilikum
Rosmarin
Timian
Muscat (ca. 1 krm.)
3 laubærblader
1 boks ricotta
(Jeg bruker ca. 1 tsk. av hvert krydder, men det er lurt å smake til. Ofte dekker jeg overflaten i kjelen med krydder, rører det inn før jeg tilsetter neste krydder.) La sausen småkoke på svak varme i ca. 5 minutter, før laubærbladene tas ut og sausen kjøres glatt med stavmikser. Tilsett igjen laubærbladene og la sausen putre på veldig svak varme mens resten av pizzaen tilberedes. (Dvs. la den gjerne stå og trekke i en time eller mer). Laubærbladene tas ut før sausen smøres ut over deigen, som består av:
Pizzadeig:
ca. 5 ½ dl fint hvetemel
Ca. 3 ½ dl. Sammalt grovt hvetemel
1 pk gjær (helst fersk)
1 ts havsalt
3 ss god olivenolje
3 dl vann
Varm vann til 37 grader, og bland sammen med resten av ingrediensene. Kna deigen godt – den må ikke bli for tørr (ca. 5 minutter, hvis man knar for hånd), og hev til dobbel størrelse. (ca. 30 min). Kjevle ut deigen og la den etterheve i ca. 5 minutter, mens ovnen varmes opp. Forstek så på 225 grader i 2 til 5 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og ha på:
Fyll
Jeg deler ofte pizzaen i tre.
En del med:
Cognacmarinert chorizzo, som stekes raskt i panne før den legges på pizzaen
Soltørkede tomater i små biter
En del med:
Peperoni
Sølvløk
En del med:
Birkebeinerskinke
Parmesan
På hele pizzaen bruker jeg:
Skivede cherrytomater
Fersk mozarella
Frisk ruccola (på den ferdige pizzaen)
Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.
Irma sa for siden:
Oppskrift og oppskrift, jeg kan beskrive to varianter vi har laget noen ganger.
1. Pizzabunn etter ønske. Pizzasaus etterønske. Kjøttdeig og løk, ost og krydder. Strør ruccola oppå pizzaen. Heller over litt rømme iblandet masse gressløk. Deretter river man over litt fersk parmesan. Evt opphakkede tomater blandet i salsa ved siden av. Yummi.
2. En annen variant laget vi noen ganger i sommer. Nemlig grillet pizza. Bedre pizza har jeg vel ikke smaket noe sted, verken på restaurant eller hjemme. Slik ser den ut:
Pizzabunnen ble laget av durumhvete husker jeg. Hvis noen ønsker oppskriften så skal jeg lete. Oppå hadde jeg hjemmelaget pizzasaus (med "utklemt" bokstomat, tomatpuré, sukker, pizzakrydder, litt ketsjup), spekeskinke, fersk mozarella, fersk sjampinjong, ruccola, rømme og parmesan. Mannens pizza, med salami. Den ferske mozarellaen gjør halve smaken på pizzaen.Lærte etterhvert at pizzaen ble bedre hvis vi kun grillet den på ene siden.
Irma sa for siden:
Vi bruker en del tomatpuré, og har kjøpt sånn ørtenpack på Smart Club. Ble nysgjerrig på hva som er spesielt med Stavlands. Mild i smak? Skarp i smak? Hvor får man kjøpt den?
Cascaye sa for siden:
Favorittfyll er enten;
-parmaskinke, oliven og blåmuggost
eller
-indrefilet av storfe (marineres), ananas, lett smørstekte champignoner, oregano og hvitløk.
Eia sa for siden:
Just presis!
Mor til 4 sa for siden:
Jeg kjøper som regel pakker med pizzabunn (toro) 2 pakker (gjerne 5 pakker hvis jeg lager 2 stk), liker litt tykk bunn, med høye kanter, kjevler så jeg får en firkantet bunn like stor som stekeplata,
Fyller med tomatpure som spøres utover bunnen,så kjøttdeig, biff, pepperoni, annanas, paprika, mais og så revet gaudaost på toppen, det er det som alle i familien liker best. av krydder så har jeg bare på oregano.
Ikke mye spennende sikkert. men vi synes den er kjempegod, :)
kie sa for siden:
Tusen takk for oppskrifter!
Keep 'em coming. :noterer for harde livet:
dutte sa for siden:
Her i huset overlever vi ikke uten chorzopølse på toppen. Fyllet er av løk, champingjong, skinke / hvitløksmarinert biff, også tomatsaus og ost. Chorizo på toppen her. Blir helt nydelig. Mannen mener den er bedre enn all verdens peppes og dollys and so weiter. Bunnen som Iset skriver, med tomatsaus etter ønske.
Toffskij sa for siden:
Viktigste pizza-prinsipper fra Tinetoff-heimen:
– GOD olivenolje både i sausen og bunnen.
– Enkel saus av et par hvitløksfedd som myknes i en god slant av den nevnte stas-olivenoljen, og så kokes inn med en boks hakkede tomater. Litt chili, litt salt og en neve basilikumblader.
– Kjevle deigen tynt.
– Ost oppå sausen, men under fyllet. Og osten må være fersk mozzarella.
– Ikke mye fyll. Oftest hiver vi bare litt pepperoni og skinke rundt omkring, klatter kanskje på litt pesto, eller har på parmaskinke og rucola etter at pizzaen er stekt.
– Steker pizzaen på varmluft med undervarme, nederst i ovnen. 190 grader. Da blir bunnen perfekt sprø og fyllet passe stekt.
Mandarin sa for siden:
Høres ut som vår pizza dette.
Erica sa for siden:
Vi lager enmannspizza av pzzadeig med en del olivenolje i. Den kjevles tynn og prikkes, og forstekes på 300 grader i 3 minutt.
Hver enkelt velger da fyll selv, og da liker jeg:
Hermetisk krashed tomat smøres utover
Krydre med oregano, salt og pepper
Legg på mozzarellaost (slik myk ost i pose) i skiver
Spekepølse i tynne skiver legges utover
Rødløk, hvitløk
Tynne potetbiter marinert i olivenolje legges utover
Risle olivenolje over dette igjen.. og stekes 3 minutt på 250 grader til osten smelter. Nytes nystekt.
Huldra sa for siden:
Denne laga jeg i dag, med Isets hvitløkskjøttboller på, rødløk, cherrytomater, pepperoni. Smakte helt nydelig. Vannvittig god pizzasaus Gaia!
Lykken sa for siden:
Vi lager akkurat nå;
middels tynn bunn
indrefilet biff i småbiter stekt i sterkt krydder
paprika
løk
hvitløk
bernaisesaus
ost
Vi har en annen variant også, veldig mektig!
Tykk bunn
Kjøttdeig stekt i sterkt krydder
spaghetti
løk
paprika
ost
kiddo sa for siden:
Venter akkurat på en i ovnen nå :slafs:
Den har bunn etter oppskrift fra Andreas Viestad:
4 dl italiensk pizzamel (tipo 00)
1,5 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
litt salt
15 g gjær
Eltes lenge og vel. Holder til en stor, litt tykk bunn, eller to tynne.
Til klassisk tomatsaus bruker jeg helst italiensk polpa-tomatboks (helt finmost tomat), blandet med tomatpure, presset hvitløk, oregano og timian, samt pizzakrydder.
Men min beste pizza lager jeg med creme fraiche-saus. Den blir bare SÅÅÅÅ nydelig :)
Bland omtrent et beger CF med finhakkete friske urter, presset hvitløk og gjerne litt pizzakrydder. Etter inspirasjon fra en pizzarestaurant i Barcelona har jeg også blandet i noen teskjeer trøffelpure (fås kjøpt bl.a. på Ultra i små glass). Nam-nam.
Fyllet er stort sett chorizo/pepperoni, løvtynn skinke, oliven, løk, champignon, revet mozzarella og fersk mozarella. Osten underst, ja :jupp:
Jeg skal jammen prøve Isets kjøttboller neste gang, hørtes digg ut!
Gaia sa for siden:
:stolt: Jeg har fått mye bra tilbakemeldinger på den. :) Den tar litt tid å lage, men kan også lages i større kvanta og fryses ned. Jeg fikk et tips i ett matblad (eller muligens fra Yngve Ekern, matskribent i Aftenposten) om at det er lurt å tilsette tomatsaus noe søtt (sukker eller honning) for å virkelig få ut den gode tomatsmaken.
Huldra sa for siden:
Bare lurte på en liten ting.. det står at bunnen skal forstekes i 25 minutter. Er det riktig? Stekte den i 12 min jeg.. trodde kanskje du mente 2-5 min.. ??
Gaia sa for siden:
:klask: Det er selvfølgelig 2-5 minutter jeg mener... (Og den feilen har fulgt meg lenge). Korrekturlesing er altså ikke min sterke side. Gidder du å rette det opp i sitatet, så skal jeg rette det i mitt innlegg.
Fadese sa for siden:
Det er den "gode gamle", som fås kjøpt stort sett over alt. Det er godt mulig det finnes andre gode sorter, men jeg synes f.eks ICAs og Landlords blir litt bitter på smak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.