Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilen starter ikke når den er varm!

#1

Isa sa for siden:

Ja, det er faktisk sant. Vår Toyota Avensis, 2004 modell diesel begynte å fuske nå i kulda. Det var noe rart, for den startet med startkabler, men skrudde vi av motoren så klarte vi ikke å starte den igjen før den ble kald. Vi tenkte uansett at det var lurt å bytte batteri, så det har vi gjort. Så nå starter den greit, men bare når motoren er kald. Hva kan det være? Skal levere bilen på verksted en av dagene, men vi er veldig nysgjerrige på hva det kan være og jeg håper jeg kan imponere mannen med svar herfra. ;)


#2

Slettet bruker sa for siden:

Det er den sensoren som sjekker temperaturen på kjølevæsken som har tatt kvelden. Da leverer den bare samme signal uansett - nemlig at motoren er kald. Da prøver bilen på blandingsforhold for kald motor - og en varm, moderne motor av i dag greier ikke å starte da. Hadde du hatt audi hadde sensoren het G62.

Så - ut og tøffe deg for mekanikeren nå. (Om du ikke drar på merkeverksted er det ikke sikkert de finner ut av dette, så forsikre deg om at de har utstyr for å lese ut feilkoder der dere skal.)


#3

Isa sa for siden:

Oj, nå ble jeg imponert! Det høres jo veldig logisk ut. Mannen syntes også det.

Jeg har fått æren av å kjøre den til verkstedet. Får bare satse på at jeg ikke kveler motoren...


#4

Slettet bruker sa for siden:

Er veldig imponerende. Det var enda mer imponerende da frøken smilefjes i langt skjørt og støveletter med hæler som bråker når man går svinset inn på Møller bil og skulle ha en sådan sensor ja. Og ble møtt av Jypling Med Holdninger som ville gi meg verkstedtime. Det kostet trehundre spenn og tok en halvtime inklusive tid for kløn så var den i orden igjen. Selvgjort er velgjort.

:knegg:


#5

Bluen sa for siden:

:tilber:

Ellers kjenner jeg at jeg ble litt nervøs her, som innehaver av en Toyota Avensis Verso diesel 2004-modell. :skremt:


#6

Lizzie sa for siden:

Jeg er imponert over hva man kan lære av Smilefjes!
Så nå Elinblu, vet du jo hva du skal gjøre dersom bilen din slutter å starte når den er varm. Da er det ikke så mye å være nervøs for, er det?



#8

Ru sa for siden:

Om ikke SF sitt råd fungerer:
Det kan være pluggene.
Min brors Opel Corsa var akkurat likedan. :knegg:


#9

allium sa for siden:

Min VW Polo også, og på den var det en kobling i rattstammen.


#10

fanta sa for siden:

E nok ikke så mye problemer med plugger på en diesel:)
Er ikke plugger der.


#11

mrc sa for siden:

Sett ut i fra alder på bil virker sensorer som det første som bør undersøkes ja.


#12

Isa sa for siden:

Starteren konkluderte merkeverkstedet med. 7500,-

Sensorteorien trodde de ikke på. Litt usikker på hva jeg skal gjøre gitt. Vi er jo utrolig avhengige av den bilen da. Og nå står den jo der på verkstedet. Har veldig god erfaring med de fra før av, så det er ikke sånn at jeg føler de lurer oss.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Hvordan høres den ut når du starter? Drar den rundt som normalt eller går den sånn tregt og leit eller sier det bare et tomt klikk også skjer det ikke mer?


#14

Isa sa for siden:

Den går sånn tregt og leit, men starter ikke. Akkurat som om man har dårlig batteri.


#15

allium sa for siden:

Min var helt død, så da er det ihvertfall ikke det samme som jeg hadde.


#16

Slettet bruker sa for siden:

Aha - da er det ikke sensoren. Da går starteren normalt ja.


#17

Hestekadaver sa for siden:

Hei! prøver meg med et inlegg i denne tråden da mitt problem virker å være av samme art.

Min 2001 Polo sliter med å starte når den er varm og jeg må ofte bare vente 5-10 min før jeg får starta den etter at jeg f.eks har stoppet på bensinstasjon eller lignende korte stopp. Den tenner helt fint, men så bare faller turtallet og så dør den.

har hatt problemer med koblinger under rattet før som gjorde at elektrisk slutta å fungere frem til jeg fant ut at problemet var dårlige koblinger og fikk ordna det.

takk :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.