Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drapene i Aalst (teater)

#1

Ine sa for siden:

Noen som har sett denne forestillinga? Ser de skal på et teater nær meg i april. Er vel Riksteateret som har satt opp denne?

Det jeg lurer på er om det er mye skriking og skråling (høy lyd) fra scenen?

Har tinnitus og lydoverfølsomhet, så kan ikke utsette meg for høy lyd.


#2

Magica sa for siden:

Jeg har sett den.
Det er absolutt ikke noe skrik og skrål fra scenen.

Den var veldig bra, gå og se!


#3

Synnemor sa for siden:

Jeg har også sett den, anbefales!

Det meste foregår i en rettsal, altså normal tale. Det er et sterkt stykke som vil sette tankevirksomheten din i gang!


#4

Ine sa for siden:

Tusen takk for svar begge to!

Ja da skal jeg bestille billetter, har lest om stykket, og litt om saken det er basert på og synes det høres kjempeinteressant ut!


#5

Magica sa for siden:

Hos oss var det sånn "samtale" etter stykket med skuespillerne og her i byen: Teatersjefen. Det var mulig å sitte igjen og høre på. Det var også kjempebra! Spørsmål fra salen osv. Hvis det er slik hos deg, bli sittende. :)

Vi så den på Riksteateret.


#6

Ine sa for siden:

Aha, skal sjekke ut ja. Gleder meg, kan tenke meg det blir en sånn spesiell kunstopplevelse som jeg vil huske lenge!


#7

LilleT sa for siden:

Ja, det er bra! Gå og se!


#8

Ine sa for siden:

Kjøper billetter i morgen den dag!


#9

odakarine sa for siden:

Jeg så stykket i oktober, men uten samtalen på slutten. Ble veldig skuffet over at dette ikke gjøres etter hver forestilling.

Og nei, ingen høye lyder og ikke egentlig noe sterkt lys heller. Men for sikkerthets skyld bør du kanskje kjøpe billett til et sete som ikke er helt foran. :)


#10

Ine sa for siden:

Går i Trondheim i helga. Billetter er bestilt, gleder meg. Utrolig lenge siden jeg har vært med på noe kulturelt/kunst-greier nå, pga tinnitus og lydoverfølsomhet, men denne SKAL jeg få med meg!


#11

Ine sa for siden:

Oj, dette var sterkt og tankevekkende ja.

Anbefaler alle som har mulighet til å se det, går visst i bergen snart.


#12

Magica sa for siden:

Flott du hadde en bra opplevelse. Det var med Ane Dahl Torp fremdeles ja?


#13

Ine sa for siden:

Ja. Opplevelse som sitter i. Hadde med sjokolade i veska, men satt som fjetret fra første replikk, så den tenkte jeg ikke på en gang.

Søkte litt på nett om historien, og fant de virkelige personenes navn i en artikkel, og fant bilde av de på google. Og til og med bilde av gutten deres. Hjelpe meg, sterkt altså. Tankene kom på den mye omtalte Kristoffer også, som sannsynligvis ble drept av stefaren sin, som hadde avtrykk av tapetet på rommet hans i hodebunnen. Og moren som har fått et nytt barn med den dømte stefaren. Han er vel dømt han nå? Ble jo henlagt den saken først tror jeg.

Huff for et liv de to barna må ha hatt. Interessant å tenke på om stykket gjorde handlingene deres mer "forklarlige" liksom, eller forståelige. Leste at det opprinnelige stykket i Belgia ikke fokuserte så mye på at publikum skulle ha medfølelse med foreldrene, det hadde blitt for nært for publikum i Belgia stod det i noen artikler på nett. Hva om det hadde blitt lagd et lignende stykke her i Norge med feks Kristoffers stefar som en av rollefigurene, hadde det blitt for sterkt eller nære liksom?

I teaterprogrammet som jeg kjøpte stod det at "en engelsk jurist uttalte nylig at norsk rettsapparat har vanskelig for å tenke seg det utenkelige, slik at begge foreldrene, eller minst den ene går fri i slike saker. Mens man ellers i Europa i større grad stiller begge til ansvar". Er du enig i denne påstanden blir en rettspsykolog stilt spørsmål om. Han sier: "Det finnes ikke forskning som sier noe om dette. Men det har vært problematisk at vi ikke orker å forholde oss særlig til mødre som dreper sitt barn og at man derfor velger å henlegge slike saker enn å ta de til doms".

Og på slutten, der de snakker sammen om hva som er lurt å si.. Hvor mye skyld føler de egentlig, er det med at de synes det var grusomt, og at barna var det kjæreste de hadde egentlig bare tullprat, noe de visste var lurt å si?

Det kom jo tydelig fram at de ikke hadde noe begrep om å feks gi tilbake til samfunnet.

Og hvor mye IQ ville disse ha fått feks, sannsynligvis i den lavere skalaen.

Tenkte på at hun dama måtte ha hatt veldig behov for å ikke være alene, hvorfor være sammen med en som behandler henne sånn..

Nei, mange tanker som kom opp i hodet ja, og som ikke gir fred. Men dette var kanskje meningen. Synd det ikke var samtale med regissør og skuespillere etterpå, så regissøren var tilstede i salen.

Hadde opprinnelig billetter til lørdag, det skulle gå i går og i dag, men lørdagsforestillingen var utsatt for å bli avlyst fikk vi høre, pga at Aksel Hennie skulle på en filminnspilling på formiddagen lørdag, og det var fare for at han skulle bli askefast. Store skuespillere, det er sikkert!


#14

Magica sa for siden:

Ja, enig med dine betraktninger. Et vanskelig og sårt tema, og helt forferdelig. :(

Når jeg så stykket var Ane Dahl Torp rimelig gravid. Hun er vel fit for fight igjen nå da! Sprekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.