Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bringebærparfait til sjokoladefondanter.. hvordan lager jeg?

#1

Huldra sa for siden:

Mamma skal holde 50 årsdagen sin i morra, og jeg har fått i oppdrag å ordne desserten. Skal lage sjokoladefondanter ala Tinetoffs og ha vaniljeis på. Pappa ville vi skulle "freshe" den opp enda mer med noe bringebærsaus/parfait eller noe.. men jeg har aldri laget det før..

Hvordan skal jeg lage den for at den skal bli aller best?

OG så må jeg lage eggerøra. .. skal ha koldtbord. Hvordan lager jeg den ekstra god?


#2

Hyacinth sa for siden:

Siden du skal ha is til, vil jeg si at det holder med bringebærcoulis? Varm opp bær og sukker og sil sausen. Skal du lage parfait, blir det jo mer arbeid, men bevares, det er godt det og. Jeg har ingen oppskrift, men det ligger garantert noe på nettet et sted.


#3

Huldra sa for siden:

så det er noe som heter bringebærcoulis også?? Takk, skal søke nå..


#4

Muskat sa for siden:

Jeg serverte fondantene med vaniljeis og bringebærcoulis sist jeg lagde. Og så pyntet jeg med et par friske bringebær, siktet bittelitt kakao over isen og bittelitt melis over fondanten. Det ble kjempegodt og så skikkelig lekkert ut. Jeg har også pyntet med physalis, de er jo fine.

Sjokoladefondant er så utrolig godt! :nam:


#5

Huldra sa for siden:

Hvordan lagde du din bringebærcoulis?


#6

daffy sa for siden:

Supergod eggerøre:
Knus så mange (helst romtempererte) egg du vil bruke og hell på passe med fløte. Har ikke noe eksakt mengdeforhold, men ca 2 ss fløte per egg for eksempel. Krydre med litt maldonsalt og kvernet pepper før du pisker blandingen godt sammen.

Varm (rikelig) meierismør i stekepanne på lav varme. Hell eggeblandingen i pannen når smøret er smeltet, og la det stivne i et par minutter på lav varme, jeg har platen på hakk 3-4 av 10, når du ser det er stivnet under og litt flytende oppå skyver du alt forsiktig mot midten. Ikke rør for mye, det skal henge sammen og være kremet i konsistensen. Jeg liker eggerøren når det bare akkurat ikke er flytende på toppen. Viktigste suksesskriterie er lav varme!

Forresten syns jeg ikke resultatet blir bra hvis du lager eggerøre av mer enn 3 egg om gangen i en stor stekepanne. Jeg ville laget i to omganger eller i to panner hvis du skal lage mer enn av 3 egg.


#7

Skilpadda sa for siden:

Coulis er bare moset/silt bær/saft. Mos bringebærene lett og press dem gjennom en sikt for å få vekk frøene (gni med baksiden av en skje for å få alt gjennom). Du kan evt. ha i litt melis hvis du ikke synes det er søtt nok.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg vet ikke hva det heter, men det blir veldig godt å ha frosne bringebær i foodprocessoren sammen med litt melis, og kjøre det til det er en tykk sorbetaktig masse. Etterpå pleier jeg å presse massen gjennom en sikt for å få bort frøene. Selv om den står i kjøleskapet en stund så holder den seg ganske tykk og deilig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.